Vaslui: 30 de polițiști cercetați pentru fals intelectual și uz de fals pot folosi din nou pistoalele

Vaslui: 30 de polițiști cercetați pentru fals intelectual și uz de fals pot folosi din nou pistoalele
Cei 30 de polițiști locali din Vaslui, cercetați pentru fals intelectual și uz de fals, au fost din nou înarmați cu pistoale cu glonț odată cu scoaterea lor de sub urmărire penală, după ce armele le fuseseră luate de șefi în urmă cu doi ani, la declanșarea anchetei de către procurori.
Publicat: 01/10/2013, 21:07
Actualizat: 08/02/2016, 20:33

Cei 30 de polițiști locali din Vaslui, cercetați pentru fals intelectual și uz de fals, au fost din nou înarmați cu pistoale cu glonț odată cu scoaterea lor de sub urmărire penală, după ce armele le fuseseră luate de șefi în urmă cu doi ani, la declanșarea anchetei de către procurori.

Conducerea Poliției Locale Vaslui a dat din nou dreptul la port și folosirea armei letale, în caz de necesitate, celor 30 de polițiști scoși lor de sub urmărire penală într-un dosar de delapidare în care au fost cercetați, alături de șeful lor, pentru fals intelectual și uz de fals, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii anchetați de către procurorii Parchetului Vaslui încă din primăvara anului 2011 au fost obligați să predea pistoalele din dotare pe motiv că sunt cercetați penal, ceea ce le interzicea dreptul la port de armă letală.

„Odată ce ne-a fost comunicată soluția din dosarul în care au fost cercetați, cei 30 de polițiști și-au recâștigat toate drepturile retrase odată cu începerea urmării penale. În aceste condiții, vor putea folosi, în caz de nevoie, și arma letală, care le-a fost dată din nou în dotare”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX directorul Poliției Locale Vaslui, Sorin Catană.

Cei 30 de polițiști au fost cercetați într-un dosar penal în care fostul șef al Poliției Locale Vaslui din perioada 1996-2012, Laurențiu Turbatu, a fost trimis în judecată de către procurori pentru delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual și uz de fals după ce ar fi prejudiciat instituția de peste 200.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Tribunalului Vaslui, directorul Laurențiu Turbatu i-a obligat pe cei 30 de angajați, care foloseau mașinile instituției, să întocmească documente financiar-contabile false în vederea decontării contravalorii carburantului auto.

Concret, fostul șef al Poliției Locale și-ar fi însușit suma de 210.955,18 lei, reprezentând contravaloarea a 53.802 litri benzină trecuți în plus în foile de parcurs față de consumul real de combustibil înregistrat la bordul mașinilor de poliție. Perioada verificată de procurori este 2005-2011, falsificarea documentelor făcându-se, potrivit anchetatorilor, cu complicitatea gestionarului instituției, Paul Tunaru. De altfel, și acesta a fost trimis în judecată de către procurori pentru complicitate la delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual și uz de fals.

În schimb, ceilalți 30 de angajați ai Poliției Locale Vaslui, anchetați în același dosar, au fost scoși de sub urmărire penală, aceștia fiind sancționați cu amendă administrativă cuprinsă între 400 și 600 de lei de fiecare salariat în parte.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu bunurile imobile ale fostului director Laurențiu Turbatu în vederea recuperării prejudiciului cauzat în cazul în care instanța îl găsește vinovat pe cel care a condus Poliția Locală Vaslui timp de 16 ani.

Ancheta în acest caz a început în anul 2011, după ce inițial cazul a fost instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție, care și-a declinat competența către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?