Război pe moștenirea lui Coposu. „Conducerea de la Modern” l-a suspendat din funcție pe președintele PNȚCD. Reacția acestuia: „Le fac plângere penală, sunt influențați de USL”

Război pe moștenirea lui Coposu. „Conducerea de la Modern l-a suspendat din funcție pe președintele PNȚCD. Reacția acestuia: „Le fac plângere penală, sunt influențați de USL
Publicat: 02/06/2013, 21:58
Actualizat: 20/03/2019, 20:11

Deși PNȚCD nu mai reprezintă astăzi decât un partid cotat sub 1%, care riscă să-și piardă chiar și sediul central din cauza datoriilor istorice, de aproximativ două miliarde de lei, situația la nivelul conducerii partidului a degenerat, conflictul urmând să fie soluționat în instanță.

După o întâlnire fulger, gruparea țărăniștilor condusă de Vasile Lupu a emis ieri un comunicat în care anunță: „Biroul Național de Conducere al PNȚCD a hotărât cu unanimitate de voturi suspendarea lui Aurelian Pavelescu din funcția de președinte al PNȚCD”.

Reuniunea a avut loc pe 1 iunie la hotel Modern, din cauză că de sediul PNȚCD se ocupă în continuare Pavelescu.

„Confirm că ne-am întâlnit la hotel Modern pentru că nu am avut acces în sediul partidului, sediu care adăpostește acum o cârciumă, o terasă în aer liber. În prezent, pentru sediul din Rosetti, Administrația Municipiului București a intentat acțiune în evacuare și partidul este în pericol să-și piardă și sediul”, a afirmat pentru gândul Vasile Lupu, care a devenit, conform propriilor declarații, președinte interimar al PNȚCD. Lupu susține că datoriile partidului sunt de două miliarde de lei vechi.

Conducerea PNȚCD reunită la hotel Modern din Capitală se declară singura legală și statutară.

„Este ca și cum eu și IRL l-am exclude pe Crin Antonescu din PNL”

Președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu, nu recunoaște legitimitatea deciziilor luate de cei din gruparea lui Vasile Lupu.

„Este ca și cum eu m-aș duce cu zece liberali din Inițiativa România Liberală și l-am da afară din PNL pe Crin Antonescu. Sunt președintele PNȚCD, sunt singurul președinte înregistrat în registrul partidelor politice. Pe de altă parte, am fost reconfirmat de Congresul ordinar al partidului din 20 aprilie”, a spus pentru gândul, Aurelian Pavelescu.

Mai mult, Pavelescu susține că toți cei reuniți la Hotel Modern au fost excluși din PNȚCD de multă vreme.

„S-au adunat la un hotel, la hotelul Modern, fără să fie o ședință statutară, persoane care au fost excluse din partid. Sunt influențați din zona Ciorbea – USL pentru a face asemenea mișcări, pentru că PNȚCD a devenit o miză sau sunt gesturi disperate ale unor oameni care văzând că PNȚCD a ieșit la lumină vor să se agațe în tot felul de povești”, a adăugat Pavelescu.

Președintele PNȚCD îi amenință cu tribunalul pe cei care l-au suspendat din funcție.

Mâine o să fac o plângere penală împotriva lui Lupu și a celor care au fost acolo pentru că nu aveau nici un fel de calitate să facă așa ceva, să dea declarații în numele partidului. Președintele partidului nu se poate alege decât la Congres. Cum își poate permite Lupu să spună că este președinte al partidului, ce a fost Congres din zece oameni, la un restaurant? Este o diversiune făcută de Lupu, care a mai făcut asemenea diversiuni, în scop personal, s-a supărat că a fost exclus din partid. Este cunoscut în partid că Lupu a falsificat documente ale partidului. Cei care au participat la ședința în care am fost suspendat nu sunt membri PNȚ. Sandra Pralong nu este membru PNȚ. Liviu Iane a fost dat afară din partid în urmă cu doi ani sau Monica Speranța, căreia i-am uitat numele, a fost dată afară din partid. Moescu este plecat în America, a fost dat afară din partid, este un aventurier”, a anunțat Pavelescu.

Liderul PNȚCD consideră întreaga acțiune drept o „diversiune”, motiv care va face plângere penală împotriva tuturor celor care au votat la ședința de la hotel Modern.

LOTO, LOTO 6/49 și LOTO 5/40. Numerele extrase la LOTO pe 2 iunie. Report uriaș la LOTO 6/49

Conducerea PNȚCD de la hotel Modern așteaptă ordonanța președințială

Potrivit documentului de la hotel Modern, Vasile Lupu, este noul președintele PNȚCD. Capetele de acuzare împotriva lui Pavelescu: conducere abuzivă, vânzare de sedii fără consultare conducerii și sustragere de documente.

Planurile noii conduceri sunt să recapete ștampila și sediile partidului prin ordonanță președințială.

„Pregătim o cerere de ordonanță președințială prin care să fie obligat să predea ștampila și să deschidă porțile membrilor PNȚCD și a conducerii legale a partidului”, a precizat Lupu.

El a explicat pentru gândul că Congresul din luna aprilie, în care Pavelescu a fost reales președinte al PNȚCD, este lovit de nulitate, deoarece tribunalul a respins Statutul adoptat.

„Biroul Național de Conducere reunit ieri cu membrii legali, statutari, BNC fiind ultima structură înregistrată la registrul partidelor politice la Tribunalul București. Noi am mers la baza legală, la ultima structură, care a luat act de abuzurile domnului Pavelescu și în consecință a decis suspendarea domniei sale pentru doi ani din orice funcție de conducere în partid. Primul motiv a fost sustragerea documentației de la Congresul din 17 septembrie 2011, desfășurat statutar El a luat măsuri abuzive, desființând conducerile din mai multe organizații numind interimari. La protestul majorității liderilor județeni a organizat un Congres cu 200 de oameni, străini de partid, în care iarăși a hotărât măsuri abuzive”, a declarat pentru gândul Vasile Lupu.

El a prezentat situația financiară a partidului, care are datorii de peste două miliarde de lei pentru întreținerea sediului central.

„Apoi domnul Pavelescu a inițiat și unele acțiuni de înstrăinare a imobilului ce aparține PNȚ, sediul istoric din Piața Amzei, în totală netransparență, fără încuviințarea PNȚ”, a spus Lupu.

Noua conducere a partidului a decis ca viitorul Congres al formațiunii să se desfășoare pe 19 octombrie.

Vasile Lupu a adăugat că Aurelian Pavelescu a fost invitat să participe la ședința conducerii PNȚCD de la hotel Modern, dar a refuzat.

Domnul Pavelescu s-ar putea să ajungă să răspundă cum răspund și alții în zilele noastre pentru șantaj, pentru că transmite amenințări peste tot la cei care l-au sprijinit și l-au părăsit astăzi din cauza comportamentului dictatorial. Pe mine nu mă sperie cu nimic, la amenințările și avertismentele domnului Pavelescu. L-am convocat la ședința de ieri, răspunsul lui la convocare au fost numai amenințări pe telefoane, poșta electronică. Mă tem că vor fi folosite ca probă în instanță, că bagă pe toată lumea la pușcărie, că taie și spânzură„, a răspuns Lupu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
A devenit COMPLET ILEGAL în România. Anunț de la Guvern chiar astăzi, 30 APRILIE: A...
UE schimbă regulile cu privire la mâncare. Noua prevedere, obligatorie în toate țările
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?