Filmul „Hobbitul: O călătorie neașteptată” a depășit 1 miliard de dolari în încasări – TRAILER

Filmul Hobbitul: O călătorie neașteptată a depășit 1 miliard de dolari în încasări - TRAILER
Publicat: 04/03/2013, 16:34
Actualizat: 01/02/2019, 03:28

„Hobbitul: O călătorie neașteptată”, primul film din noua trilogie „The Hobbit”, a intrat în clubul select al peliculelor cinematografice care au depășit pragul istoric al încasărilor de peste 1 miliard de dolari, informează hollywoodreporter.com.

Propulsat de proiecțiile din China, primul film din franciza „The Hobbit”, o producție de dimensiuni epice realizată de companiile New Line – o divizie a studiourilor Warner Bros.- și MGM, a depășit acest prag istoric weekendul trecut, devenind cel de-al 15-lea lungmetraj din istorie care depășește 1 miliard de dolari din încasări. „Hobbitul: O călătorie neașteptată” este, totodată, al doilea film regizat de Peter Jackson care reușește această performanță, după „Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui”, care a generat încasări de 1,12 miliarde de dolari în 2003.

Filmul „Hobbitul: O călătorie neașteptată” a obținut încasări de 301,1 milioane de dolari în Statele Unite și de 700 de milioane de dolari pe plan internațional. Acest lungmetraj realizat în 3D a generat încasări de 37,3 milioane de dolari în primele 10 zile de proiecții în China, ultima piață cinematografică majoră pe care a fost lansat.

Această peliculă, lansată în decembrie 2012, a obținut încasări consistente în Germania (90 de milioane de dolari), Marea Britanie (84,3 milioane de dolari), Franța (44,9 milioane de dolari), Australia (44,3 milioane de dolari) și Rusia (43,8 milioane de dolari).

Cel de-al doilea film din această serie, „The Hobbit: The Desolation of Smaug”, va ajunge în cinematografe pe 13 decembrie 2013, iar cel de-al treilea și totodată ultimul film din trilogia „The Hobbit”, intitulat „The Hobbit: There and Back Again”, va fi lansat pe 17 decembrie 2014.

Romancierul britanic J.R.R. Tolkien a publicat volumul „The Hobbit” în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul „Stăpânul inelelor”, publicat în 1954.

Cele trei filme din trilogia „Hobbitul” spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acțiunea din „Stăpânul Inelelor”, pe care regizorul Peter Jackson și echipa sa de producție au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu „Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui”, premiat cu trei Oscaruri – pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu adaptat.

Aventura urmărește călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediție de proporții epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor.
Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduși de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Țara
Pustietății, pe tărâmuri înșelătoare, pline de goblini, orci și vrăjitori.

Deși ținta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlnește pe creatura care îi va schimba pe vecie viața, Gollum.

Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neștiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj și o ingeniozitate care îl surprind chiar și pe el, ci intră și în posesia „prețiosului” inel al lui Gollum, cu calități neașteptate și foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu și-l poate imagina.

Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat și în trilogia „Stăpânul Inelelor”, alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, și de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-și partiturile din „Stăpânul Inelelor”, în trilogia „Hobbitul” revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, și Andy Serkis, ca Gollum.

În topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, primele două locuri sunt ocupate de peliculele „Avatar” (2,7 miliarde de dolari) și „Titanic” (2,1 miliarde de dolari), ambele regizate de canadianul James Cameron. Pe locul al treilea se află ultimul film din seria „Harry Potter” (1,328 de miliarde de dolari).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York