REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ministrul Educației, Remus Pricopie: „Nu există absolut niciun indiciu ca proba de română să fie anulată”

REZULTATE BACALAUREAT 2013. Ministrul Educației, Remus Pricopie: „Nu există absolut niciun indiciu ca proba de română  să fie anulată
Publicat: 02/07/2013, 16:35
Actualizat: 24/10/2014, 12:27

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat că examenul de BACALAUREAT 2013 continuă mâine cu proba obligatorie a profilului, la MATEMATICĂ sau ISTORIE, în aceleași condiții ca și până acum, situația de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din București neimpunând schimbarea regulilor pentru examen.

Remus Pricopie a spus că trebuie demontată ipoteza conform căreia proba de română de luni a fost compromisă. „Eu cred că o astfel de ipoteză este extrem de gravă și ea trebuie clarificată din start. Nu există absolut niciun indiciu ca proba deieri să fie anulată. Proba s-a desfășurat în bune condiții în majoritatea centrelor de examen. La nivel național există 583 de centre, din tre acestea un singur centru, respectiv cel de la „Dimitrie Bolintineanu”, a avut probleme extrem de grave, motiv pentru care a trebuit să intervină nu doar Ministerul Educației, ci a trebuit să intervină instituțiile statului, după cum ați observat”, a spus Remus Pricopie.

„Vom decide dacă toți elevii de la Bolintineanu vor intra la proba de matematică sau de istorie”

Ministrul a declarat că insituția pe care o reprezintă și-a luat măsurile de precauție pe care le-a avut la îndemână, respectiv pregătirea examenului și redactarea subiectelor timp de nouă luni de zile.

„Am precizat explicit că aș vrea să avem un examen de Bacalaureat fără procuratură la ușa școlii. Din păcate, nu s-a înțeles acest mesaj al nostru și, evident, organanele statului au intervenit așa cum trebuie să intervină acolo unde sunt abateri”, a mai spus ministrul. Remus Pricopie a spus că lucrările de la „Dimitrie Bolintineanu” nici nu au fost ridicate, sunt în faza procedurală de verificare. „Parchetul o să ne comunice în această după- amiază mai multe detalii și vom decide dacă mâine vor intra toți la proba de istorie sau de matematică, depinde ce rpobă va da fiecare elev”, a spus ministrul Educației.

Declarația a fost făcută imediat după ce ministrul Educației a terminat videoconferința cu toți reprezentanții inspectoratelor școlare județene și al municipiului București.

Luni proba scrisă la LIMBA ROMÂNĂ a debutat cu un scandal la Liceul Bolintineanu din sec torul 5 al Capitalei, unde există suspiciuni de fraudă. Toată conducerea instituției de învățământ a fost demisă și întreaga comisie de BAC 2013 a fost schimbată.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București, SRI- ul și STS-ul au demarat o anchetă la liceu.Imediat după susținerea probei scrise la Limba și literatura română, la ieșirea din sălile de examen elevii au fost obligați să scoată tot ce au în buzunare.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, a fost audiată de procurori la Poliția Capitalei, fiind suspectată de fapte de corupție. Aceasta a fost reținută, iar marți va fi dusă la instanță cu propunerea de arestare preventivă pentru trafic de influență. Potrivit unor surse judiciare, directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu” ar fi recunoscut că a luat bani de la elevi pentru a interveni la membrii comisiei de bacalaureat să le faciliteze copierea sau să îi ajute la rezolvarea subiectelor.

Ministrul Educației a declarat proba de română nu se relua deoarece niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a făcut verificări și a asigurat că nu a existat nicio breșă în rețeaua informatică.

REZULTATE BACALAUREAT 2013. EXCLUSIV. Ministrul Educației: „Proba de română nu se va relua”

SCANDAL la BACALAUREAT 2013. Conducerea Liceului Dimitrie Bolintineanu din București, demisă după suspiciuni de fraudă

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un cuplu de pensionari a vândut tot și a plecat într-o croazieră în jurul lumii....
Cum arată casa în care locuiește Zanni, câștigătorul Survivor All Stars. Vila full smart are...
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
Mama fostei campioane olimpice la gimnastică a murit duminică într-un accident rutier
România introduce salariul minim european în acest an. Ciolacu: Termenul este 15 noiembrie
Nici vorbă de 100.000 euro! Câți bani primește Zanni, de fapt, pentru că a câștigat...
Veșnic tânără! Are 74 de ani, dar arată fabulos. Mulți nu îi dau vârsta: ce...
Tinerii îmbrăţişaţi înainte să fie luaţi de ape, în Italia, sunt români. Patrizia, Bianca şi...
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp...
Crește salariul minim de la 1 iulie 2024: Câți bani vor lua în mână angajații...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se va circula pe autostradă între București și Sibiu? Informații despre viitoarea autostradă a...
Cele mai mari alegeri din lume. Primul exit poll arată că partidul premierului indian va...
LEGĂTURA cu VENUS, PIERDUTĂ! De ce este aceasta importantă?
Este interzis total pentru cei care au telefoane mobile. Toată lumea trebuie să respecte
Teo Trandafir, la mare cumpănă. Suferă de o boală gravă
Anunț de ultimă oră de la ANM! Temperaturile se apropie de pragul canicular. Unde se...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cu ce intenții a chemat-o Gagea pe Roberta în camera roșie? Ce părere are Sebastian...
Andrei Aradits, dezvăluiri neașteptate despre relația cu Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa. Nici...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Bacteriile intestinale ajută organismul să lupte cu tumorile, au descoperit cercetătorii
×