Verificări la Spitalul de Pediatrie din Ploiești după ce au fost filmați gândaci în baia unității

Verificări la Spitalul de Pediatrie din Ploiești după ce au fost filmați gândaci în baia unității
Publicat: 26/02/2013, 12:55
Actualizat: 19/02/2015, 19:11

Direcția de Sănătate Publică face verificări la Spitalul de Pediatrie Ploiești, după ce un părinte a făcut publice imagini cu gândaci în baia unității, managerul spitalului afirmând că se face dezinsecție constant, dar sunt situații când copiii nu pot fi scoși în stradă pentru a avea loc dezinsecția

O comisie formată din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Consiliului Județean Prahova se află, marți, la Spitalul de Pediatrie din Ploiești pentru a verifica modul în care se respectă normele de igienă, după ce un părinte a filmat gândaci într-una dintre băile spitalului.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Ploiești, Oresta Vasile, a declarat corespondentului MEDIAFAX că înțelege indignarea părintelui care a făcut publice imaginile cu gândaci în baia spitalului, dar că în unitatea medicală au loc dezinsecții în mod constant, existând un contract cu o firmă specializată.

Vasile a spus că filmarea respectivă a fost făcută sâmbătă, 23 februarie, zi în care operatorul de apă din Ploiești a oprit pentru o oră și jumătate furnizarea ape potabile, lucru care poate fi dovedit prin adrese ale firmei furnizoare de apă. În acest context, medicul Oresta Vasile a spus că nu este exclus ca gândacii să fi venit pe canalizare.

În plus, managerul unității sanitare a arătat că spitalul are contract cu o firmă specializată în dezinsecție și că pentru această operațiune se folosesc două tipuri de substanțe: o substanță gel, care poate fi utilizată și în prezența pacienților, dar care nu este foarte eficientă și o soluție lichidă care poate fi împrăștiată în saloane doar cu condiția ca timp de două ore pacienții să fie evacuați.

„În ultimele săptămâni spitalul a fost suprapopulat. Nu ne putem permite să scoatem copiii în stradă pentru a face dezinsecția cu această substanță care este, într-adevăr, foarte eficientă, dar pentru folosirea căreia se impune evacuarea saloanelor pentru o perioadă. Dezinsecția cu această soluție ar trebui făcută simultan în toate saloanele, însă acest lucru este imposibil”, a spus medicul Oresta Vasile.

Aceasta a precizat că nu exclude ipoteza conform căreia în spital să fie aduși gândaci din afara unității sanitare, în bagajele pacienților.

„Periodic primim pacienți care la internare au nevoie de deparazitare, pentru că au păduchi, atât copiii, cât și mamele. La acești pacienți vin familiile în vizită. Este posibil să aducă paraziți sau gândaci în bagaje, pentru că noi nu le putem controla bagajele și nu putem face deparazitarea aparținătorilor”, a mai spus medicul.

Oresta Vasile a ținut să precizeze că, deși la internare pacienții semnează un regulament prin care se obligă să nu consume alimente în saloane, ci doar în spațiile special amenajate pentru servirea mesei, în foarte multe situații acest regulament este încălcat, iar cadrele medicale nu au nicio posibilitate de a-i determina pe pacienți să-și respecte obligațiile.

Spitalul de Pediatrie Ploiești, singurate unitate sanitară de acest gen din Prahova, este administrat de Consiliul Județean și are 135 de paturi, dintre care o sută pe cele două secții de pediatrie și 35 pe secția de Chirurgie – ATI.

Conform datelor furnizate de managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești, anual în această unitate sanitară se internează aproximativ 9.000 de pacienți, cei mai mulți în secția de pediatrie. Managerul unității sanitare a afirmat că spitalul este foarte aglomerat în special în lunile de iarnă, când mulți copii suferă de infecții acute ale căilor respiratorii, cel mai mare număr de pacienți fiind internați la „Pediatrie I” – secția pentru sugari și copii mici.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Măcelarul de eunuci”: Un bărbat care a făcut o afacere filmându-se în timp ce își...
Vestea care îi “îngroapă” pe șoferi în datorii. Urmează creșteri uriașe
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Ce vedetă din România se iubește cu un puștan cu 22 de ani mai tânăr...
De ce nu a fost înmormântată Naomi până acum. Noi detalii cutremurătoare
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Timiş, provocat de un şofer de BMW care îşi luase...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
“Vreau să fie și el la trei metri cum este fata mea”. Mama tinerei decedate...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
E legal să circuli cu portbagajul deschis când transporți mărfuri voluminoase? Ce obligație au șoferii
Cine va fi succesorul lui Putin?
Actorul din Războiul Stelelor a spus ADEVĂRUL! „Este mai mult un basm...
Permis suspendat pentru 10 ani. Legea care va intra în vigoare în România
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină...
"Plângea lângă fată". O tânără de 17 ani și-a pierdut viața după ce mașina condusă...
Julia și Sebastian schimb acid de replici! Roberta consideră că Julia este invidioasă: „Nu putem...
Irina Loghin, indignată de modul în care este tratat Florin Piersic: ”Mai mare bătaie de...
BANCUL ZILEI. În seara de Ajun, Moş Crăciun vine la Bulă. Îl arată cu degetul...
O țară din Europa ar putea reduce impozitul pe profit pentru a atrage investitorii
×