Gândul News. Ion Rădoi îi atacă pe anchetatorii săi de la DNA

Gândul News. Ion Rădoi îi atacă pe anchetatorii săi de la DNA
Publicat: 22/07/2021, 20:30
Actualizat: 22/07/2021, 22:03

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Imagini de speriat, surprinse aproape de Barajul Vidraru

Un urs monitorizat a fost filmat în timp ce s-a apropiat de un tomberon din apropierea unei terase, fără să-i pese de trafic ori de câinii din zonă. Tacticos, l-a deschis în căutare de hrană.

Mai grav este că atunci cât au văzut ursul, turiștii s-au dat jos din mașini și s-au apropiat să imortalizeze scenele inedite Guvernul a aprobat o Ordonanță de Urgență care prevede intervenția în cazul urșilor agresivi care ajung în localități. Dacă ursul pune în pericol siguranța cetățenilor sau a echipei de intervenție, acesta va putea fi ucis. Un act normativ pentru care s-a lansat deja o petiție pentru abrogarea lui, deoarece ar duce la execuția imediată a unor urși nevinovați. Autoritățile pregătesc și o Hotărâre de Guvern care să pedepsească hrănirea sălbăticiunilor.

Nu doar urșii au început să vină în localități în căutare de hrană. Dovada – la Sinaia o turmă de porci mistreți s-a plimbat pe străzi și s-a întors în pădure escortată de un echipaj de poliție. Jandarmii au rămas în zonă pentru a se asigura că mistreții nu se întorc. (Mai multe detalii aici…)

Panică la malul mării

O furtună puternică a făcut ravagii în Constanța și Eforie Nord și i-a speriat pe turiștii care se aflau pe plajă. Timp de jumătate de oră, au avut loc frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului, cu rafale ce au depășit 80 km/h.

Vântul puternic a ridicat nisipul în aer zeci de metri și a distrus mai multe umbrele și locuri de joacă gonflabile. ISU Constanța a transmis că nu au fost probleme din cauza vremii și nu a fost necesară intervenția echipajelor. (Mai multe detalii aici…)

Tupeu plătit scump

Proprietarul unei mașini a mers cu autoturismul pe plajă, până aproape de apă, fără să-I pese că de jur împrejur erau șezlonguri. Salvamarii din Saturn au chemat poliția, iar bărbatul a primit o amendă de 10.000 de lei. Chiar dacă intrarea cu mașina pe plajă este interzisă, turistul a avut o explicație pentru faptele sale – le-a spus autorităților că a tractat un skyjet până la malul apei și mașina a rămas blocată în nisip. Până la urmă, autoturismul a fost scos de pe plajă cu un utilaj care a făcut manevre printre turiștii care se aflau la malul mării. (Mai multe detalii aici…)

Ion Rădoi îi atacă pe anchetatorii săi de la DNA

Acesta a contestat în instanță plasarea sa sub control judiciar și cere schimbarea procurorului care îl anchetează, potrivit Gândul.ro. Și asta pentru că acesta ar fi întreținut ”corespondență” cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și cu directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, la scurt timp după ce s-a terminat audierea sa. Rădoi a precizat că se va adresa și Consiliului Superior al Magistraturii. (Mai multe detalii aici…)