Vremea în România, pentru următoarele două zile. Se opresc ploile. Singura zonă în care vor fi aproape 30 de grade. Harta ANM

Vremea în România, pentru următoarele două zile. Se opresc ploile. Singura zonă în care vor fi aproape 30 de grade. Harta ANM
Publicat: 01/07/2018, 18:47
Actualizat: 27/09/2018, 18:34

ÎN ȚARĂ(luni):Valorile termice, deși în creștere ușoară vor continua să se situeze sub cele climatologic specifice datei în special în regiunile nordice și centrale. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și trecător ploi slabe pe arii restrânse în nordul și estul țării precum și la munte, iar în a doua parte a nopții cu precădere în sud-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 19 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 și 17 grade, ușor mai ridicate pe litoral, spre 18…19 grade, dar și ușor mai coborâte în estul Transilvaniei spre 3 grade.


ÎN ȚARĂ(marți):Vremea va continua să se încălzească ușor, valorile termice urmând a deveni normale pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare și pe arii restrânse ploi slabe, la începutul intervalului în sud-vest, apoi cu precădere în nordul și estul teritoriului precum și în zonele montane și submontane. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 5 și 20 de grade.
LA BUCUREȘTI(luni):Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori ușor mai coborâte decât cele normale datei, temperatura maximă urmând a se situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimă fiind de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.