Vizita Papei la Blaj, prilej de afaceri. Cu ce sumă închiriază oamenii locuințele

Vizita Papei la Blaj, prilej de afaceri. Cu ce sumă închiriază oamenii locuințele
Publicat: 12/05/2019, 08:20

Proprietarii de apartamente și case din Blaj încearcă să profite de vizita Papei Francisc în oraș, în 2 iunie, și își oferă locuințele pentru închiriere la prețuri destul de mari, după modelul deja testat de albaiulieni cu ocazia sărbătoririi Centenarului. Amatorii nu sunt, însă, atât de mulți chiar dacă hotelurile și pensiunile au fost în mare parte deja ocupate.

Potrivit celor mai recente oferte postate pe un site de specialitate, în Blaj încă există locuințe de închiriat, chiar dacă până la vizita Suveranului Pontif au mai rămas doar 3 săptămâni. Prețurile sunt între 150 și 1.000 de euro pentru trei nopți, în funcție de zonă sau de numărul de camere, de câteva ori mai mare decât în mod obișnuit.

„Apartament de închiriat pe perioada vizitei papale. Vă oferim spre închiriere, apartament cu 3 camere, mobilat și utilat, situat în Blaj, județul Alba.
Structura decomandată, formată din: cameră de zi, 2 dormitoare, bucătărie și baie. Apartamentul este situat într-o zonă de blocuri, accesul fiind unul facil, iar accesul auto, până la zona de centru a orașului, se poate face în circa 5 minute. Pentru mai multe detalii și informații nu ezitați să mă contactați”, a scris proprietarul care cere 1.000 de euro.

La prețul de 650 de euro se poate închiria un apartament de două camere, tot în oraș: „Închiriez apartament pe perioada vizitei papei! 31.05.2019-3.06.2019. Apartamentul este nou mobilat! Dispune de tot ce este nevoie (mașină de spălat, frigider, cuptor cu microunde, aragaz, centrală termică)”, se arată într-un alt anunț, postat vineri, 10 mai.

De asemenea, cu 500 de euro este oferită o garsonieră, aflată în punctul central al vizitei Papei Francisc, pe Câmpia Libertății, iar proprietarul precizează că este disponibilă din 1 până în 3 iunie, este renovată recent, are toate utilitățile și acceptă grup de maxim trei persoane, respectiv doi adulti și un copil.

La polul opus se află o altă garsonieră situată la 100 de metri de Câmpia Libertății, pentru care proprietarul cere 50 de euro pe noapte.

Potrivit unui site care promovează pachete turistice pentru vacanțe, pentru această perioadă mai erau camere libere și într-o pensiune situată la 4,5 kilometri de centrul orașului, cu aproximativ 500 de euro pentru 3 nopți.

Pentru invitații din țară și străinătate, Mitropolia Greco-Catolică Blaj a rezervat camere în două mari hoteluri din Alba Iulia. Tot aici, cei care se hotărăsc în ultimul moment să participe la vizita Papei la Blaj pot găsi suficiente locuri de cazare în alte hoteluri, pensiuni și apartamente care se închiriază în regim hotelier, la prețuri între 30 și 100 de euro pe noapte. Distanța pe șosea, între Alba Iulia și Blaj este de 38 de kilometri și poate fi parcursă într-o jumătate de oră, dacă nu intervin blocaje de trafic.

Organizatorii vizitei Papei Francisc la Blaj estimează că, în 2 iunie, în oraș vor ajunge aproximativ 150.000 de pelerini. Dintre aceștia, doar 42.000 de credincioși vor avea loc la slujba oficiată pe Câmpia Libertății, iar restul vor putea urmări evenimentul pe câteva ecrane instalate în oraș.

Pe Câmpia Libertății, accesul va fi permis între orele 6.00 – 10.00, iar pentru evitarea aglomerației se recomandă sosirea din timp a pelerinilor. Intrarea se va face pe baza biletului gratuit, nominal, și a actului de identitate, în urma unui control de securitate. Evenimentul începe la ora 10.00 și cuprinde Sfânta Liturghie, cu beatificarea a șapte episcopi greco-catolici martiri, după care va avea loc întâlnirea Sfântul Părinte cu comunitatea romă din Blaj.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață