Cui a promis Oprescu să facă din București o capitală la Dunăre

Cui a promis Oprescu să facă din București o capitală la Dunăre
Publicat: 25/09/2012, 09:30
Actualizat: 27/09/2018, 19:50

Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, la Conferința Europeană a Orașelor și Regiunilor Dunărene, că este extrem de important ca Bucureștiul să devină capitală la Dunăre, jucând totodată un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene.

„Este extrem de important ca Bucureștiul să devină capitală la Dunăre, cu atât mai mult cu cât acesta reprezintă un pol de dezvoltare pentru România, pe de o parte, dar și unul dintre cele mai importante centre economice, culturale și universitare din Europa Centrală și de Sud-Est. Din acest motiv, Bucureștiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene. Trebuie să acționăm rapid pentru a pune în adevărata sa valoare întreaga capacitate științifică, universitară, financiară, culturală a Bucureștiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a spus primarul general al Capitalei, la evenimentul desfășurat în Viena.

Cu același prilej, Oprescu a precizat că municipalitatea bucureșteană își doreste și este în măsură să finalizeze proiecte deja începute, dar și să demareze unele noi, care să genereze locuri de muncă și să ajute la dezvoltarea turismului.

La finalul conferinței, primarul general a propus ca următoarea Conferință Europeană a Orașelor și Regiunilor Dunărene să aibă loc la București, în octombrie 2013.

Tot luni, Sorin Oprescu s-a întâlnit cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group, și cu Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de municipalitatea bucureșteană.

În cadrul celor două întâlniri, edilul a ținut să se asigure că demersurile municipalității de a atrage finanțări pentru unele dintre proiectele aflate în derulare, respectiv inițierea unora noi, în contextul ajungerii la maturitate, în 2015, a împrumuturilor contractate de administrația anterioară, vor fi privite cu toată seriozitatea și toată deschiderea de către două dintre cele mai puternice bănci ce acționează pe piața europeană.

În acest sens, se arată în comunicat, edilul-șef al Capitalei a ținut să transmită asigurările administrației pe care o conduce că, imediat ce municipalitatea își va fi definitivat strategia referitoare la viitoarea finanțare, aceasta va fi pusă la dispoziția tuturor celor interesați, procesul de selecție urmând să fie realizat în mod transparent și pe baza unui dialog competitiv. Cele doua întâlniri au avut loc după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat inițiativa primarului general de a contracta o finanțare de 800 de milioane de euro.

De asemenea, în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale de la București și cei ai Uniunii Spitalelor din Viena, care a avut loc tot luni, s-a convenit încheierea unui protocol de colaborare pentru facilitarea accesului medicilor din spitalele administrate de municipalitatea bucureșteană la burse de perfecționare acordate gratuit de autoritățile vieneze.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...