VIDEO | Niculae Bădălău, și în arest, și fără funcția de conducere de la Curtea de Conturi. PSD a cerut revocarea și a acuzat USR de ipocrizie: ”Partidul care îi are pe Voiculescu și Clotilde Armand ne ține lecții de moralitate”

Publicat: 05/12/2022, 22:23
Actualizat: 05/12/2022, 22:34

Fostul senator PSD Niculae Bădălău și-a pierdut, luni, funcțiile de consilier al Curţii de Conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, la o săptămână de când este în arest preventiv, pentru fapte de corupție. Revocarea din funcția de conducere de la Curtea de Conturi a fost cerută și votată de colegii lui social-democrați, dar și de majoritatea parlamentarilor prezenți la ședința plenului Camerei Deputaților și Senatului. 

Deși a început mai târziu decât ora la care era anunțată, decizia parlamentarilor a fost categorică: 308 parlamentari au votat pentru revocarea din funcțiile de la Curtea de Conturi a lui Niculae Bădălău, un singur vot a fost împotrivă, iar un parlamentar s-a abținut.

Social-democrații au ajuns cu solicitarea de revocare la Parlament după ce i-au cerut mai întâi lui Niculae Bădălău demisia de onoare, însă acesta a refuzat să facă pasul în spate. O altă cerere de revocare din funcție a lui Niculae Bădălău a venit de la parlamentarii USR.

Înainte de votul din Parlament, USR a acuzat social-democrații că au făcut o ”numire rușinoasă” într-o funcție importantă, pentru că cel pe care l-au susținut la conducerea unei instituții importante nu s-a mulțumit nici cu ”salariul de 5.200 de euro pe lună”, ci a ajuns în arest, pentru acuzații aduse de procurorii anticorupție.

„Cum ajunge genul acesta de oameni în fruntea unei instituții atât de importante cum este Curtea de Conturi și Autoritatea de Audit? Vorbim despre un mare lider PSD, fost senator PSD, fost ministru PSD, fost deputat PSD care ajunge să fie interlocutorul principal al Uniunii Europene cu România, în privința cheltuirii fondurilor europene. Un om care, și cu salariul de 5.200 de euro pe lună, tot nu s-a putut împiedica de la a se dezice de la aceleași activități pentru care era arhicunoscut și în presă, și de către dumneavoastră.

Cum ajunge o astfel de numire rușinoasă în fruntea unei astfel de instituții? Întrebați-vă lucrul acesta de fiecare dată când faceți numiri în instituții cheie ale statului, cum este Curtea de Conturi”, a spus deputatul USR Claudiu Năsui.

„Partidul care o are pe Clotilde Armand în sectorul în care pe bucureșteni îi mănâncă șobolanii ne ține lecții de moralitate”

În replică, Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, i-a acuzat pe parlamentarii USR de ipocrizie, susținând că un partid îi are printre membri pe Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă și Clotilde Armand nu poate veni în Parlament să dea ”lecții de moralitate”.

„Partidul care are în componența sa pe Mihăilă și Voiculescu, știți, ăia care se numesc Voiculescu un miliard și Mihăilă un miliard de euro, cheltuiți pe vaccinurile pe care le-ați aruncat, adică bani furați din bugetul României și pe care, în continuare, îi protejați.

Partidul care o are pe Clotilde Armand primar al Sectorului 1, după ce pare-se că a furat niște multe voturi și a și încasat niște bani ilegal pentru a lucra și domnia sa la fonduri europene, pentru că nu îi ajungea salariul de primar. Partidul care o are pe aceeași Clotilde Armand într-un sector în care pe bucureșteni îi mănâncă șobolanii ne ține nouă lecții de moralitate aici, în Parlament”, a spus Alfred Simonis.

Deputatul PSD le-a amintit parlamentarilor USR cum au făcut scut în jurul celor din partid atunci când au fost reclamate probleme de moralitate și integritate.

Dumneavoastră vă plac criteriile de integritate, dar să se aplice la PSD și, eventual, la alte partide. Când e vorba de ai voștri, faceți scut în jurul lor. Așa că n-am nevoie de lecții de moralitate de la dumneavoastră, nici eu, nici colegii mei.

Ne aflăm astăzi, în plenul reunit al celor două Camere pentru că atât eu, cât și liderul grupului de la Senat am cerut revocarea domnului Bădălău din funcția de vicepreședinte al Curții de Conturi. Noi am cerut asta, noi am votat în Comisie și noi vom vota astăzi în plen revocarea domnului Bădălău. Nu facem cum faceți dumneavoastră, scut înconjurul lui Clotilde Armand, a lui Mihăilă, al lui Voiculescu și al altor corupți pe care îi aveți în partid”, a declarat Alfred Simonis.

Și deputata Violeta Alexandru, fost membru PNL, în prezent vicepreședintele partidului Forța Dreptei, a atacat PSD pentru numirea lui Bădălău la Curtea de Conturi, într-o funcție pentru care nu avea competențe.

„PSD a modificat legea pentru ca Bădălău, fără nicio legătură, dar nicio legătură cu funcția pe care o urma să o ocupe, să poată să intre într-un sistem în care le spunea primarilor pe cine va controla autoritatea al cărei șef era și pe cine nu. Bădălău este, fără nicio îndoială PSD. Scoateți toți Bădălăii din toate funcțiile în care i-ați pus”, a spus Violeta Alexandru.

Niculae Bădălău este în arest preventiv din 28 noiembrie, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea procurorilor DNA , care îl acuză de dare de mită și trafic de influență.

Procurorii anticorupție au probe că Niculae Bădălău, când era consilier la Curtea de Conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit, i-ar fi promis unui primar din Giurgiu 7% din valoarea unor contracte dacă atribuie lucrările firmei ginerelui său.

”În datele de 09.08.2022 și 19.11.2022, inculpatul Bădălău Niculae, în calitatea menționată mai sus, i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind „Reabilitare sistem de alimentare cu apă potabilă…,”, estimat la valoarea de 7.071.925 lei fără TVA, unei societăți administrată de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influență asupra unei persoane din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanțarea a două proiecte depuse la această instituție de către primăria respectivă”, potrivit DNA.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Anunțul care O DĂRÂMĂ pe Simona Halep. Sportiva NU SCAPĂ nici acum: Dopajul a existat
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația