Ziua în care în România au loc cele mai multe incidente în trafic

Ziua în care în România au loc cele mai multe incidente în trafic
Publicat: 13/02/2015, 15:11
Actualizat: 14/04/2015, 18:21

„Deși ne-am putea gândi că zilele de vineri, mai ales dacă sunt asociate cu data de 13 a lunii, ar putea fi cele mai nefaste zile pentru șoferi, o analiză a daunelor întâmplate în rândul deținătorilor de polițe auto Allianz-Țiriac arată că incidența accidentelor se concentreaza, mai degabă, la începutul săptămânii. Astfel, șoferii asigurați la Allianz-Țiriac înregistrează cele mai multe incidente în trafic în zilele de luni. Zilele de weekend par să fie mai puțin păguboase: sâmbăta și duminica se înregistrează cele mai puține accidente, conform statisticilor ce prezintă situația ultimilor 5 ani analizați la nivelul portofoliului Allianz-Țiriac”, se arată într-un comunicat al asigurătorului.

În plus, zilele de 1 ianuarie, Crăciun și Paște par să fie zile în care numărul accidentelor scade semnificativ, comparativ cu alte date din an.

Cele mai puține accidente auto (CASCO și RCA) înregistrate la nivelul portofoliului Allianz-Țiriac – 2 accidente – au avut loc în preajma sărbătorilor, pe 31 decembrie 2014.

Statisticile ce reflectă situația dosarelor de daune auto din ultimii 5 ani la nivelul portofoliului Allianz-Țiriac arată că numărul dosarelor CASCO și RCA având ca dată de înregistrare a incidentelor una din cele opt zile de vineri 13 din perioada analizată (2010-2014) este mai mic decât media zilnică a ultimilor 5 ani.

Astfel, pentru perioada 2010-2014, cel mai mare număr de dosare de daună având ca dată a accidentului vineri 13 a fost de 318 (CASCO și RCA, în luna iunie 2014), numărul minim de dosare fiind atins în luna decembrie 2013, cu 196 dosare de despăgubire auto (CASCO și RCA).

În plus, la nivelul portofoliului Allianz-Țiriac, media numărului de dosare ce au ca dată a accidentului vineri 13 este chiar mai mică decât media multianuală aferentă celor 1.826 de zile ale perioadei analizate (2010-2014).

Analizate din perspectiva severității (valoarea daunelor), statisticile privind accidentelele produse de asigurați CASCO Allianz-Țiriac în zilele de vineri 13 nu evidențiază o dispoziție clară.

Valoarea medie a indemnizațiilor achitate pentru evenimentele întâmplate în zilele de vineri 13 se situează sub media zilnică a celor cinci ani analizați în cazul a patru din cele opt zile de vineri 13, în vreme ce pentru celelalte, valoarea medie depășește valoarea medie zilnică multianuală.

Datele statistice privind dosarele de daună Casco pentru polițele emise de Allianz-Țiriac arată că lunile nefaste pentru șoferi par a fi martie și mai.

Astfel, în trei din cei cinci ani analizați, cel mai mare număr de accidente au fost înregistrate în luna mai, în vreme ce în ceilalți doi ani, luna cu cele mai multe accidente a fost luna martie.

În ceea ce privește perioada din an cu cel mai mic număr de accidente, chiar dacă poate părea surprinzător, în fiecare dintre anii 2010-2014, luna decembrie se dovedește a fi luna care înregistrează cele mai puține accidente la nivelul portofoliului CASCO al companiei.

Allianz-Țiriac este liderul segmentului de asigurări CASCO din România, cu o cotă de piață ce s-a situat în ultimii ani, în mod constant, la peste 20% pe acest segment de asigurări auto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
România demolează Austria. Anunțul a venit chiar azi, 19 aprilie: Greu, dar am obținut
Noi taxe și impozite. Românii care rămân cu mai puțini bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului