Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul intervențiilor pentru licența Giga TV

Redactor:
Firuta Flutur
Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare în dosarul intervențiilor pentru licența Giga TV
Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, marți, de Tribunalul București, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul intervențiilor pentru licența Giga TV. Laura Georgescu, fost președinte CNA, a fost condamnată la 4 ani și 4 luni închisoare cu executare. Decizia nu e definitivă.

Viorel Hrebenciuc a fost cercetat pentru că, susțineau anchetatorii la momentul trimiterii în judecată, acesta s-a implicat spre a determina funcționari din CNA pentru ca această instituție să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV – controlat de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

În acest dosar a mai fost condamnată și Narcisa Iorga, membru CNA, care a primit 3 ani de închisoare. De asemenea, Gheorghe Stefan a fost condamnat la 3 ani si 9 luni.

Condamnările Tribunalului București pot fi atacate.

Iorga a fost urmărită urmărită penal de procurorii anticorupție pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamț, Gheorghe Ștefan, în ce mod se poate redobândi licența și la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe deputatul Viorel Hrebenciuc.

„Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care CNA a decis retragerea licenței audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al CNA, a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoștințele sale din mediul politic, pentru a influența votul pe care ceilalți membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestația pe care postul TV respectiv intenționa să o formuleze. În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze și capaciteze, pentru ca aceștia, la rândul lor, să îi influențeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să își exercite influența și autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizați de Narcisa Iorga, s-a numărat și parlamentarul Viorel Hrebenciuc”, se mai spune în comunicatul DNA.

Potrivit DNA, ca urmare a indicațiilor primite de la Narcisa Iorga, „persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A) ca instituția ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licența pentru postul de televiziune respectiv”.

Procurorii anticorupție susțin că Viorel Hrebenciuc – deputat și membru al Comitetului Executiv Național al PSD -, la cererea lui Gheorghe Ștefan, s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcționari din cadrul CNA ca instituția să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licența pentru postul Giga TV.

„În realizarea acestor demersuri, suspectul Hrebenciuc Viorel s-a folosit de influența și autoritatea pe care le deține în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte” arată DNA.

Procurorii precizau că postului TV în favoarea căruia ar fi intervenit Hrebenciuc i-a fost retrasă licența la 17 septembrie 2013, după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licența audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului.

În ședința CNA din data respectivă i-a fost retrasă licența postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ștefan, decizia fiind luată cu șapte voturi „pentru” (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Christian Mititelu, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu) și patru „împotrivă” (Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Radu Călin Cristea) din 11 membri prezenți.

După două săptămâni, respectiv la 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu șase voturi în favoarea postului Giga TV (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Narcisa Iorga, Cristina Trepcea, Viorel Vasile Buda și Răsvan Popescu) și patru împotriva acestuia (Laura Georgescu, Lorand Turos, Monica Gubernat și Radu Călin Cristea), din 10 membri prezenți.

FOTO! Alexandra Becali, mai sexy ca niciodată. Cum a parcat în faţa unui mall fiica...
Doliu uriaş la Steaua! A MURIT. Ce tragedie...
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Motivul pentru care moartea nu există, de fapt. Teoria care răstoarnă tot ce ne închipuiam...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Monolitul metalic descoperit în deșertul din Utah a dispărut într-un mod bizar
S-au împăcat, iar asta nu e tot! Este şi însărcinată. Cuplul celebru în toată lumea...
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
Ce animale sunt în zodiacul chinezesc și ce semnificație are fiecare. Pariu că nu le...
Accident foarte grav în București, o mașină s-a răsturnat. Imagini cu puternic impact emoțional
Sfântul Andrei 2020: Ce NU este bine să faci în această zi sfântă? Aduce MARE...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Semne clare că ești o mamă supraprotectoare și ar trebui să te oprești!
Inchide