Antonescu: Dacă nu vom ieși din logica de partid legat de activitatea Guvernului, USL va eșua

Antonescu: Dacă nu vom ieși din logica de partid legat de activitatea Guvernului, USL va eșua
Publicat: 31/08/2013, 15:31
Actualizat: 28/07/2014, 22:41

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, în cadrul grupurilor parlamentare USL, că în situația în care nu se va ieși din capcana „logicii de partid” privind activitatea Guvernului, proiectul USL va eșua, deoarece marea problemă este legată de nivelul de așteptare generat la alegeri.

Liderul PNL a subliniat, în reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD, PNL și PC, că problema USL vizează în primul rând nivelul de așteptare generat în alegeri, iar menținerea unei logici de partid în evaluarea activității Guvernului poate duce la eșecul Uniunii.

„Să nu cădem în capcana de a uita că există USL, și în lipsă de opoziție, în lipsă de alternativă, să gândim doar în termenii logicii de partid (…) USL nu există în afara partidelor noastre, dar ea este ceva mai mult. Mai departe vom avea probleme, Guvernul are probleme în fiecare zi, Parlamentul va trebui în continuare să explice ceea ce nu e deloc confortabil ce nu poate face. Să ducă bătălia, cum îndemna premierul, cu Traian Băsescu. Mai o duce Traian Băsescu decât noi”, a afirmat Antonescu.

Tema a fost reluată ulterior de liderul PNL. „Dacă vom rămâne cantonați într-o logică de partid, în care nu vom înțelege că dacă Guvernul reușește, reușim toți – nu se poate ca unii să reușească, și unii nu – dacă vom cântări în fiecare zi cine a câștigat mai mult în cutare hotărâre guvernamentală ca imagine și ce o să se întâmple, și ce o să facă PSD și dacă nu cumva PNL va face, dacă vom rămâne doar cu atât, dacă lucrurile astea nu pot fi eliminate, proiectul, șansa cu care România nu se va mai întâlni curând de a avea o asemenea forță politică în stare să lucreze pentru ea, vor eșua”, a susținut președintele PNL.

Totodată, el a menționat că lupta cu Traian Băsescu nu trebuie să fie prioritatea liderilor USL. „Dincolo de iluziile de presă nu Traian Băsescu, nici măcar instituțiile pe semne, și zic literalmente pe semne, controlate și acționate – anticonstituțional în fond – politic de către acesta sunt adversarii noștri. Nu micile lor întreprinderi, oricât de mult ne-ar putea afecta și ne afectează sunt provocarea cea mai importantă căruia ar trebuie să-i răspundem. Marea noastră problemă, marea noastră luptă, marea noastră bătălie este cu așteptarea pe care noi înșine am generat-o cu faptul că poate nedrept, dar asta este viața politică, noi nu răspundem doar așteptărilor legate de proiectul politic, de programul de guvernare. Noi răspundem așteptărilor unei societăți românești care a pierdut în foarte multe privințe 7-8 ani, care a dat înapoi în foarte multe privințe în 7-8 ani care trebuiau să aibă alt curs (…) Bătălia nu este nici în Parlament, nici în Guvern, nici cu Traian Băsescu, nici cu oamenii săi uneori ai senzația ceva mai mulți decât înainte, aflați în posturi cheie. Bătălia este pentru o funcționare normală a statului român, tema, miza Parlamentului este de a face tot, dar nu mai puțin decât tot ce este necesar, îndreptățit, legal, legitim, pentru ca instituții din statul român să funcționeze corect”, a precizat liderul PNL.

În plus, liderul PNL a susținut că este necesară o comunicare mai convingătoare în ceea ce privește activitatea guvernamentală.

„Probabil că în raport cu așteptările și cu psihologia populară a așteptării, cu marile reparații sau cu marile deschideri pe care societatea românească pe care le așteaptă lista lucrurilor pe care noi nu le-am reușit încă poate fi și mai lungă. Cred că poziția și atitudinea corectă, lucidă și cu șanse de a da rezultate este să fim conștienți și să comunicăm în continuare, poate și mai convingător pe lucrurile pe care le-am făcut și să fim conștienți de greutatea, de povara uriașă a așteptărilor”, a mai menționat Antonescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Kevin Spacey a cedat și a izbucnit în lacrimi la TV, când a fost...
Multimilionarul de 71 de ani se însoară cu o ”puștoaică”! I-a lăsat jumătate de avere...
FOTO. S-a văzut prea mult prin costumul de baie al Cristinei ICH, „nora” lui Pițurcă
Ea este femeia găsită moartă într-o valiză, în Oradea! Întregul film al crimei, făcut public...
Răsturnare de situație! Ce se întâmplă cu voturile de la sectorul 1
Sfâşietor! Ultimul schimb de mesaje între Anca Molnar şi soţul său: 'Te rog să mai...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Cazul Caracal repetat la Brăila. Femeie ucisă în timp ce a cerut ajutor la 112....
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Fenomen neobișnuit pe un lac din România! O trombă uriașă a traversat luciul apei, iar...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Nemții au pus mâna pe noul DUSTER 2024 și l-au tunat. Modificările sunt notabile -...
În ultimul an, aproape 11.000 de români au intrat în clubul bogaţilor. Numărul românilor bogaţi...
A fost găsită BRUMĂ pe MARTE! Cercetătorii credeau că e IMPOSIBIL!
Schimbare pentru românii cu CARDURI BANCARE. Decizia, anunțată astăzi, 12 IUNIE: Suntem încrezători că...
Stațiunile montane din România se transformă. Adio sporturi de iarnă!
„Am plecat...” Anca Molnar a lăsat un mesaj de adio înainte să moară. Make-up artistul...
Știrea momentului! Prezentator celebru, găsit mort în Grecia! Ultimele clipe din viață, surprinse de camerele...
Roberta, discuție cu Bogdan despre Antoni și Rebecca. De ce nu crede în relația lor....
Cum a petrecut Loredana Groza de ziua ei de naștere? Artista a făcut senzație: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Pe vremea lui Ceausescu, Bulă intră în măcelărie: - Aveţi mânzat?
Unul dintre cele mai imprevizibile fenomene meteorologice se intensifică din cauza schimbărilor climatice
×