Un bărbat susține că a CÂȘTIGAT la loterie cu numerele generate de ChatGPT

Un bărbat susține că a CÂȘTIGAT la loterie cu numerele generate de ChatGPT
Sursa foto - caracter ilustrativ
Publicat: 02/05/2023, 16:56
Actualizat: 02/05/2023, 16:57

Un bărbat din Thailanda susține că a câștigat la loterie cu numerele generate de ChatGPT. El spune că nu este prima dată când folosește inteligența artificială  (AI) pentru a calcula numerele la loto.

Patthawikorn Boonrin a postat un clip pe TikTok, care a strâns 240.000 de vizualizări, în care spune că a introdus câteva întrebări ipotetice și câteva numere câștigătoare din anii precedenți și a cerut chatbot-ului numerele câștigătoare.

ChatGPT a generat apoi următoarele numere: 57, 27, 29 și 99. În postare, Boonrin demonstrează cum a reușit să facă sistemul să genereze o serie de numere câștigătoare bazate pe calcule cu anumiți parametri, scrie site-ul tz.de, care citează surse de informare thailandeze.

Thailandezul a menționat pentru postul local de știri CatDumb că nu a fost prima dată când a folosit ChatGPT pentru a genera numere de loterie. Chatbot-ul i-a spus că orice câștig la loterie este doar o chestiune de noroc. AI chiar l-a avertizat să nu „devină prea obsedat” de ideea jocurilor de noroc și mai degrabă „să iasă și să facă mișcare”.

@ai.runlottery มาดูคำตอบเต็มๆ เรื่อง #หวย งวดวันที่1 เมษายน 2566 ของ #ChatGPT ในคืน วันที่ 27 มีนาคม 2566 ช่วงเวลา 20.23 กันครับ #โปรดใช้วิจารณญาณในการไถฟีด #โปรดใช้วิจารณญาณในการรับชม ♬ เสียงต้นฉบับ – เลขพารวย

Cât a câștigat la loto cu ajutorul chatbot-ului

Cifrele sugerate de ChatGPT i-au adus profit, a explicat bărbatul din Ubon, un oraș din nord-estul Thailandei, dar nu a fost vorba de o sumă mare, ci doar 54 de euro. Spre deosebire de persoanele care renunță la slujbă imediat după ce au câștigat la loterie, Boonrin cu siguranță nu poate face o astfel de mișcare.

Totuși, exemplul thailandezului care aparent dovedește că o persoană poate deveni câștigătoare la loto prin utilizarea inteligenței artificiale a făcut ca postarea sa pe TikTok să devină virală. Destul de mulți oameni speră acum să aibă același succes cu ajutorul ChatGPT și, de asemenea, să poată câștiga bani ușor.

„Nașul inteligenței artificiale”, Geoffrey Hinton, și-a dat demisia de la Google: „Cred că chatboții vor fi mai inteligenți decât noi”

Geoffrey Hinton, considerat a fi „nașul inteligenței artificiale (AI)”, și-a dat demisia de la Google, și a avertizat în legătură cu pericolele „destul de înfricoșătoare” care se ascund în spatele evoluțiilor din domeniu.

Geoffrey Hinton, în vârstă de 75 de ani, și-a anunțat demisia de la Google, într-o declarație pentru New York Times, spunând că acum regretă munca pe care a făcut-o. Ulterior, într-o precizare de presă oferită pentru jurnaliștii BBC, a subliniat că unele dintre pericolele chatbot-urilor sunt „destul de înfricoșătoare”.

„În acest moment, ei nu sunt mai inteligenți decât noi, din câte îmi dau seama. Dar cred că vor fi în curând”, a punctat Hinton.

Hinton a spus, în același context, că vârsta lui a jucat un factor decisiv în decizia sa de a părăsi gigantul tehnologic Google: „Am 75 de ani, așa că este timpul să mă pensionez”.

Cercetările de pionierat ale lui Geoffrey Hinton în domeniul învățării profunde și al rețelelor neuronale au deschis calea pentru sistemele actuale de inteligență artificială precum ChatGPT, precizează BBC.

În inteligența artificială (AI), rețelele neuronale sunt sisteme care sunt similare cu creierul uman prin modul în care învață și procesează informații. Ele permit AI să învețe din experiență, așa cum ar face o persoană. Aceasta se numește învățare profundă.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Tragedie înainte de Paște! A murit marele ACTOR: Îl vom iubi mereu
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb