GÂNDUL NEWS. Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,3% în luna august

Publicat: 10/09/2021, 20:30

În fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Ultimele aplauze pentru Ion Caramitru

Marele actor a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare. Slujba a fost ținută la Sfântul Visarion din București, iar apoi cortegiul s-a oprit în fața Teatrului Național, locul în care Ion Caramitru și-a dedicat ultimii 16 ani din viață. Zeci de oameni s-au adunat pe scările teatrului și au aplaudat.

La Cimitirul Bellu, sicriul, acoperit cu drapelul României, a fost întâmpinat din nou cu aplauze, apoi a fost condus pe Aleea Actorilor, unde Ion Caramitru își va dormi somnul de veci. (Mai multe detalii aici…)

Focuri de armă pe ritmuri de manele

Imaginile controversate au fost filmate la o nuntă la care cânta Adrian Minune, iar invitații trag cu pușca automată și pistolul. În timpul petrecerii, cântărețul este rugat să tragă cu o mitralieră, însă el refuză și le spune acestora să îndrepte armele în sus. Iar oamenii se conformează și trag fără oprire.

Totul se întâmplă în fața a zeci de oameni care participă la eveniment, printre care și copii. Conform verificărilor făcute de Poliția Română, evenimentul a avut loc în anul 2018, orașul Nisporeni din Republica Moldova. La puțin timp după eveniment, persoanele care au tras au fost cercetate, reținute și le-au fost confiscate armele. (Mai multe detalii aici…)

Record în valul 4

2 520 de cazui noi de coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore

41 de pacienți COVID au murit în ultima zi, iar la secțiile de terapie intensivă sunt internați peste 500 de bolnavi în stare gravă. Astfel, în situația în care numărul infectărilor crește de la o zi la alta, autoritățile încurajează și altfel vaccinarea. Persoanele imunizate anti-COVID cu schema completă începând cu 31 august primesc vouchere de 100 de lei sub forma a 5 tichete de masă. (Mai multe detalii aici…)

Rata anuală a inflaţiei a urcat la 5,3% în luna august

Asta ținând cont de faptul că în iulie era de 5%. Creșterea tarifelor la energie și combustibili a atras după sine și o majorare a prețurilor și la alimentele de bază. Potrivit datelor publicate de INS, mărfurile nealimentare s-au scumpit cu 7,92%, mărfurile alimentare cu 2,7%, iar serviciile cu 2,97%. Marile majorări, însă vor apărea în toamnă. Banca Naţională a României a majorat la 5,6% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, conform unei prezentări realizate de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. (Mai multe detalii aici…)

Primii cetățeni afgani au ajuns în România

139 de refugiați afgani au fost evacuați de celula de criză de la București. Cei din acest grup sunt colaboratori ai Forțelor Armate Române, studenți cu burse în România, un profesor universitar, un reprezentant al poliției afgane, dar și membri ai familiilor acestora. Au fost întâmpinați de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, generalul-locotenent Daniel Petrescu și de secretarul de stat în MAI, Bogdan Despescu. (Mai multe detalii aici…)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase