VREMEA. Se întorc NINSORILE. Prognoza meteo până sâmbătă

VREMEA. Se întorc NINSORILE. Prognoza meteo până sâmbătă
Publicat: 02/04/2014, 12:49
Actualizat: 29/07/2014, 21:21

VREMEA are o tendință de răcire începând din a doua zi a lui aprilie, iar în est și în sud-est valorile vor deveni normale pentru această perioadă. Norii vor fi numeroși în nord, în centru, în est, în sud-est și la munte însă ploile care pot să apăra vor aduce cantități foarte mici de apa.

La munte, la altitudini mari, vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în Oltenia, în Banat și în Crișana ar putea să picure trecător.

Vântul va fi mai nervos în est, în sud-est și la munte iar la amiază se vor înregistra între 7 și 20 de grade Celsius.

În capitală se răcește, iar maximă va fi de cel mult 14 grade Celsius. Din a două parte a nopții norii vor începe să se adune, vântul va deveni moderat, iar dimineață vom avea în jur de 7 grade Celsius. Peste zi, vântul va fi mai nervos, iar mâine noapte va plouă slab.

Joi va plouă slab, local, în jumătatea nordică, iar vântul va fi nervos în Moldova, în sudul Banatului, în Dobrogea și la munte. Vineri va picură în nord, în nord-est și în centru, iar noaptea în sud și în sud-vest. Sâmbătă va plouă pe suprafețe mari în sud și în sud-vest, iar temperaturile scad în toată țara.

PROGNOZĂ METEO PÂNĂ SÂMBĂTĂ

JOI. Vremea se va menține caldă în regiunile intracarpatice și va fi apropiată de normalul termic al perioadei în restul teritoriului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în jumătatea nordică a țării. Va plouă slab, local în Maramureș, Transilvania și Moldova, precum și la munte și numai izolat în celelalte regiuni. Trecător, în zonă montană înaltă, se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări mai ales în Moldova, sudul Banatului și Dobrogea, precum și în zonă montană înaltă. Temperaturile maxime vor marca o creștere ușoară și vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, mai scăzute pe litoral și în Moldova. Temperaturile minime se vor situa, în general, între 2 și 10 grade. Dimineață și noaptea, izolat, vor fi condiții de ceată. Presiunea atmosferica va fi în scădere ușoară.

VINERI. Valorile termice vor continuă să crească față de ziua anterioară, caracterizând o vreme mai caldă decât în mod normal pentru această data în vestul, centrul și sudul țării. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime se vor încadra între 0 și 13 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și trecător ploi slabe pe arii restrânse, ziua în regiunile nordice, nord-estice și centrale, iar noaptea cu precădere în cele sudice și de sud-vest. Izolat, în zonă înaltă a Carpaților Orientali se vor semnala precipitații mixte. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificA£ri la munte, în prima parte a intervalului în Moldova, iar ulterior în regiunile sudice.

SÂMBĂTĂ. Vremea se va răci, mai ales în regiunile sud-vestice și sudice. Aici cerul va fi mai mult noros și temporar va plouă pe arii relativ extinse, în timp ce, în celelalte regiuni, deși vor fi înnorări, doar izolat vor fi posibile ploi. La munte, iar în a două parte a intervalului și în zonă deluroasă a Olteniei și Munteniei se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va prezența intensificări în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade, iar cele minime se vor încadra între -4 și 6 grade. Izolat în Moldova și în depresiunile intramontane ale Carpaților Orientali se va consemna brumă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice