Cristi Minculescu va concerta, în noaptea de Revelion, în București

Cristi Minculescu va concerta, în noaptea de Revelion, în București
Publicat: 28/12/2012, 11:25
Actualizat: 29/07/2014, 16:09

Cristi Minculescu și noua lui trupă, Lotus, în formulă completă, vor susține primele concerte în România în noaptea de Revelion, în două piețe din București, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Fundația Phoenix.

Cristi Minculescu, unul dintre cei mai apreciați soliștii români de muzică rock, re-debutează zilele acestea. După ce, în acest an, a părăsit trupa Iris, Cristi Minculescu s-a prezentat joi și vineri în fața fanilor din Sibiu (la Oldies Pub) și București (Clubul True) cu un teaser unplugged care anunță noul lui proiect – trupa Lotus.

„Este vorba despre prezentarea unei adevărate istorii a muzicii rock în 90 de minute. Plus bis-ul de rigoare, care a fost, de data asta, celebra «Strada ta», cântată la unison de sutele de fani participanți la evenimente (…) Totul, într-o formulă acustică minimală (vocea unică a lui Cristi și chitara excepționalului muzician german Judy Seutter), Cristi s-a mai ajutat cu o tamburină, dar ritmul a fost susținut permanent de palmele unui public entuziast, entuziasmat și entuziasmant, totodată”, se spune în comunicat, precizându-se faptul că repertoriul celor doi include piese pe care toți iubitorii de muzică rock și, nu numai, le recunosc de la primele acorduri.

„Sarea și piperul întregii prestații o constitutie piesele proprii, prezentate spre final, ca – de exemplu – «Strada ta» (la un moment dat susținut ca voce principală, de Judy, care și-a probat dorința și talentul de a învăța limba română) sau «Mama don’t allow» (primul single semnat Lotus)”, se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, Fundația Phoenix are în plan un turneu cu acest duo acustic (Cristi și Judy) prin mai multe orașe din România, în teatre și săli de concerte. Deocamdată, mini-turneul unplugged continuă la Constanța (duminică, 9 decembrie, la Clubul Phoenix).

Pe de altă parte, trupa Lotus, în formulă completă, electrică (Cristi Minculescu – voce, Judy Seutter – chitară, Boris Rusakov – bass, Mauro Ciccarelli – tobe, Regina Hammerle – backing vocal), va avea primele concerte în România în noaptea de Revelion, în două piețe din București. Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Fundației Phoenix au declarat că una dintre piețele în care Lotus va concerta de Revelion este Piața Revoluției, cea de-a doua nefiind încă stabilită de către organizatorii petrecerii de Revelion.

Totodată, primele concerte ale trupei Lotus în săli din România vor avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

Între timp, Cristi Minculescu și noua lui trupă pregătesc înregistrarea primelor compoziții care vor purta marca Lotus și au în vedere extinderea colaborării cu Paula Seling (colaborare începută cu înregistrarea piesei „Lumi paralele”).

Cântărețul Cristi Minculescu a părăsit formația Iris la începutul acestei toamne, fiind înlocuit, din 3 septembrie, de Toni Șeicărescu, potrivit unui anunț postat pe site-ul oficial al trupei, în data de 28 august.

Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formației, după cum a declarat, pe 28 august, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu. „Am rămas toți surprinși. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi și ne-a spus că nu mai vrea să cânte”, a declarat atunci Nelu Dumitrescu. „A spus că în țara asta nu se poate cânta așa, că el are nevoie de bani mulți și că nu e mulțumit de ce câștigă”, a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Șeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămași în trupă. „Toți s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris”, a spus Dumitrescu. „Iris nu este nici formația mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia”, a adăugat Nelu Dumitrescu.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăsește trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formație, Voltaj, dar s-a întors. Același lucru s-a întâmplat și în 1990, când Minculescu a plecat în Elveția, dar a revenit în Iris.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonțida.

Pe de altă parte, Cristi Minculescu declarat, pe 18 octombrie, la emisiunea „CanCan TV”, că a părăsit Iris pentru că nu a mai găsit un numitor comun în ceea ce privește activitatea viitoare a trupei, dar și pentru că efortul pe care trebuia să îl facă era mult prea mare raportat la partea financiară.

El a precizat că a fost nemulțumit că nu era protejat din punct de vedere financiar în urma perioadei în care a avut probleme de sănătate. În 2009, Cristi Minculescu a aflat că suferă de o boală ereditară – polichistică hepato-renală -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, soția lui i-a donat o bucată din ficatul ei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
Medicii iau în calcul să îi amputeze piciorul lui Florin Piersic, din cauza infecţiei cu...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Hailey Bieber este însărcinată cu primul copil! Anunțul emoționat făcut de Justin Bieber | Foto
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Medicii de la Spitalul „Foişor” despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Starea generală...
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Apare un NOU buletin de identitate. Decizie doar pentru cei cu telefon mobil
Veste proastă pentru mulți români. Nu mai pot merge în vacanță aici
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Pentru ce a fost Greta Thunberg amendată în propria țară?