Joquin Phoenix: Scientologia nu e cu nimic mai absurdă decât creștinismul

Joquin Phoenix: Scientologia nu e cu nimic mai absurdă decât creștinismul
Publicat: 04/11/2012, 15:05
Actualizat: 03/02/2019, 22:41

Actorul american Joquin Phoenix, interpretul unui rol important în filmul „The Master”, despre care presa de specialitate afirmă că este inspirat din viața fondatorului Bisericii scientologice Ron Hubbard, consideră că acest cult religios „nu este cu nimic mai absurd decât creștinismul”.

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Mirror, starul american a declarat, totodată, că liderii cultului scientologic sunt „foarte umani, prin prisma faptului că nu își dau seama că au devenit obsedați de putere”.

Joaquin Phoenix, care nu mai jucase într-un film din 2010, când a apărut în așa-zisul fals documentar „I’m Still Here”, ce prezenta tranziția lui de la actor celebru la rapper debutant, recunoaște în același interviu faptul că s-a aflat în pericolul „de a deveni plictisit” de cariera lui artistică.

„Am simțit pur și simplu că aveam nevoie să schimb ceva în mod drastic și în acest fel nu m-am mai plictisit. Voiam să am același sentiment pe care îl aveam când eram tânăr, când îmi spuneam: «Acesta e lucrul cel mai important pentru mine și voi pune tot ce am eu mai bun în acest proiect»”, a spus Joaquin Phoenix.

Presa de specialitate consideră că Phoenix a dat într-adevăr tot ce a avut mai bun în filmul „The Master”, în care a avut o prestație excepțională, recompensată de altfel cu premiul pentru interpretare la Festivalul de la Veneția din acest an. Actorul american interpretează în acest film un veteran din Al Doilea Război Mondial, alcoolic și cu moralul „complet în derivă”, care își găsește consolarea într-un cult religios condus de un lider carismatic, interpretat de Philip Seymour Hoffman.

Invitat să își exprime sentimentele pe care le are față de subiectul filmului, Joaquin Phoenix a spus: „Știu că oamenii vorbesc despre asta, iar unele dintre credințele (acestui cult, n.r.) sunt ridicole. Însă ele nu sunt cu nimic mai absurde decât credințele catolice sau creștine – asta nu este o insultă pentru cei care cred în aceste lucruri”.

Actorul s-a declarat, totodată, uluit de autenticitatea filmului și crede că liderii aflați într-o astfel de situație nu își dau seama de faptul că dacă dețin prea multă putere ajung să fie afectați de ea. „Cred că e ușor pentru oameni să se autoconvingă că ei fac fapte altruiste, dar în fond, faptele făcute cu acel grup reprezintă de fapt un act egoist”, a adăugat Joaquin Phoenix.

Lungmetrajul „The Master”, regizat de americanul Paul Thomas Anderson, a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneția 2012 pentru regie și pentru cea mai bună interpretare masculină – distincție acordată ex- aequo lui Joaquin Phoenix și Philip Seymour Hoffman.

Fratele actorului River Phoenix, decedat în urma unei supradoze de droguri în 1993, Joaquin Phoenix a fost nominalizat la premiile Oscar în 2006, pentru rolul titular din filmul „Walk the Line – Povestea lui Johnny Cash”. Joaquin Phoenix fusese anterior nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din filmul „Gladiatorul”. De asemenea, Phoenix a înregistrat un album cu coloana sonoră a filmului „Walk the Line”, pentru care a câștigat un premiu Grammy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...