VORBEȘTE ROMÂNEȘTE. Gândul și Cărturești te invită la concurs. Poți câștiga cărți și CD-uri de excepție

VORBEȘTE ROMÂNEȘTE. Gândul și Cărturești te invită la concurs. Poți câștiga cărți și CD-uri de excepție
Publicat: 28/11/2013, 15:11
Actualizat: 06/09/2019, 13:24

Gândul și Cărturești au lansat pe Facebook concursul VORBEȘTE ROMÂNEȘTE prin care cititorii pot câștiga cărți excepținale ale unor autori români și CD-uri cu muzică românească de cea mai bună calitate. Tot ce trebuie să faceți este să dați LIKE paginii de Facebook a Gândul și să răspundeți întrebărilor din concurs. Autorul răspunsului care strânge cele mai multe LIKE-uri va fi declarat câștigător.

În prima zi de concurs i-am rugat pe cititori să ne spună care este cel mai frumos cuvânt din limba română. Lucica Alexandru a câștigat cartea lui Radu Anton Roman „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, adunând 82 de LIKE-uri pentru răspunsul „mama”.

Joi dimineață i-am rugat pe cititori să ne spună care este, în opinia lor, cel mai frumos proverb românesc. Concursul se va încheia la ora 18.00, iar premiul este un dublu CD de Tudor Gheorghe, „Chemarea păsării de acasă”.

Până pe 1 decembrie vom continua concursul din cadrul campaniei VORBEȘTE ROMÂNEȘTE, punând la bătaie cărți excepținale ale unor autori români și CD-uri cu muzică românească de cea mai bună calitate.

Cărturești s-a alăturat campaniei VORBEȘTE ROMÂNEȘTE, demarată de gândul, în timpul căreia vă prezentăm o serie impresionantă de povești ale unor adevărați misionari ai limbii române, oameni care reușesc prin harul, talentul și priceperea lor să îi facă și pe alții să simtă dulceața acestei limbi. V-am invitat să ne gândim într-un fel nou la cuvintele pe care le folosim zi de zi, fără se le dăm prea mare importanță. La limba care ne face să ne simțim acasă oriunde am fi în lume, limba în care ne rugăm, ne creștem copii, ne gândim viitorul.

Citește povești din campania VORBEȘTE ROMÂNEȘTE:

Povestea Monseniorului Anton Lucaci, omul care l-a învățat pe Papa Ioan Paul al II-lea limba română: „La schimb, el m-a învățat limba sfinților”

Badea Cârțan, varianta din 2013. Românul care merge în opinci până la Roma ca să ofere cărți de acasă românilor din străinătate

Povestea copilului pentru care faptul că poate să scrie „La mulți ani, România!” este o minune

Cărturești se alătură campaniei inițiate de Gândul. Cărțile de pe raftul dedicat limbii române

Profesoara care a renunțat la salariul și mașina de serviciu de la multinațională pentru a-i învăța limba și literatura română pe copiii din Apuseni

Un nigerian, un yemenit și o franțuzoiacă. Povestea medicilor străini care vorbesc perfect românește. Un singur cuvânt le lipsește din vocabular: ȘPAGĂ

Cum ne-au învățat limba ambasadorii Franței și Marii Britanii: „Dacă nu vorbesc română, atunci nu mai sunt credibil”. VIDEO

Povestea polițistului britanic care a venit în România să facă o bibliotecă pentru copii

Raftul de la Cărturești de pe care vă puteți comanda volume care merită citite

De pe raftul VORBEȘTE ROMÂNEȘTE de pe site-ul Cărturești, oricine își poate comanda literatură românească de o frumusețe rară, volume de memorialistică ale unora dintre cei mai mari autori români, cărți care poartă în paginile lor parfumul bucătăriei naționale, povești care ne-au modelat tuturor universul copilăriei și CD-uri cu tot ce e mai bun din muzica românească. Cei care intră pe site găsesc, în secțiunile „Vorbește românește”, „Citește românește”, „Gătește românește”, „Pentru copii”, „Muzică și film”, una dintre cele mai reprezentative părți din cultura română, de la I.L. Caragiale și Mihai Eminescu, până Andrei Pleșu și Mircea Cărtărescu, de la Regina Maria a României până la Monica Lovinescu.

AICI PUTEȚI COMANDA CĂRȚILE DE PE RAFTUL VORBEȘTE ROMÂNEȘTE

VORBEȘTE ROMÂNEȘTE este o campanie cu care am rezonat din primul moment. Ne bucură mult că accentul acestui demers se pune pe un aspect firesc și esențial: limba română ca prim resort între gândurile, planurile, sentimentele românilor pentru și despre români. Ne dorim ca mesajul din subsidiar să atingă cât mai mulți români. În fond, atât timp cât se vorbește românește frumos, corect și cu tonalități optimiste, avem doar de câștigat”, spune Mona Călinescu, de la Departamentul de Comunicare al Cărturești.

Vă invităm să vă gândiți, la rândul vostru, cu drag la limba română și să îi simțiți frumusețea, alegându-vă o carte sau un CD de excepție din selecția pregătită cu această ocazie. Vă puteți transforma voi înșivă în misionari ai limbii române dăruind o carte cuiva drag. „Cel mai frumos cadou pe care i-l poți face României este să dăruiești cuiva drag o carte românească”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”