Vlad Voiculescu: „Decizia de deschidere a școlilor va fi revizuită dacă în ATI crește numărul de pacienți”

Vlad Voiculescu: „Decizia de deschidere a școlilor va fi revizuită dacă în ATI crește numărul de pacienți”
Vlad Voiculescu recunoaște că sunt probleme cu platforma de vaccinare: „Am evaluat parțial greșit”” / Sursă foto: Vlad Voiculescu / GOV.RO
Publicat: 14/01/2021, 22:39
Actualizat: 06/04/2021, 15:11

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, afirmă că decizia redeschiderii școlilor poate fi revizuită în situația în care în secțiile de terapie intensivă crește numărul de pacienți. Rugat să indice o cifră, Voiculescu a vorbit despre 1.500 de pacienți.

Ministrul spune că nu a văzut „un impact extrem de negativ” al sărbătorilor

Întrebat, joi seară, la TVR, în ce condiții data de 8 februarie ar putea să nu însemne reînceperea școlilor, ministrul Sănătății a răspuns: „Dacă va crește semnificativ în ATI – 1.500 – vom lua în calcul revizuirea deciziei”.

Voiculescu a mai spus că nu a văzut „un impact extrem de negativ” al sărbătorilor, astfel că autoritățile au motive să creadă că „lucrurile pot fi ținute în frâu”.

„Prin distanțare câștigăm timp, războiul îl învingem prin vaccinare. Singură noastră speranță este vaccinul, dar acum avem niște limitări legate de numărul de vaccinuri sosite în țară. Capacitatea de vaccinare crește în fiecare zi, avem un grup care a pus pe picioare un proces care funcționează rezonabil”, a a spus Voiculescu.

Întrebat, de asemenea, dacă nu ar fi cazul să fie bătute în cuie reguli și în școli, ministrul Sănătății a spus că în comunitate există „praguri foarte clare, scenarii”, care se vor regăsi și în școli.

Întrebat dacă își asumă ca școlile să devină, eventual, focare, odată cu redeschiderea din februarie, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat: „Nu am niciun motiv să nu iau în considerare opiniile specialiștilor, care au apreciat că riscul este gestionabil”.

Fiind întrebat cum definește „riscul gestionabil”, Vlad Voiculescu a răspuns „Dacă avem cazuri, vom încerca să le descoperim din timp, să pregătim măsuri de testare, testele antigen au evoluat. Putem să le folosim și le vom folosi în școli”.

România a înregistrat în ultimele 24 de ore 3.525 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS)

De asemenea, au fost înregistrate 66 de noi decese asociate COVID-19 față de raportarea de miercuri.

În acest moment, în secțiile de Terapie Intensivă (ATI) din întreaga țară sunt internate 1.101 persoane ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2.

Până astăzi, 14 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 684.917 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

614.545 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.525 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Bilanțul total al deceselor

Până astăzi, 17.035 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 13.01.2021 (10:00) – 14.01.2021 (10:00) au fost raportate 66 de decese (44 bărbați și 22 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău,  Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 15 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 15 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 25 decese la categoria de peste 80 de ani.

63 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.739. Dintre acestea, 1.101 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.104.229 de teste RT-PCR și 29.829 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.709 teste RT-PCR (16.474 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.235 la cerere) și 5.957 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 30.365 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.610 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 55.792 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 109 persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun