Vremea rea a făcut ravagii: Case și mașini luate de viitură, iar zeci de persoane au fost evacuate / Un drum național este închis, din cauza unei viituri

Vremea rea a făcut ravagii: Case și mașini luate de viitură, iar zeci de persoane au fost evacuate / Un drum național este închis, din cauza unei viituri
Publicat: 31/05/2019, 17:32

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat, corespondentului Mediafax, că în satul Lăpoșel din comuna Lapoș s-a produs o viitură puternică, fiind afectat și drumul de acces.

„Drumul este blocat și echipajele noastre nu pot ajunge, în consecință o vor lua pe la Urlați. Din primele informații, au fost luate de apă 7 locuințe, garaje și autoturisme. 30 de persoane au foat evacuate”, a declarat Vasiloae.

Reprezentanții Poliției Prahova au precizat, la rândul lor, că DC 235, care trece prin satul Lăpoșel, este închis momentan circulației, din cauza unei viituri.

Din cauza precipitațiilor abundente sunt afectate și alte drumuri din județ. Pe DJ 102R, în zona Mizil, pe o distanță de aproximativ 2-3 km este apă pe carosabil și se circulă îngreunat. La fel se circulă și pe DN1 B, în zona Albești-Valea Călugărească, unde sunt aluviuni pe carosabil.

ISU Prahova a transmis un mesaj de avertizare a populației, vineri, prin care erau anunțate averse, grindină de mici și posibil medii dimensiuni, vijelii și frecvente descarcări electrice. Avertizarea a fost valabilă până la ora 15.00 pentru localitățile Sângeru, Posesti, Centura, Gura Vadului, Apostolache, Carbunesti, Chiojdeanca, Lapos, Calugareni, Salcia, Tătaru si Jugureni.

Un drum național din Buzău este închis, din cauza unei viituri

Circulația pe DN 10, în zona Lunca Cislăului, din județul Buzău, este întreruptă, vineri, din cauza apei și aluviunilor, care au ajuns pe drum, pe o suprafață de câteva sute de metri, astfel că mașinile nu pot circula, transmite corespondentul Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Gabriel Cozma, a spus că pe DN 10, în Lunca Cislăului, circulația este întreruptă din cauza apei și aluviunilor.

drum național

Drumul este acoperit pe o distanță de câteva sute de metri între Viperești și Cislău.

Echipaje de pompieri, polițiști și angajați de la Drumuri Naționale intervin în zonă pentru a elibera carosabilul.

Cozma a mai spus că în satul Tronari, comuna Viperești, 10 gospodării sunt inundate.

„În ambele zone, apa curge în continuare de pe versanți, misiunea principală fiind de salvare a persoanelor”, a menționat Gabriel Cozma.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase