Vaslui: 30 de polițiști cercetați pentru fals intelectual și uz de fals pot folosi din nou pistoalele

Vaslui: 30 de polițiști cercetați pentru fals intelectual și uz de fals pot folosi din nou pistoalele
Cei 30 de polițiști locali din Vaslui, cercetați pentru fals intelectual și uz de fals, au fost din nou înarmați cu pistoale cu glonț odată cu scoaterea lor de sub urmărire penală, după ce armele le fuseseră luate de șefi în urmă cu doi ani, la declanșarea anchetei de către procurori.
Publicat: 01/10/2013, 21:07
Actualizat: 08/02/2016, 20:33

Cei 30 de polițiști locali din Vaslui, cercetați pentru fals intelectual și uz de fals, au fost din nou înarmați cu pistoale cu glonț odată cu scoaterea lor de sub urmărire penală, după ce armele le fuseseră luate de șefi în urmă cu doi ani, la declanșarea anchetei de către procurori.

Conducerea Poliției Locale Vaslui a dat din nou dreptul la port și folosirea armei letale, în caz de necesitate, celor 30 de polițiști scoși lor de sub urmărire penală într-un dosar de delapidare în care au fost cercetați, alături de șeful lor, pentru fals intelectual și uz de fals, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii anchetați de către procurorii Parchetului Vaslui încă din primăvara anului 2011 au fost obligați să predea pistoalele din dotare pe motiv că sunt cercetați penal, ceea ce le interzicea dreptul la port de armă letală.

„Odată ce ne-a fost comunicată soluția din dosarul în care au fost cercetați, cei 30 de polițiști și-au recâștigat toate drepturile retrase odată cu începerea urmării penale. În aceste condiții, vor putea folosi, în caz de nevoie, și arma letală, care le-a fost dată din nou în dotare”, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX directorul Poliției Locale Vaslui, Sorin Catană.

Cei 30 de polițiști au fost cercetați într-un dosar penal în care fostul șef al Poliției Locale Vaslui din perioada 1996-2012, Laurențiu Turbatu, a fost trimis în judecată de către procurori pentru delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual și uz de fals după ce ar fi prejudiciat instituția de peste 200.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Tribunalului Vaslui, directorul Laurențiu Turbatu i-a obligat pe cei 30 de angajați, care foloseau mașinile instituției, să întocmească documente financiar-contabile false în vederea decontării contravalorii carburantului auto.

Concret, fostul șef al Poliției Locale și-ar fi însușit suma de 210.955,18 lei, reprezentând contravaloarea a 53.802 litri benzină trecuți în plus în foile de parcurs față de consumul real de combustibil înregistrat la bordul mașinilor de poliție. Perioada verificată de procurori este 2005-2011, falsificarea documentelor făcându-se, potrivit anchetatorilor, cu complicitatea gestionarului instituției, Paul Tunaru. De altfel, și acesta a fost trimis în judecată de către procurori pentru complicitate la delapidare, instigare la fals intelectual, fals intelectual și uz de fals.

În schimb, ceilalți 30 de angajați ai Poliției Locale Vaslui, anchetați în același dosar, au fost scoși de sub urmărire penală, aceștia fiind sancționați cu amendă administrativă cuprinsă între 400 și 600 de lei de fiecare salariat în parte.

De asemenea, procurorii au pus sub sechestru asiguratoriu bunurile imobile ale fostului director Laurențiu Turbatu în vederea recuperării prejudiciului cauzat în cazul în care instanța îl găsește vinovat pe cel care a condus Poliția Locală Vaslui timp de 16 ani.

Ancheta în acest caz a început în anul 2011, după ce inițial cazul a fost instrumentat de către Direcția Națională Anticorupție, care și-a declinat competența către Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Marea Britanie a intrat într-o recesiune „superficială”