Centrul de cercetare și dezvoltare al Bosch de la Jucu și-a început activitatea

Centrul de cercetare și dezvoltare al Bosch de la Jucu și-a început activitatea
Publicat: 21/11/2013, 18:46
Actualizat: 31/01/2019, 22:08

Compania germană Bosch a deschis, săptămâna aceasta, noul centru de cercetare și dezvoltare din Parcul Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, urmând ca până la sfârșitul anului să fie angajate aici 325 de persoane care își vor desfășura activitatea în domeniul producției și cercetării.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Bosch, compania a deschis oficial, luni, noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Înainte de deschiderea centrului, inginerii angajați au fost trimiși la diferite unități de cercetare Bosch din Germania și Ungaria, unde au fost școlarizați și au fost implicați în primele lor proiecte de lucru. Noul centru de cercetare și dezvoltare Bosch este primul deschis de concernul german în România. În paralel, Bosch a început să testeze și să livreze primele produse fabricate la noua unitate de producție din Cluj, a cărei deschidere oficială va avea loc anul viitor. Până la sfârșitul anului 2013, 325 de angajați își vor desfășura activitatea în domeniul producției și cercetării în cadrul acestui centru, care ocupă o suprafață totală de circa 38.000 de metri pătrați”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții companiei au subliniat că procesul de angajare pentru cercetare și producție va continua și în anul 2014.

„Bosch lucrează la soluții durabile pentru producerea și utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. În acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementează soluții embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind în premieră mondială o combinație a tehnologiei RFID, a comunicației Ethernet și a senzorilor de mișcare non-contact pentru controlul dispozitivelor. Pentru asigurarea calității Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescută, sunt testate în noul laborator prin probe de anduranță ale prototipurilor, în condiții de îmbătrânire accelerată și prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. În viitor, domeniile de activitate vor fi extinse”, se mai arată în comunicatul Bosch.

De asemenea, în comunicat se menționează că aspirația majoră a grupului Bosch, realizabilă în cadrul echipelor internaționale de cercetare și dezvoltare, este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții, iar pentru atingerea acestui obiectiv „Bosch și-a ales cu grijă portofoliul de cercetare din România, astfel încât să atingă zonele de dezvoltare cruciale în noul său centru de cercetare”.

„Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi, inginerii români vor contribui la realizarea viziunii Bosch de conducere automată și fără accidente. Această viziune presupune, de asemenea, activități în domeniul sistemelor de asistență la parcare, de frânare automată și de manevrare a autovehiculelor”, se menționează în comunicatul Bosch.

Din punct de vedere organizațional, noul centru din comuna Jucu va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă și produce unități electronice de comandă, semiconductori și senzori pentru industria auto și alte domenii.

Compania Bosch a investit 77 de milioane de euro în centrul din comuna Jucu.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru orașe – București, Blaj, Cluj și Timișoara. având la începutul anului 2013 un număr total de circa 1.400 de angajați și urmând să ajungă la sfârșitul anului la peste 2.000 de angajați.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Cum arată apartamentul de 2460 de metri pătrați al lui Ion Țiriac. Detaliile din interior...
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Povestea emoționantă a lui Patrocle, câinele căutat de toată România. Este căutat cu disperare de...
I-a turnat zilnic soțului înălbitor în cafea. Ce s-a întâmplat cu bărbatul la scurt timp:...
La ce salariu visează o angajată care ia acum minimul pe economie. "În mână, fără...
Descoperirea secolului! Breaking news!
O filipineză care locuiește în România a dezvăluit motivul pentru care îi place țara noastră:...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Un COSMONAUT de TOP este CONVINS că NU suntem singuri în Univers
Marele actor al României s-a stins mult prea devreme. Drum lin, maestre!
Locul de muncă plătit regește, cu până la 100.000 dolari pe an. Ce trebuie să...
Ireal cât au ajuns să coste sicriele și locurile de veci în 2024
Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna:...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Witold Pilecki, spionul polonez de la Auschwitz
×