VREMEA. Cum va fi vremea în următoarele trei zile în toată țara

VREMEA. Cum va fi vremea în următoarele trei zile în toată țara
Publicat: 02/08/2015, 12:47

VREMEA. În Dobrogea și în Bărăgan, vântul va prezenta scurte intensificări, cerul va fi senin, iar din punct de vedere termic va fi o vreme normală pentru această perioadă.

Foarte bine va fi și în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Vor fi puțin peste 30 de grade Celsius în condiții de cer senin și vânt cel mult moderat.

Jumătatea nordică a Moldoveiva avea vreme bună și temperaturi plăcute. În regiunile montane pot să apăra câteva ploi scurte, dar asta se va întâmpla abia pe înserat. În rest cerul va fi variabil și chiar senin.

Temperaturile continuă să creascăîn nordul Transilvanieiși în Maramureș. Condițiile de ploaie cresc la apropierea serii.

În vestul țăriise mai încălzește puțin, așa că la amiază vor fi până la 34 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, vremea foarte plăcută, iar diseară sunt prognozate câteva ploi scurte. Vântul va prezenta intensificări de scurtă durată în sudul Banatului.

Centrul României va avea parte de o zi frumoasă și liniștită. Vântul va fi activ pe crestele montane, șansele de ploaie vor fi reduse, iar maximele se apropie și chiar depășesc valoarea de 30 de grade.

În sud-vest,va fi din ce în ce mai cald, așa că duminică la amiază vor fi peste 30 de grade. Vântul va prezenta scurte intensificări.

În sudul țăriiva fi vreme normală din punct de vedere termic pentru această perioadă, cu mult soare și maxime de cel mult 32 de grade.

Tendința de încălzire este valabilă și pentru zona Capitalei. Vor fi până la 32 de grade Celsius, cerul va fi senin, iar presiunea atmosferica va fi staționara la o valoarea aproape normală. Mâine dimineață vor fi 18 grade.

La munte, instabilitatea va fi în scădere așa că peste zi vremea va fi în general frumoasă. Pe înserat și după lăsarea nopții, în Carpații Occidentali și cu totul izolat în celelalte grupe montane, pot să apăra câteva averse însoțite de fulgere și de vânt mai intens. Vântul va prinde putere pe crește iar regimul termic se va modifică nesemnificativ.

Pe litoral, vremea va fi însorită, dar vântul va mai prezenta intensificări de scurtă durată. Pe plajă se vor înregistra 27-28 de grade, valori normale pentru această dată, iar apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile

Luni, înnorări mai consistente și 2-3 averse apar în vest, în nord-vest și la munte, iar vântul se va păstra intens în sud-vest și în Dobrogea. Marți, cerul va fi mai mult senin, iar miercuri, izolat, pot să apară câteva averse în vest, la munte, iar noaptea în est. Va fi din ce în ce mai cald și marți va fi caniculă în sud și în sud-est, iar în ultima zi a intervalului aerul fierbinte se va extinde spre centru și spre vest, scrie stirileprotv.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase