VREMEA în următoarele două săptămâni. Iulie 2012 – a doua cea mai secetoasă lună a lui Cuptor din ultimul secol. Nici în august nu va ploua mai mult

VREMEA în următoarele două săptămâni. Iulie 2012 - a doua cea mai secetoasă lună a lui Cuptor din ultimul secol. Nici în august nu va ploua mai mult
Publicat: 31/07/2012, 18:47
Actualizat: 31/07/2012, 18:47

Iulie 2012 a fost a doua cea mai călduroasă lună iulie din ultimul secol, a anunțat, pentru gândul, Elena Mateescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie. Potrivit prognozei, vremea va fi la fel de călduroasă și în următoarele două săptămâni, când temperaturile vor ajunge la 36 de grade Celsius. În nordul țării va ploua puțin iar în sud precipitațiile vor lipsi cu totul.

Iată PROGNOZA METEO în primele două săptămâni din august:

În Banat, va fi vreme caniculară în intervalul 2-6 august. Temperatura aerului va ajunge la 35 de grade Celsius pe 6 august. Prognoza arată că după 11 august valorile termice vor ajunge scădea la normalul perioadei. În privința precipitaților, În Banat nu va mai ploua până pe 8 august, dată după care ploile vor reveni foarte slab.

În Muntenia, canicula va reveni pe 6 și 7 august, când se vor înregistra 36 de grade Celsius. Vremea își va reveni treptat, iar pe 12 și 13 august temperaturile vor fi cuprinse între 29 și 30 de grade. Prognoza arată că este posibil să plouă slab după după 8 august.

În Oltenia, temperaturile vor crește la 36 de grade Celsius după 1 august. Prognoza arată că din 7 august temperatura aerului va scădea ușor de la o zi la alta iar temperaturile se vor situa în jurul valorii de 29 de grade. Specialiștii arată că ploile vor lipsi în prima săptămână din august și este probabil să revină după 8 august.

În Transilvania, vremea va deveni călduroasă că după 2 august, când temperaturile maxime vor crește cu aproximativ grade Celsius și vor ajunge la 33 de grade Celsius.
Prognoza arată că în intervalul 7 – 11 august se va produce o răcorire treptată a vremii. În privința precipitațiilor, va ploua pe 1 august. Până pe 7 august ploile vor lipsi.

În Maramureș, temperatura aerului va crește ușor de la o zi la alta până pe 6 august, când media maximelor va atinge 34 oC. Prognoza arată că în intervalul 10 – 13 august vremea va redeveni normală din punct de vedere termic. Ploile vor fi slabe până pe 6 august, după care este posibil să revină precipitațiile.

În Moldova, în primele zile ale lunii august temperaturile se vor situa în jurul valorii de 32 de grade Celsius. Pe 5 și 6 august valorile termice vor atinge 34 de grade Celsius. După 8 august, temperaturile vor scădea spre 27 de grade. Precipitațiile vor lipsi în prima parte a lunii. Prognoza arată că este posibil să plouă slab după 7 august.

În Dobrogea, vremea va fi călduroasă până pe 4 august, cu valori termice de 32 de grade Celsius. Vremea va deveni caniculară în intervalul 5-7 august, când vor fi în medie 35 de grade Celsius. Prognoza arată că la mijlocul lunii august valoarile termice vor scădea și vor fi situate în jurul a 29 de grade. Meteorologii arată că precipitațiile vor lipsi în această perioadă.

Iulie 2012- a doua lună iulie cea mai secetoasă din ultimul secol

Temperaturile mari și lipsa precipitațiilor vor accentua seceta și ca urmare pun în pericol culturile agricole, arată specialiștiiîn agrometeorologie.
Luna iulie din 2012 a fost a doua cea mai secetosă lună iulie din ultimii 100 de ani, arată specialiștii în agrometeorologie de la Administrația Națională de Meteorologie. „În toată luna iulie a acestui an au căzut, în medie, 30l/mp la nivelul întregii țări. Datele statistice arată că pe primul loc se situează luna iulie din 1984 când au căzut 40l/mp, urmată de luna iulie 2007 când cantitatea de apă a fost de 43,2 l/mp”, a spus Elena Mateescu, director la Administrația Națională de Meteorologie. Ea a mai spus că seceta se va accentua în următoarea perioadă din cauza precipitațiilor slabe. „Faptul că am avut aceste temperaturi caniculare de la începutul lunii asociate cu precipitații nesemnificative adus la accentuarea sectei. Precipitațiile au fot extrem de mici, am avut într-o singură zi a lunii 0,6l /mp la stația Grivița și 0,3 l/mp la Fundulea. Acest lucru a afectat foarte mult culturile de porumb și de floarea soarelui din partea de sud și sud-est”, a precizat Elena Mateescu.
Specialista susține că nu vom scăpa de secetă prea curând. Prognioza arată că după 1 august nu va mai ploua. „În următoarele două săptămâni, precipitațiile se vor opri. Nu va mai ploua aproape deloc în vestul și nordul țării, iar tot sudul și și sud-estul va fi complet fără precipitații”, a spus Mateescu.

Până pe 7 august nu va mai ploua

Prognoza meteorologică arată că în următoarea săptămână, precipitațiile vor fi slabe în vestul și centrul țării și nu vor exista în restul teritoriului.
„În aceste condiții fenomenul de secetă pedologică cu diferite grade de intensitate (extremă, puternică și moderată) se va putea accentua în intensitate în special în zonele agricole din sud-estul, sudul și estul țării”, arată Ion Sandu, directorul ANM.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
În ce stare se află Florin Piersic după ce ar fi contactat o bacterie nosocomială!...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
OBLIGAȚIE totală pentru toți cei care au CONT LA BANCĂ. Regulile au venit direct de...
Au început lucrările la o autostradă vitală pentru România. S-a forat primul kilometru de tunel
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Opere pierdute ale Fraților Grimm, redescoperite în colecția unei biblioteci din Polonia