Votul multiplu este posibil în fapt la alegerile de pe 27 septembrie. Un document BEC stabileşte ce poate face juridic, preşedintele secţiei de votare 

Votul multiplu este posibil în fapt la alegerile de pe 27 septembrie. Un document BEC stabileşte ce poate face juridic, preşedintele secţiei de votare 
Alegerile se desfășoară anul acesta sub semnul pandemiei
Publicat: 19/09/2020, 18:59
Actualizat: 06/04/2021, 15:50

Potrivit unei decizii adoptate de Biroul Electoral Central (BEC), o persoană poate vota chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat în aceeași zi. Informaţiile care apar în sistem vor fi verificate de către preşedintele secţiei de votare cu preşedintele secţiei de vot unde persoana figurează că ar mai fi votat.

Decizia BEC, adoptată vineri

Potrivit deciziei adoptate vineri, o persoană poate vota chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja, scrie G4media.

Acordarea permisiunii de a vota pentru alegătorii  care apar în sistem că ar mai fi votat este o premieră pentru România.

Marcel Ciolacu, despre alegerile locale: „Prezența la vot ar putea fi în jur de 40 la sută. Nu este un apetit la români în acest moment politica”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a vorbit, la Antena 3,  despre decalajul care apare între prioritățile cetățenilor și cele ale politicienilor. Liderul social-democraților, spune, în același timp că  românii sunt îngrijorați de situația școlilor și de criza economică creată de pandemie de COVID-19.

Cât pricește alegerile locale, Ciolacu spune că acestea sunt niște alegeri atipice, iar politica nu este „un apetit la români” în acest momenent.

Ciolacu: ”O campanie atipică”

Este un decalaj în ceea ce privește agenda politicienilor și a cetățenilor. Prioritățile și îngrijorările românilor sunt cu totul și cu totul altele, sunt legate de școli, de pandemie, de criza economică și de șomajul alarmant. Eu am mers în interiorul organizaților PSD, și la Timiș și la Hunedoara, și la Caraș, și la Gorj, candidații sunt determinați.Anumite zone au niște realizări administrative impresioante. Nu este un apetit la români în acest moment politica propriu-zisă. Este o campanie atipică categoric dar este o campanie pentru locale, întodeuna a fost axată pe candidați, nu neapărat pe partide”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.

Liderul PSD a mai spus că speră la o prezență la vot de peste 40 la sută: „Prezența ar putea fi în jur de 40 la sută, aceea ar fi o prezență foarte redusă. Ținând cont că este vorba de alegri locale și oamenii vor să-și aleagă direct reprezentantul, cred totuși că prezența va fi mai mare”.

Cum afli la ce secție poți vota la alegerile locale 2020

Alegerile locale au loc pe 27 septembrie iar alegătorii trebuie să respecte o serie de norme astfel încât să își poată exercita dreptul la vot în condiții de siguranță în contextul pandemiei de coronavirus. De asemenea, Autoritatea Electorală permanentă a creat un instrument online prin care toți cetățenii cu drept de vot pot afla secția la care sunt arondați.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a pus la dispoziția cetățenilor români cu drept de vot un instrument online prin care acești pot afla secția la care sunt arondați și își pot exercita acest drept.

ŞOC! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată în secret: "Mi-a pus mâna pe...
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Lista vedetelor din emisiunea Survivor 2022, cumpărată de PRO TV: fostul bodyguard al lui Gigi...
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
VIDEO. Cum arată capsulele pentru sinucidere asistată în 30 de secunde
Dragnea i-a dat 'fatala' Irinei, după ce a văzut-o cu altul. Unde a ajuns să...
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUM s-au bucurat MICUȚII de cadourile de la MOȘ Nicolae! Video
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce s-a descoperit
Ce greșeală a fost descoperită pe banii din România. Tu ai observat vreodată? Cât de...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...