Tecău: Cred că suntem un dublu mult mai sudat decât echipa Finlandei

Tecău: Cred că suntem un dublu mult mai sudat decât echipa Finlandei
Publicat: 13/09/2012, 14:41
Actualizat: 31/01/2019, 21:10

Tenismanul Horia Tecău a declarat, joi, după tragerea la sorți a meciurilor din Cupa Davis, că dublul pe care îl formează cu Florin Mergea este mult mai „sudat” decât echipa Finlandei formată din Jarkko și Timo Nieminen și a precizat că nu trebuie să le dea nicio șansă scandinavilor.

„M-am consultat cu partenerul meu de la dublu, Robert Lindstedt, care îl cunoaște bine pe Jarkko. O să facem strategia meciului împreună cu Florin Mergea. Cred că suntem o echipă mult mai sudată decât dublul Finlandei și nu vrem să le dăm nicio șansă”, a spus Tecău.

Întrebat despre un posibil dublu cu Florin Mergea în viitor, Tecău a răspuns: „Nu știi niciodată ce se poate întâmpla în viitor. În prezent, avem fiecare alte angajamente și alți parteneri la dublu. Suntem tineri, avem tot timpul și cred că orice este posibil în viitor”.

Căpitanul-nejucător al României, Ciprian Porumb, consideră că un scor egal după prima zi l-ar mulțumi. „Jucătorilor noștri le convine ordinea de joc. Nu știu dacă suprafața îi avantajează sau nu pe finlandezi, dar știu sigur că pe noi ne avantajează. Sigur că îmi doresc să conducem 2-0 după prima zi, dar și un 1-1 ar fi bun pentru noi”, a adăugat Porumb.

Victor Crivoi, care va juca primul vineri, a afirmat că nu și-ar fi dorit să evolueze în al doilea meci al zilei. „Chiar îmi doream să joc primul meci. Așa nu voi mai sta în vestiar cu emoții, voi intra primul și sper să aduc primul punct României”, a menționat Crivoi.

Marius Copil a precizat că simte puțină presiune deoarece toată lumea se așteaptă să-l învingă pe numărul doi din tabăra finlandeză, Harri Heliovaara. „Trebuie neapărat să câștig vineri. Toată lumea se așteaptă la asta, avându-l adversar pe Heliovaara. Va fi greu și puțină presiune, dar am mai acumulat experiență și am încredere”, a subliniat Copil.

Florin Mergea speră ca la meciurile de la Cluj-Napoca să asiste mulți spectatori. „Au trecut câțiva ani de când nu am mai jucat împreună la dublu cu Horia Tecău, dar și anii în care am acumulat mai multă experiență, amândoi aflându-ne la cea mai bună clasare din carieră. Așteptăm publicul alături de noi”, a precizat Meregea.

Deși Finlanda a anunțat echipa de dublu de sâmbătă va fi formată din Jarkko și Timo Nieminen, aceasta ar putea alinia cuplul Jarkko Nieminen și Harri Heliovaara, schimbările fiind posibile până cu o oră înaintea partidei.

Căpitanul-nejucător al finlandezilor, Kim Tiilikainen, consideră că ordinea meciurilor nu este importantă. „Nu contează că Jarkko, jucătorul nostru numărul 1 joacă primul meci și nici ordinea celorlalte partide. Tragerea la sorți nu este importantă pentru noi, ci meciurile și rezultatele”, a mai spus Tiilikainen.

Jarkko Nieminen, singurul jucător care va evolua în toate cele trei zile ale întâlnirii, susține că este obișnuit cu acest ritm. „Probabil echipa României era mai puternică dacă venea și Hănescu, el este un adversar puternic, dar eu consider că și actuala echipă a României are forță. Pentru mine nu va conta oboseala sau faptul că voi juca în trei zile. Sunt obișnuit să joc în acest ritm și nu va fi un impediment”, a conchis Nieminen.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cum ne ajută Inteligența Artificială să înțelegem mai bine virusurile?
×