VREMEA. În Mehedinți școlile vor fi închise și marți din cauza ninsorilor

VREMEA. În Mehedinți școlile vor fi închise și marți din cauza ninsorilor
Publicat: 27/01/2014, 11:43
Actualizat: 09/02/2016, 13:01

Conducerea Inspectoratului Școlar Mehedinți a anunțat, luni, că elevii din toate cele 353 de unități de învățământ din județ nu vor merge nici marți la școală din cauza ninsorilor, prefectul județului acuzându-i de neglijență pe unii primari care nu au intervenit pentru deszăpezirea drumurilor.

„În urma consultării cu Consiliul Județean, Prefectura și chiar Primăria Drobeta Turnu Severin, care a solicitat să îi lăsăm să degajeze drumurile, s-a decis ca și marți cursurile să fie suspendate în unitățile de învățământ din Mehedinți”, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, Marian Șuță.

Decizia a fost luată întrucât sunt zone unde a viscolit și în noaptea de duminică spre luni, între comunele afectate fiind și Breznița de Ocol, Smadovița și Bâcleș.

De asemenea, sunt comune în care nu s-a intervenit pentru deszăpezirea drumurilor dintre sate, astfel că microbuzele școlare ar întâmpina dificultăți în transportul elevilor către unitățile de învățământ.

Potrivit prefectului de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, în mai multe comune din județ, precum Tâmna, Prunișor, Poroina Mare, Dumbrava, Malovăț sau Ilovăț, intervenția pentru deszăpezirea drumurilor comunale a fost slabă sau aproape inexistentă, el acuzându-i de neglijență pe primari.

„Neimplicarea primarilor, viceprimarilor și consiliilor locale în această problemă este principala cauză pentru care nu s-a intervenit prompt. Majoritatea primăriilor au utilaje necesare, au avut motorină, dar este neglijență, pur și simplu”, a spus Nicolae Drăghiea, precizând că în județ nu sunt localități izolate.

Prefectul a mai spus că în cursul zilei de luni va face verificări, iar reprezentanții administrațiilor locale care nu au intervenit pentru degajarea drumurilor locale riscă să fie amendați.

Unitățile de învățământ sunt închise, luni, și posibil și marți, în București și în 26 de județe pentru care au fost emise cod portocaliu sau cod galben de ninsori și viscol.

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit, luni, până la ora 23.00, în județele Constanța, Tulcea, Brăila, Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea și Galați, iar județele Bacău, Vaslui și Iași au fost atenționate cu cod galben.

Potrivit avertizării cod portocaliu emise luni dimineață de Administrația Națională de Meteorologie, între orele 09.00 și 17.00, în județele Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Vrancea, Galați, Constanța și Tulcea, viteza vântului la rafală va depăși 60-70 de kilometri pe oră, continuând să troienească puternic zăpada, iar vizibilitatea se va menține redusă.

În estul Munteniei, în Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei va continua să ningă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 50 de kilometri pe oră, temporar viscolind sau spulberând zăpada. Avertizarea cod galben emisă pentru județele Bacău, Vaslui și Iași este valabilă până la ora 23.00.

Județele Buzău, Brăila și Vrancea au fost duminică sub cod roșu de viscol. Ulterior, de duminică seara până luni, la ora 09.00, cele trei județe, precum și Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași și Galați au fost sub avertizare cod portocaliu.

Capitala și județele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Bacău, Vaslui și Iași au fost până luni, la ora 09.00, sub cod galben.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Apare o nouă taxă. Turiștii români, direct vizați
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult