EXCLUSIV. Mutarea surpriză a lui Rădoi: Vrea schimbarea procurorului care îl anchetează, pentru scurgeri de informații din dosar pe filiera DNA – Drulă – Paraschiv (DOCUMENT)

EXCLUSIV. Mutarea surpriză a lui Rădoi: Vrea schimbarea procurorului care îl anchetează, pentru scurgeri de informații din dosar pe filiera DNA - Drulă - Paraschiv (DOCUMENT)
Mutarea-surpriză a lui Rădoi. Vrea schimbarea procurorului care îl anchetează
Publicat: 22/07/2021, 13:29
Actualizat: 22/07/2021, 17:34

Sindicalistul șef Ion Rădoi reacționează după ce a fost pus, pentru 60 de zile, sub control judiciar, contestând în instanță măsura preventivă  dar îi atacă și pe anchetatorii săi de la Direcția Națională Anticorupție. 

Rădoi vrea schimbarea procurorului DNA care îl anchetează, precizând în cererea de recuzare – din care GÂNDUL prezintă extrase, în exclusivitate – că acesta a întreținut ”corespondență” cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, și cu director Metrorex, Ștefan Paraschiv, la scurt timp după ce s-a terminat audierea sa și a fost pus sub control judiciar din 14 iulie.

Potrivit lui Ion Rădoi, procurorul de caz a transmis, în primele minute ale zile de 15 iulie, ”acte nepublice din dosarul de urmărire penală”.

”A comunicat în data de 15.07.2021, ora 00:04, către Ministrul Transporturilor, domnul Cătălin Drulă și, la ora 00:05, către directorul Metrorex SA, dl Ștefan Paraschiv, acte nepublice din dosarul de urmărire penală (…), respectiv Ordonanțele de dispunere a măsurilor preventive (control judiciar) fată de inculpații Rădoi Ion – președinte al USLM și Minea Claudia Elena, fără a exista în dosarul de urmărire penală formulată și înaintată din partea sus-numiților, personal sau prin avocat, cereri de studiere, copiere, comunicare acte din dosarul de urmărire penală”, precizează Ion Rădoi în cererea de recuzare a procurorului de caz.

Corespondența ”excede cadrului procesual”

În cererea de recuzare, Ion Rădoi consideră că aceste mesaje transmise de procurorul de caz către Cătălin Drulă și către Ștefan Paraschiv ”exced cadrul procesual”, fiindcă ordonanțele de luare a măsurilor preventive trebuie comunicate inculpaților și organelor care sunt învestite cu punerea în aplicare a acestor măsuri.

În același timp, liderul USLM acuză procurorul de caz că a comunicat ”acte nepublice” ministrului Transporturilor și șefului Metrorex înainte ca acestea să fie transmise ”autorităților statului”, acestea fiind informate abia ”10 ore mai târziu”.

”Comunicarea către Ministrul Transporturilor, domnului Cătălin Drulă la 00:04 și la ora 00:05 către Directorul Metrorex SA, domnul Ștefan Paraschiv a luării măsurii controlului judiciar excede cadrului procesual (Ordonanțele de luare a măsurilor preventive se comunică inculpatilor si organelor investite cu punerea în aplicare).

Nu în ultimul rând, comunicarea actelor nepublice arătăm ca s-a efectuat ÎNAINTE de a fi comunicate autorităților statului, respectiv IGP, Poliție de Frontieră, Birou Evidență Populație, cărora li s-a comunicat pe e-mail de către grefier 10 ore mai târziu, adică pe data de 15.07.2021, ora 10:02 – 10:10”, se mai menționează în cererea de recuzare formulată de avocatul lui Ion Rădoi.

”Procurorul de caz a încălcat prezumția de nevinovăție și dreptul la apărare”

Ion Rădoi consideră că i-a fost încălcat, astfel, dreptul la apărare, iar prezumția de nevinovăție se transformă într-o sintagmă lipsită de conținut.

”Punând la dispoziție Ordonanța de dispunere a măsurilor preventive față de inculpați unor persoane precum domnul Drulă Cătălin, Ministrul Transporturilor, și domnul Ștefan Paraschiv, Directorul General METROREX SA, fară a exista cereri din partea lor și fară a se institui în sarcina acestora obligația de a nu comunica altor persoane informații nepublice din dosar, (n.red. – procurorul de caz) a încălcat atât prezumția de nevinovăție a inculpaților, cât și dreptul la apărare”, acuză sindicalistul-șef de la Metrorex, în cererea de recuzare prezentată de GÂNDUL, în exclusivitate.

Rădoi: ”DNA, unitate subordonată USR”

O altă acuzație formulată de Ion Rădoi în cererea de recuzare a procurorului de caz este aceea că acesta l-a determinat pe unul dintre ofițerii DNA să transmită celor doi – Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv – e-mailurile conținând datele personale ale ”inculpaților”, prevederile legii fiind încălcate.

”De asemenea, (n.red. – procurorul de caz) l-a determinat pe (…) să trimită celor doi – domnului Drulă Cătălin, Ministrul Transporturilor si domnului Ștefan Paraschiv, Directorul General Metrorex SA – e-mailurile conținând date personale ale inculpaților, încălcand normele legii 363/2018 cu privire la protecția datelor, date confidențiale, personale si nepublice ale inculpaților”, susține Ion Rădoi.

La finalul cererii de recuzare, Ion Rădoi lansează o altă acuzație gravă, precizând că se va adresa Consiliului Superior al Magistraturii și altor ”entități interne și internaționale”, din cauză că procurorul de caz, prin corespondența întreținută cu Cătălin Drulă și Ștefan Paraschiv, ”a greșit, dând impresia că DNA este o unitate subordonată factorului politic din România și, în mod special, unei formațiuni politice, anume USR”.

Marea campioană a ţării, la petrecerile cu alcool şi relaţii intime la Jocurile Olimpice! Moment...
BREAKING NEWS: 'Am găsit-o pe Elodia'
FOTO. Mihaela Rădulescu, de nerecunoscut! Imaginile cu ea sunt uimitoare: a întinerit cu noul look!
Divele din România, cu costume de baie minuscule, pe plajă. Cine arată cel mai bine
Oana Roman și Marius Elisei, imagini din intimitate! Iubitul vedetei, dezbrăcat complet lângă ea
Ce mașini au avut invitații Simonei Halep și ai lui Toni Iuruc la petrecere de...
Anunț ȘOC despre Vaccinul Pfizer și varianta Delta a virusului SARS-CoV-2. Ne protejează sau nu?
Oraşele cu cele mai bune licee. Clujul dispare din top 10
BANCUL ZILEI – Un bărbat potent a luat o supradoză de Viagra
Țara în care parlamentarii primesc aproape 50.000 de euro ca să-şi cumpere maşini, iar profesorii...
Alexandru Papadopol cerșește împăcarea cu Ioana Ginghină! Ce reacție a avut actrița când l-a văzut...
I-a MASAT organele cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi...
Protest cu lacrimi la Caracal, la doi ani de la dispariția Alexandrei Măceșanu. Ți se...
Trucuri care îți cresc șansele să câștigi la Loto. Secretele pe care trebuie să le...
A mers la magazine de haine - Zara, H/M - și a intrat în cabinele...
Descoperire ŞOC la graniţa România: Autorităţile, în ALERTĂ MAXIMĂ. Este BREAKING NEWS
Veste BOMBĂ pentru cei vaccinaţi cu PFIZER! Este răsturnare totală de situație. Cei cu ambele...
Culisele unei morți suspecte. Omul care a speriat Sistemul
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Viaţa bizară a unui miliardar. Mănâncă o singură masă pe zi iar în weekenduri deloc,...