Descinderi în Dâmbovița, după ce au fost arse ilegal deșeuri. Ministrul Mediului: „Vom continua aceste demersuri!” – VIDEO

Publicat: 17/11/2020, 14:29

În localitățile dâmbovițene Răcari și Conțești au avut loc descinderi marți, 17 noiembrie, realizate de Garda de mediu, polițiști și jandarmi, după ce s-a raportat că în zonă sunt arse n mod ilegal deșeuri.

La descinderi a participat și noul ministrul al Mediului, Mircea Fechet, care a declarat că astfel de arderi ilegale au loc mai mult în zona de sud a țării.

„Continuăm războiul împotriva arderilor ilegale de deșeuri. Ne aflăm la mai puțin de 30 de km de București, într-un loc unde există depozitări ilegale de deșeuri, incendieri ilegale de deșeuri și avem informații că și ziua, și noaptea în această comunitate se ard deșeuri, fapt ce generează poluare, mai ales acum în sezonul rece. Poluarea aerului ne interesează cu precădere. Anunț că vom continua aceste demersuri. Suntem susținuți de MAI, de Jandarmeria Română”, a declarat ministrul Mediului.

Ministrul Mediului: „Poluarea aerului ne interesează cu precădere”

Totodată, Mircea Fechet susține că vor mai avea astfel de acțiuni astfel încât arderea ilegală a deșeurile să fie combătută.

„Ne vom întoarce aici la Conțești, vom merge înapoi la Sintești. Cunoaștem foarte bine problemele de la Dolj, de la Giurgiu, Călărași și ne vom lupta cu acest fenomen. Există focare. Se întâmplă cu precădere în zona de sud a României, unde cetățeni care ard ilegal deșeuri pun în pericol sănătatea populației”, a punctat ministrul Mediului.

„Descinderi ale Gărzii Naționale de Mediu, alături de Poliție și Jandarmerie, la Conțești, județul Dâmbovița. Sunt vizați cei care dețin și ard ilegal deșeuri. În teren sunt 13 echipe de comisari ai GNM, peste 130 de efective ale Politiei, peste 120 de efective ale Jandarmeriei, trupele speciale, echipe de la serviciul de Arme cu efective canine. La acțiune au participat ministrul Mircea Fechet, secretarul de stat Andrei Cazacu și comisarul general al GNM, Mărioara Gătej”, a postat Ministerul Mediului – România, pe Facebook, alături de un videoclip cu descinderile.