Filmul „Hobbitul: O călătorie neașteptată” a depășit 1 miliard de dolari în încasări – TRAILER

Filmul Hobbitul: O călătorie neașteptată a depășit 1 miliard de dolari în încasări - TRAILER
Publicat: 04/03/2013, 16:34
Actualizat: 01/02/2019, 03:28

„Hobbitul: O călătorie neașteptată”, primul film din noua trilogie „The Hobbit”, a intrat în clubul select al peliculelor cinematografice care au depășit pragul istoric al încasărilor de peste 1 miliard de dolari, informează hollywoodreporter.com.

Propulsat de proiecțiile din China, primul film din franciza „The Hobbit”, o producție de dimensiuni epice realizată de companiile New Line – o divizie a studiourilor Warner Bros.- și MGM, a depășit acest prag istoric weekendul trecut, devenind cel de-al 15-lea lungmetraj din istorie care depășește 1 miliard de dolari din încasări. „Hobbitul: O călătorie neașteptată” este, totodată, al doilea film regizat de Peter Jackson care reușește această performanță, după „Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui”, care a generat încasări de 1,12 miliarde de dolari în 2003.

Filmul „Hobbitul: O călătorie neașteptată” a obținut încasări de 301,1 milioane de dolari în Statele Unite și de 700 de milioane de dolari pe plan internațional. Acest lungmetraj realizat în 3D a generat încasări de 37,3 milioane de dolari în primele 10 zile de proiecții în China, ultima piață cinematografică majoră pe care a fost lansat.

Această peliculă, lansată în decembrie 2012, a obținut încasări consistente în Germania (90 de milioane de dolari), Marea Britanie (84,3 milioane de dolari), Franța (44,9 milioane de dolari), Australia (44,3 milioane de dolari) și Rusia (43,8 milioane de dolari).

Cel de-al doilea film din această serie, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, va ajunge în cinematografe pe 13 decembrie 2013, iar cel de-al treilea și totodată ultimul film din trilogia „The Hobbit”, intitulat „The Hobbit: There and Back Again”, va fi lansat pe 17 decembrie 2014.

Romancierul britanic J.R.R. Tolkien a publicat volumul „The Hobbit” în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul „Stăpânul inelelor”, publicat în 1954.

Cele trei filme din trilogia „Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acțiunea din „Stăpânul Inelelor”, pe care regizorul Peter Jackson și echipa sa de producție au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, premiat cu trei Oscaruri – pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.
Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara
Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, orci și vrăjitori.

Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba pe vecie viața, Gollum.

Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj și o ingeniozitate care îl surprind chiar și pe el, ci intră și în posesia „prețiosului” inel al lui Gollum, cu calități neașteptate și foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat și în trilogia „Stăpânul Inelelor”, alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, și de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-și partiturile din „Stăpânul Inelelor”, în trilogia „Hobbitul” revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, și Andy Serkis, ca Gollum.

În topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, primele două locuri sunt ocupate de peliculele „Avatar” (2,7 miliarde de dolari) și „Titanic” (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se află ultimul film din seria „Harry Potter” (1,328 de miliarde de dolari).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ