Tudor Chirilă, reacție dură după „Marea relaxare”: „Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern”

Tudor Chirilă, reacție dură după „Marea relaxare”: „Industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern”
Artistul este de părere că „evenimentele în aer liber au mai multe restricții decât anul trecut” / Sursă FOTO: colaj Facebook
Publicat: 15/05/2021, 21:00

Artistul Tudor Chirilă este vehement împotriva măsurilor luate de autorități în ceea ce privește organizarea spectacolelor și a evenimentelor din aer liber, întrucât, potrivit acestuia, „au mai multe restricții decât anul trecut”.

Autoritățăile au stabilit recent noile reguli de participare la specatcole sau evenimente organizate în aer liber, precum și la cele organizate în interior, însă, potrivit lui Tudor Chirilă, „sectorul cultural nu există pentru acest Guvern” deoarece măsurile sunt unele mai restrictive decât înainte.

Aristul, nemulțumit de măsurile adoptate de Guvern în sectorul cultural

Tudor Chirilă a transmis pe contul său de Facebook un mesaj în care își arată poziția față de noile norme adoptate de autoritățile române.

Sectorul cultural, industria de spectacole, artiștii independenți nu există pentru acest guvern. De fapt, evenimentele în aer liber au mai multe restricții decât anul trecut ca să nu mai vorbim de faptul că se păstrează ideea la fel de absurdă că e mai sigur la interior decât la exterior. Luni pe pagină asta vom explică live de ce”, a transmis într-o postare Tudor Chirilă.

În fapt, acesta a distribuit o postare de pe pagina de Facebook „ALIS – Asociația Lucrătorilor din Industria Specacolelor” în care se susține că măsurile de relaxare anunțate de Guvern privind sectorul cultural sunt de fapt mai restrictice.

Tratamentul aplicat operatorilor din domeniul cultural, absolut discriminatoriu”

„Măsurile de relaxare pentru sectorul cultural, anunțate de autorități ieri, 14 mai, înseamnă, de fapt, norme mai RESTRICTIVE de desfășurare a evenimentelor atât pentru public cât și pentru operatorii culturali, în ciuda recomandărilor și normelor sanitare agreate de INSP și de Ministerul Sănătății. După un an de zile în care rata de infectare a fost mult peste nivelul celei de acum câteva luni, condițiile de acces la evenimentele culturale S-AU ÎNĂSPRIT, participarea publicului fiind posibilă, începând de astăzi, doar pe baza unui certificat medical.

În mod absurd și total greșit, conform noilor «măsuri de relaxare», evenimentele culturale desfășurate la exterior sunt mai puțin sigure decât acum câteva luni și – în mod inexplicabil – aceleași evenimente sunt considerate în prezent de până la 20 de ori mai nesigure decât evenimentele sportive, care se pot desfășura cu o capacitate de până la 12.000 de spectatori (!). Tratamentul aplicat operatorilor din domeniul cultural, lucrătorilor, artiștilor, managerilor și tuturor celorlalți profesioniști este absolut discriminatoriu față de celelalte sectoare de activitate care funcționează deja după reguli aproape de normalitate”, se arată în postarea trasmisă pe pagina de Facebook menționată.

Ce au decis autoritățile

Premierul Florin Cîțu a anunțat în cursul serii de vineri, 14 mai, în urma ședinței de Guvern, faptul că la spectacolele și concertele organizate în spațiul liber pot participa maxim 500 de persoane, care trebuie să poarte mască de protecție, fiind destinate doar celor care s-au vaccinat anti-COVID-19 și au 10 zile de la rapel, fie au un test RT PCR nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen nu mai vechi de 24 de ore.

„Începând cu data de 15.05.2021 se propune menținerea organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor despectacole şi/sau concerte cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile din judeţ/localitateeste mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, şi este interzisă la depăşirea incidenţei de 3/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern. (DOCUMENTUL POATE FI VIZIONAT AICI)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine