Peste 100 de persoane din Bistrița, la coadă pentru a primi de la Primărie alimente pentru sărbători

Peste 100 de persoane din Bistrița, la coadă pentru a primi de la Primărie alimente pentru sărbători
Peste o sută de persoane nevoiașe au stat la coadă, luni, la Bistrița, pentru a primi alimente oferite de Primărie pentru sărbătorile de iarnă - un litru de ulei, câte un kilogram de zahăr, făină și orez și un pui congelat, beneficiarii primind și felicitări semnate de primarul Ovidiu Crețu (PSD).
Publicat: 03/12/2012, 15:11
Actualizat: 25/06/2013, 14:17

Peste o sută de persoane nevoiașe au stat la coadă, luni, la Bistrița, pentru a primi alimente oferite de Primărie pentru sărbătorile de iarnă – un litru de ulei, câte un kilogram de zahăr, făină și orez și un pui congelat, beneficiarii primind și felicitări semnate de primarul Ovidiu Crețu (PSD).Oamenii s-au așezat la cozi la Cantina Socială a Primăriei Bistrița încă de la ora 6.30, ca să fie siguri că vor fi printre primii care primesc alimentele oferite de municipalitate de sărbători, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am venit de dimineață fiindcă vreau să iau alimentele: puiul, ulei, zahăr, un kilogram de făină și unul de orez. Nu pot sta mult în picioare, dar nu am ce fac. Am o biată pensie de 300 de lei și nu îmi pot permite să-mi cumpăr nimic. Am văzut că se dau și felicitări, dar nu m-am uitat ce scrie pe ele. Mie să-mi dea puiul să fac o supă”, a spus o femeie în vârstă, sprijinită într-un baston.

O altă femeie, cu o pensie de 350 de lei, a spus că alimentele nu îi vor ajunge până de Crăciun.

„Sunt puține alimente. Nu avem cum să ne pregătim nimic de Crăciun cu un kilogram de făină, un litru de ulei, orez și un kilogram de zahăr. Nu ne ajung nici până de Moș Nicolae, dar venim să le luăm că ne trebuie. Nu am văzut ce felicitări ne dau, că nu mă interesează. Să se felicite între ei, noi nu avem nevoie de nicio felicitare, suntem destul de umiliți”, a spus ea.

În fața funcționarilor Primăriei Bistrița care se ocupă de distribuirea alimentelor, oamenii au scos buletinele și au semnat. Fiecare și-a luat felicitarea și a ieșit să-și umple sacoșele cu alimente.

Felicitările sunt de culoare albastră, având pe prima pagină mesajul „Sărbători fericite” în trei limbi, iar pe verso o fotografie cu Biserica Evanghelică din Bistrița. Pe ele scrie: „Deschideți ușa și lăsați spiritul Crăciunului să vă intre în casă! Deschideți inimile și lăsați Bucuria și Împlinirea să vă intre în suflet! Deschideți larg brațele și îmbrățișarea voastră caldă, vorba bună și gândul curat să fie cel mai de preț cadou pentru cei dragi! Fie ca iubirea, Înțelepciunea, Încrederea și Generozitatea să vă călăuzească pașii, iar lumina sfântă a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă în inimi pace și bucurii. Crăciun Fericit și An Nou binecuvântat! Primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu”

Niciuna din persoanele nevoiașe nu a refuzat felicitarea, potrivit funcționarilor municipalității care se ocupă de distribuirea alimentelor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că toți cei peste 2.200 de beneficiari ai pachetelor cu alimente vor primi astfel de felicitări.

„Au fost comandate astfel de felicitări pentru cei 2.200 de beneficiari ai pachetelor cu alimente, dar și pentru alți colaboratori ai Primăriei Bistrița. Vă pot spune că și doamna prefect (Ani Bob – n.r.) va primi o felicitare similară. Tirajul este undeva la trei mii de bucăți”, a declarat Mihai Ruști.

În baza unei hotărâri a Consiliului Local Bistrița, în preajma sărbătorilor religioase mari persoanele cu venituri mici primesc cinci kilograme de alimente: unul de făină, unul de zahăr, unul de orez, un litru de ulei și un pui. În total sunt 2.200 de persoane care au solicitat aceste alimente.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Mircea Geoană nici nu și-a depus candidatura, dar caraghiosul grăsuț a intrat în scenă. Penibilul...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
România, lovită de ciclonul devastator din Italia! Cod roșu de fenomene extreme
Brigitte Macron, secretul unei siluete de invidiat la 71 de ani. Ce alimente consumă Prima...
Au străbătut mări şi ţări pentru fântânile arteziene din Capitală. Reacţia unor turişti străini când...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
El este afaceristul român care s-a stins din viață în timp ce repara o mașină....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Noua axă a răului? Vladimir Putin şi Xi Jinping şi-au promis să coopereze împotriva SUA...
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Gestul INTERZIS la volan! NU ai voie să faci așa ceva în mașină
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Virginia, întrebare neașteptată pentru Patrick: „Patrick, îți pare rău că m-ai chemat la camera roșie?”
Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie?...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Speranța de viață globală ar putea crește cu pâna la 5 ani până în 2050
×