• Publicat:
  • Actualizat:
Coronavirus

GÂNDUL LIVE. Mihai Chirica, edilul Iașiului: „Autoritățile pregătesc terenul pentru INTERDICȚIE”

Mihai Chirica, primarul Iașiului, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că următorul pas pe care trebuie să-l ia autoritățile în prevenția răspândirii coronavirusului este să treacă de la recomandări la interdicții ferme.

„Situația e similară cu ce se întâmplă la nivel național, european, doar că se simte un aer de abandon a urbei. Măsurile sunt mai restrictive. Noi am început de săptămâna trecută, cu locurile de joacă pentru copii. Toate locurile de joacă sunt încuiate, dezinfectate. Ne-am dat seama că restricția trebuie cu fermitate. E o inerție la schimbare, dar fermitatea statului e cea mai bună soluție. Dacă vă uitați pe pagina noastră de FB, chiar acesta a fost mesajul: Dacă vreți să ne mai întâlnim vreodată, haideți să stăm acasă! Eu cred că autoritatea centrală a recomandat pentru a pregăti terenul pentru restricționare. Următorul pas va fi interdicția. Pregătiți-vă. Există o dilemă dacă aglomerația de 3 persoane se referă inclusiv în mijlocul de transport. 2-3 săptămâni nu moare nimeni. Interdicția poate veni cu fermitate. A fost muncă de lămurire cu farmaciștii. Autobuzul e o bombă biologică. Avem paznic la fiecare ușă. Dacă sunt 27 de oameni într-un autobuz, e un risc ridicat. Închid transportul în comun dacă e cazul, cu tot riscul. Închiderea piețelor totuși ar crea o stare de panică generală.
Nici adunarea tuturor bătrânilor la o anumită oră nu este bună. În Iași avem 52.000 de persoane peste 65 de ani”, a declarat Chirica la GÂNDUL LIVE.

Inchide