Cui a promis Oprescu să facă din București o capitală la Dunăre

Cui a promis Oprescu să facă din București o capitală la Dunăre
Publicat: 25/09/2012, 09:30
Actualizat: 27/09/2018, 19:50

Primarul general Sorin Oprescu a declarat luni, la Conferința Europeană a Orașelor și Regiunilor Dunărene, că este extrem de important ca Bucureștiul să devină capitală la Dunăre, jucând totodată un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene.

„Este extrem de important ca Bucureștiul să devină capitală la Dunăre, cu atât mai mult cu cât acesta reprezintă un pol de dezvoltare pentru România, pe de o parte, dar și unul dintre cele mai importante centre economice, culturale și universitare din Europa Centrală și de Sud-Est. Din acest motiv, Bucureștiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene. Trebuie să acționăm rapid pentru a pune în adevărata sa valoare întreaga capacitate științifică, universitară, financiară, culturală a Bucureștiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”, a spus primarul general al Capitalei, la evenimentul desfășurat în Viena.

Cu același prilej, Oprescu a precizat că municipalitatea bucureșteană își doreste și este în măsură să finalizeze proiecte deja începute, dar și să demareze unele noi, care să genereze locuri de muncă și să ajute la dezvoltarea turismului.

La finalul conferinței, primarul general a propus ca următoarea Conferință Europeană a Orașelor și Regiunilor Dunărene să aibă loc la București, în octombrie 2013.

Tot luni, Sorin Oprescu s-a întâlnit cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group, și cu Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International, se precizează într-un comunicat remis MEDIAFAX, luni, de municipalitatea bucureșteană.

În cadrul celor două întâlniri, edilul a ținut să se asigure că demersurile municipalității de a atrage finanțări pentru unele dintre proiectele aflate în derulare, respectiv inițierea unora noi, în contextul ajungerii la maturitate, în 2015, a împrumuturilor contractate de administrația anterioară, vor fi privite cu toată seriozitatea și toată deschiderea de către două dintre cele mai puternice bănci ce acționează pe piața europeană.

În acest sens, se arată în comunicat, edilul-șef al Capitalei a ținut să transmită asigurările administrației pe care o conduce că, imediat ce municipalitatea își va fi definitivat strategia referitoare la viitoarea finanțare, aceasta va fi pusă la dispoziția tuturor celor interesați, procesul de selecție urmând să fie realizat în mod transparent și pe baza unui dialog competitiv. Cele doua întâlniri au avut loc după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat inițiativa primarului general de a contracta o finanțare de 800 de milioane de euro.

De asemenea, în cadrul unei întrevederi dintre reprezentanții Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale de la București și cei ai Uniunii Spitalelor din Viena, care a avut loc tot luni, s-a convenit încheierea unui protocol de colaborare pentru facilitarea accesului medicilor din spitalele administrate de municipalitatea bucureșteană la burse de perfecționare acordate gratuit de autoritățile vieneze.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
FOTO. Cum arată fiica lui Virgil Ianțu în costum de baie! Adolescenta este de o...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
Bombă în miez de noapte: negocierile dintre Loți Boloni și FRF au picat! Antrenorul a...
Turcia îşi schimbă numele. Ce alegere a făcut preşedintele Erdogan
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Premierul Nicolae Ciucă și-ar fi plagiat teza de doctorat
Avem imaginile incriminatoare! Zmărăndescu a încălcat regulamentul Survivor și ar putea fi eliminat
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
EXPLOZIE de CAZURI de INFECTARE cu COVID, la CONSTANȚA
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Nicolae Ciucă a dat ordin! Urgenţă maximă în România: Trebuie să avem o intervenție rapidă!
Doliu în lumea filmului! Un nume uriaș ne-a părăsit. Va fi de neuitat
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Ce înseamnă acest simbol pe care îl vedem tot mai des pe maşini. Aproape nimeni...