Analize ADN, în atentatul din sectorul 3 București. Martor: Dintr-o mașină cu numere de Bulgaria au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă

Analize ADN, în atentatul din sectorul 3 București. Martor: Dintr-o mașină cu numere de Bulgaria au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă
Publicat: 28/11/2012, 17:46
Actualizat: 28/09/2018, 00:34

Anchetatorii care instrumentează incidentul de luni seară, în urma căruia un bucureștean a fost grav rănit de două persoane care au tras asupra lui cu o armă automată și un pistol, au cerut expertizarea ADN a unor probe prelevate de pe cele două arme de foc, informează surse judiciare.

Potrivit surselor citate, polițiștii au trimis la laborator cele două arme de foc, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil și un pistom Makarov, unde au fost prelevate de specialiști urme biologice lăsate pe suprafața acestora de cei doi suspecți, pentru a se stabili ADN-un suspecților. Rezultatele vor fi comparate cu datele existente deja în baza de date, pentru a se stabili dacă persoane care același ADN au mai fost implicate în fapte penale, fapt care ar duce, implicit, la identificarea celor doi trăgători.

În plus, gloanțele și tuburile de cartuș sunt expertizate balistic, o dată pentru a verifica dacă au fost trase cu armele găsite la fața locului și pe de altă parte pentru a vedea dacă armele în cauză s-au folosit, vreodată, la alte asemenea fapte.

În anchetă a fost implicat și Serviciul Român de Informații (SRI), care deține aparatură performantă ce nu există și în dotarea Poliției.

În timp ce polițiștii și procurorii fac eforturi pentru identificarea autorilor, reprezentanții Spitalului „Floreasca” spun că starea victimei este stabilă, aceasta aflându-se, în continuare, la Secția de terapie intensivă. Aceleași surse au declarat, pentru MEDIAFAX, că nu se pune problema unei noi intervenții chirurgicale.

Polițiștii și procurorii care investighează atacul armat produs, luni seară, în cartierul Vitan din București au stabilit că agresorii au tras peste zece gloanțe asupra victimei, mai întâi în rafale, iar apoi foc cu foc, susțin surse judiciare.

Conform surselor citate, incidentul a fost văzut de mai multe persoane, însă cea mai completă declarație aparține persoanei care a sunat prima la numărul de urgență 112 și care a anunțat autoritățile că un om a fost împușcat, precizând locul în care s-a produs incidentul.

Martorii au afirmat că, în momentul atacului, victima se afla în mașină.

Potrivit martorilor, la un moment dat, lângă mașina bărbatului a oprit un autoturism de lux de culoare gri, care avea numere de Bulgaria. Din mașină au coborât doi bărbați îmbrăcați în negru, care au început să tragă.

Agresorii ar fi tras mai întâi o rafală, după care asupra victimei s-a tras foc cu foc, de câteva ori. Cele două persoane înarmate s-au urcat apoi în autoturism și au fugit, au precizat sursele citate.

La fața locului anchetatorii au găsit două arme, un pistol mitralieră de tip AKM cu pat rabatabil, de calibru 7,62 milimetri și un pistol Makarov, de calibru 9.

Bărbatul rănit, în vârstă de 25 de ani, a fost transportat de urgență la Spitalul Floreasca, având patru răni la nivelul bustului și una la cap.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a declarat pentru MEDIAFAX că bărbatul era conștient atunci când a fost găsit, având răni la cap, dar și răni grave la torace și membre.

Anchetatorii presupun că, în momentul în care atacatorii au îndreptat armele către victimă, aceasta s-a ghemuit în spatele portierei, iar puterea gloanțelor a fost atenuată de tabla mașinii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Polițistul care i-a împrumutat motocicleta Dianei Șoșoacă cere ajutor pe Facebook: „Eu am fost...
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
De ce oamenii nu zâmbeau în fotografii, în urmă cu 100 de ani. Care e...
Românii care nu vor beneficia de creşterea salariului minim
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
Mărturisirile cutremurătoare făcute de nepotul celor doi bătrâni din Iași, cărora le-a ars casa! „Au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Donald Trump, prima conferinţă de presă după ce juriul l-a găsit vinovat în cele 34...
Este fruct SAU legumă? Puțini știu despre AVOCADO că este de fapt...
Regulă în România pentru toți șoferii care fac ITP. Legea pe care scrie suspendare plăcuțe...
Top Model of the World este o româncă de 22 de ani. Maria Vărzaru a...
Zece activități de 1 Iunie 2024 pentru copii și părinți. Ce puteți face în familie...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Cum a reușit Emily Burghelea să aibă doi copii deși are probleme cu infertilitatea: ”Am...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Primul român care a ajuns în China. Mai înainte un domnitor i-a tăiat nasul
×