Cristi Minculescu va concerta, în noaptea de Revelion, în București

Cristi Minculescu va concerta, în noaptea de Revelion, în București
Publicat: 28/12/2012, 11:25
Actualizat: 29/07/2014, 16:09

Cristi Minculescu și noua lui trupă, Lotus, în formulă completă, vor susține primele concerte în România în noaptea de Revelion, în două piețe din București, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de Fundația Phoenix.

Cristi Minculescu, unul dintre cei mai apreciați soliștii români de muzică rock, re-debutează zilele acestea. După ce, în acest an, a părăsit trupa Iris, Cristi Minculescu s-a prezentat joi și vineri în fața fanilor din Sibiu (la Oldies Pub) și București (Clubul True) cu un teaser unplugged care anunță noul lui proiect – trupa Lotus.

„Este vorba despre prezentarea unei adevărate istorii a muzicii rock în 90 de minute. Plus bis-ul de rigoare, care a fost, de data asta, celebra «Strada ta», cântată la unison de sutele de fani participanți la evenimente (…) Totul, într-o formulă acustică minimală (vocea unică a lui Cristi și chitara excepționalului muzician german Judy Seutter), Cristi s-a mai ajutat cu o tamburină, dar ritmul a fost susținut permanent de palmele unui public entuziast, entuziasmat și entuziasmant, totodată”, se spune în comunicat, precizându-se faptul că repertoriul celor doi include piese pe care toți iubitorii de muzică rock și, nu numai, le recunosc de la primele acorduri.

„Sarea și piperul întregii prestații o constitutie piesele proprii, prezentate spre final, ca – de exemplu – «Strada ta» (la un moment dat susținut ca voce principală, de Judy, care și-a probat dorința și talentul de a învăța limba română) sau «Mama don’t allow» (primul single semnat Lotus)”, se mai spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, Fundația Phoenix are în plan un turneu cu acest duo acustic (Cristi și Judy) prin mai multe orașe din România, în teatre și săli de concerte. Deocamdată, mini-turneul unplugged continuă la Constanța (duminică, 9 decembrie, la Clubul Phoenix).

Pe de altă parte, trupa Lotus, în formulă completă, electrică (Cristi Minculescu – voce, Judy Seutter – chitară, Boris Rusakov – bass, Mauro Ciccarelli – tobe, Regina Hammerle – backing vocal), va avea primele concerte în România în noaptea de Revelion, în două piețe din București. Contactați de MEDIAFAX, reprezentanții Fundației Phoenix au declarat că una dintre piețele în care Lotus va concerta de Revelion este Piața Revoluției, cea de-a doua nefiind încă stabilită de către organizatorii petrecerii de Revelion.

Totodată, primele concerte ale trupei Lotus în săli din România vor avea loc la sfârșitul lunii ianuarie.

Între timp, Cristi Minculescu și noua lui trupă pregătesc înregistrarea primelor compoziții care vor purta marca Lotus și au în vedere extinderea colaborării cu Paula Seling (colaborare începută cu înregistrarea piesei „Lumi paralele”).

Cântărețul Cristi Minculescu a părăsit formația Iris la începutul acestei toamne, fiind înlocuit, din 3 septembrie, de Toni Șeicărescu, potrivit unui anunț postat pe site-ul oficial al trupei, în data de 28 august.

Decizia lui Cristi Minculescu de a părăsi trupa Iris i-a uimit pe membrii formației, după cum a declarat, pe 28 august, pentru MEDIAFAX, Nelu Dumitrescu. „Am rămas toți surprinși. Îl cunosc pe Cristi (Minculescu, n.r.) de ani de zile. Ne-a chemat într-o zi și ne-a spus că nu mai vrea să cânte”, a declarat atunci Nelu Dumitrescu. „A spus că în țara asta nu se poate cânta așa, că el are nevoie de bani mulți și că nu e mulțumit de ce câștigă”, a mai spus bateristul.

Nelu Dumitrescu a declarat că alegerea de a-l înlocui pe Cristi Minculescu cu Toni Șeicărescu a fost luată în urma votului unanim al membrilor rămași în trupă. „Toți s-au gândit la el, pentru că este un fan Iris”, a spus Dumitrescu. „Iris nu este nici formația mea, nici a lui Cristi Minculescu, este a poporului acestuia”, a adăugat Nelu Dumitrescu.

Totodată, Nelu Dumitrescu a subliniat faptul că este pentru a treia oară când Cristi Minculescu părăsește trupa Iris. În 1982, Cristi Minculescu a plecat din Iris ca să cânte cu o altă formație, Voltaj, dar s-a întors. Același lucru s-a întâmplat și în 1990, când Minculescu a plecat în Elveția, dar a revenit în Iris.

Ultimul concert al trupei Iris cu Cristi Minculescu a avut loc pe 2 septembrie, în curtea Castelului Banffy din comuna clujeană Bonțida.

Pe de altă parte, Cristi Minculescu declarat, pe 18 octombrie, la emisiunea „CanCan TV”, că a părăsit Iris pentru că nu a mai găsit un numitor comun în ceea ce privește activitatea viitoare a trupei, dar și pentru că efortul pe care trebuia să îl facă era mult prea mare raportat la partea financiară.

El a precizat că a fost nemulțumit că nu era protejat din punct de vedere financiar în urma perioadei în care a avut probleme de sănătate. În 2009, Cristi Minculescu a aflat că suferă de o boală ereditară – polichistică hepato-renală -, fapt pentru care a avut nevoie de un transplant de ficat. Atunci, soția lui i-a donat o bucată din ficatul ei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?