Cui a promis Oprescu să facă din București o capitală la Dunăre

Cui a promis Oprescu să facă din București o capitală la Dunăre
Publicat: 25/09/2012, 09:30
Actualizat: 27/09/2018, 19:50

Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, la Conferința Europeană a Orașelor și Regiunilor Dunărene, că este extrem de important ca Bucureștiul să devină capitală la Dunăre, jucând totodată un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene.

„Este extrem de important ca Bucureștiul să devină capitală la Dunăre, cu atât mai mult cu cât acesta reprezintă un pol de dezvoltare pentru România, pe de o parte, dar și unul dintre cele mai importante centre economice, culturale și universitare din Europa Centrală și de Sud-Est. Din acest motiv, Bucureștiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene. Trebuie să acționăm rapid pentru a pune în adevărata sa valoare întreaga capacitate științifică, universitară, financiară, culturală a Bucureștiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a spus primarul general al Capitalei, la evenimentul desfășurat în Viena.

Cu același prilej, Oprescu a precizat că municipalitatea bucureșteană își doreste și este în măsură să finalizeze proiecte deja începute, dar și să demareze unele noi, care să genereze locuri de muncă și să ajute la dezvoltarea turismului.

La finalul conferinței, primarul general a propus ca următoarea Conferință Europeană a Orașelor și Regiunilor Dunărene să aibă loc la București, în octombrie 2013.

Tot luni, Sorin Oprescu s-a întâlnit cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group, și cu Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de municipalitatea bucureșteană.

În cadrul celor două întâlniri, edilul a ținut să se asigure că demersurile municipalității de a atrage finanțări pentru unele dintre proiectele aflate în derulare, respectiv inițierea unora noi, în contextul ajungerii la maturitate, în 2015, a împrumuturilor contractate de administrația anterioară, vor fi privite cu toată seriozitatea și toată deschiderea de către două dintre cele mai puternice bănci ce acționează pe piața europeană.

În acest sens, se arată în comunicat, edilul-șef al Capitalei a ținut să transmită asigurările administrației pe care o conduce că, imediat ce municipalitatea își va fi definitivat strategia referitoare la viitoarea finanțare, aceasta va fi pusă la dispoziția tuturor celor interesați, procesul de selecție urmând să fie realizat în mod transparent și pe baza unui dialog competitiv. Cele doua întâlniri au avut loc după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat inițiativa primarului general de a contracta o finanțare de 800 de milioane de euro.

De asemenea, în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale de la București și cei ai Uniunii Spitalelor din Viena, care a avut loc tot luni, s-a convenit încheierea unui protocol de colaborare pentru facilitarea accesului medicilor din spitalele administrate de municipalitatea bucureșteană la burse de perfecționare acordate gratuit de autoritățile vieneze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?