VREMEA. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile și CÂT MAI ȚINE VREMEA BUNĂ

VREMEA. Ce temperaturi vor fi în următoarele zile și CÂT MAI ȚINE VREMEA BUNĂ
Publicat: 13/01/2014, 15:41
Actualizat: 25/10/2014, 03:27

VREMEA. Meteorologii arată că vremea caldă va dura până la sfârșitul lunii ianuarie. Până atunci, temperaturile vor continua să fie peste media anuală înregistrată pentru această perioadă, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Sunt estimate precipitații sub formă de lapoviță și ninsori în zonele montane.

BANAT. Pâna în 15 ianuarie, VREMEA se va menține la fel de frumoasă, iar temperaturile maxime vor crește ușor și vor depăși 10 grade Celsius, mai ales în zona deluroasă. O scădere a valorilor termice se va resimți în jurul datei de 16 ianuarie, pentru ca până la sfârșitul acestei săptămâni să crească din nou, cu aproximativ 4 grade. Începând de săptămâna viitoare, temperatursa va fi în răcire ușoară și treptată, până la valori medii în jur de 5 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive în cea mai mare parte a intervalului. Șanse mai mari de precipitații vor fi în 15…16 ianuarie și din nou începând din data 19 ianuarie. Vor fi ploi, iar spre sfârșitul intervalului posibil, trecător, și lapoviță și ninsori.

CRIȘANA. În această săptămână, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere, de la medii de 5…6 grade, până la 10…11 grade în week-end, când va fi mult mai cald decât în mod obișnuit pentru această dată. În cea de a doua săptămână temperaturile încep să scadă treptat, mai ales după 22 ianuarie, până la medii în jur de 4 grade în ultimele zile, valori încă ușor mai ridicate decât normalul perioadei. Minimele nocturne vor fi negative în primele zile ale intervalului și din nou dupaă data de 22 ianuarie. Va ploua slab în data de 15 și de 16 ianuarie, dar și după data de 19 ianuarie.

TRANSILVANIA. Până miercuri 15 ianuarie, VREMEA se va menține caldă. Temperaturile maxime cresc cu 3…4 grade, apoi scad puțin, pentru ca la sfârșitul acestei săptămâni și la începutul săptămânii viitoare să se atingă din nou medii de 6…7 grade. În intervalul 22 ianuarie – 26 ianuarie regimul termic va fi în scădere, cu aproximativ 4 grade, dar maximele rămân totuși ușor mai ridicate decât mediile climatologice specifice acestei date. Mediile valorilor minime de temperatură vor fi negative în majoritatea zilelor, iar cel mai frig va fi la începutul și la sfârșitul intervalului, când în depresiuni izolat va fi ger. Probabilitatea de precipitaii va fi mai ridicata în zilele de 15 si 16 ianuarie, apoi dupa data de 19 ianuarie. Precipitațiile vor fi slabe, ploi în prima săptămână, apoi mixte.

MOLDOVA. În această săptămâna, VREMEA va fi mai caldă decât normalul perioadei. Temperaturile maxime vor oscila între 6 grade în ziua de 15 ianuarie și 2…3 grade în zilele de 17 și 18 ianuarie. În săptămâna următoare, după o creștere ușoară în primele două zile, temperaturile vor coborî treptat spre valori apropiate de normalul perioadei. Evolția temperaturilor nocturne va fi asemănătoare, iar cele mai friguroase nopți vor fi la începutul și la sfârșitul intervalului. După data de 16 ianuarie vor fi posibile precipitații slabe, la început sub formă de ploaie, apoi trecător și lapovița și ninsoare.

MUNTENIA. Până în jurul datei de 21 ianuarie, VREMEA va fi caldă. Valorile temperaturilor maxime se vor menține ridicate, astfel că în zilele cele mai calde media pe întreaga regiune va fi de aproximativ 9 grade. După 21 ianuarie temperaturile vor începe să scadă ușor și treptat până la medii de 4…5 grade, încă destul de ridicate pentru a doua decadăa a lunii ianuarie. În privința temperaturilor nocturne, cele mai mici valori se vor înregistra la începutul acestei săptămâni și la finalul săptămânii viitoare, când pot coborî spre – 5 grade. Din data de 16 ianuarie, local, vor fi condiții de precipitații, în general slabe cantitativ. Vor predomina ploile.

OLTENIA. VREMEA va fi mai caldă decât în mod normal, în tot intervalul de prognoza. În zilele cele mai calde media maximelor pe întreaga regiune va fi de 8…9 grade, iar în zilele mai reci (în special spre sfârșitul celei de a două săptămâni), nu vor coborî sub 4 grade. Cele mai scăzute minime, cu valori preponderent negative, vor fi în intervalele 13-16 ianuarie și din nou în 24-26 ianuarie. Temporar vor fi condiții de ploi slabe, începând cu data de 15 ianuarie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Scandal în familia lui Mădălin Păduran, după înmormântare. Narcisa, iubita tânărului, acuzată că a deschis...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Vești TRISTE despre Kate Middleton! Starea de sănătate a Prințesei de Wales nu este deloc...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a...
Reacția lui Teo Trandafir când a auzit mărturiile surorii Mirelei Biftoi, femeia al cărei cadavru...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Devine OBLIGATORIU în România. Klaus Iohannis a promulgat legea astăzi, 16 Aprilie
Răzbunarea lui Traian Băsescu. Nu uită și nu iartă
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult