VREMEA se schimbă. Săptămâna începe cu PLOI, LAPOVIȚĂ și NINSORI. Care sunt regiunile afectate

Redactor:
Florin Zafiu
Alertă meteo: Vremea va fi capricioasă. Sunt așteptate ploi, lapovițe și ninsori pe arii extinse. Vezi prognoza pentru București

Luni, temperaturile maxime vor fi apropiate celor înregistrate pe parcursul weekend-ului și vor fi mai ridicate în partea de Sud a teritoriului.

Sunt anunțate ploi, existând posibilitatea apariției fenomenului de lapoviță, în special în partea de nord a Moldovei și în Transilvania.

Pentru cea de-a doua zi a săptămânii, vremea se va încadra în același registru, fiind așteptate precipitații pe arii mai extinse.

„Pentru săptămâna viitoare, dacă ne referim la ziua de luni, va rămâne destul de caldă cu temperaturi de până la 14 grade Celsius în partea de Sud a țării, dar se înmulțesc precipitațiile, ziua în partea de vest, nord și centru și în restul teritoriului, la munte se înmulțesc ninsorile, în partea de sud și sud-est, adică în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și chiar în jumătatea de sud a Moldovei sunt așteptate ploi, iar în rest, în Banat, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei sunt prognozate ploi”, a declarat, pentru Mediafax, Meda Andrei, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Săptămâna începe cu PLOI, LAPOVIȚĂ și NINSORI

De luni noapte, ploile se vor transfroma în lapoviță și ninsoare. Pe arii destul de extinse, vor fi precipitații și pe parcursul zilei de marți, în vest, nord, centru și la munte vor fi mai ales ninsori, dar slabe cantitativ în timp ce în sud și sud-est vor fi ploi pe parcursul zilei, iar noaptea pot apărea lapovițe și ninsori. Marți sunt așteptate maxime între 0 și 8 grade și minime, miercuri dimineață între -9 și 0 grade, pozitive în Lunca Dunării și Dobrogei și mai scăzute în estul Transilvaniei.

Cum va fi vremea în Capitală

În București, prima zi a săptămânii va aduce temperaturi maxime care vor depăși pragul de 10 grade Celsius.

Marți și miercuri, sunt așteptate precipitații sub formă de ploaie care vor lua forma unor ninsori slabe cantitativ spre mijlocul săptămânii.

„Mâine (luni -n.r.) în Capitală vreme frumoasă pe parcursul zilei, cu 12-13 grade Celsius după-amiază. Marți, cerul va fi acoperit de nori, va scădea temperatura, la prânz sunt așteptate temperaturi de 5-6 grade iar miercuri dimineață 0, -1 grad Celsius. Vor fi precipitații sub formă de ploaie în București, iar marți spre miercuri trecător nu este exclus să înregistrăm lapoviță și ninsoare”, a precizat meteorologul de serviciu.

Spre finalul săptămânii, ANM anunță o îmbunătățire ușoară a vremii, precipitațiile se vor mai restrânge și temperaturile vor avea valori maxime în general între 0 și 6 grade, temperaturi normale pentru data din calendar, și minime în general între -12 și -2 grade , cu valori de -10,-12 grade în centrul țării și în depresiuni.

În București, vor fi temperaturi minime de -5 și maxime de 5 grade Celsius pe parcursul zilei.

Foto: Mediafax Foto

Inchide