Centrul de cercetare și dezvoltare al Bosch de la Jucu și-a început activitatea

Centrul de cercetare și dezvoltare al Bosch de la Jucu și-a început activitatea
Publicat: 21/11/2013, 18:46
Actualizat: 31/01/2019, 22:08

Compania germană Bosch a deschis, săptămâna aceasta, noul centru de cercetare și dezvoltare din Parcul Industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, urmând ca până la sfârșitul anului să fie angajate aici 325 de persoane care își vor desfășura activitatea în domeniul producției și cercetării.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Bosch, compania a deschis oficial, luni, noul centru de cercetare și dezvoltare din Cluj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Înainte de deschiderea centrului, inginerii angajați au fost trimiși la diferite unități de cercetare Bosch din Germania și Ungaria, unde au fost școlarizați și au fost implicați în primele lor proiecte de lucru. Noul centru de cercetare și dezvoltare Bosch este primul deschis de concernul german în România. În paralel, Bosch a început să testeze și să livreze primele produse fabricate la noua unitate de producție din Cluj, a cărei deschidere oficială va avea loc anul viitor. Până la sfârșitul anului 2013, 325 de angajați își vor desfășura activitatea în domeniul producției și cercetării în cadrul acestui centru, care ocupă o suprafață totală de circa 38.000 de metri pătrați”, se arată în documentul citat.

Reprezentanții companiei au subliniat că procesul de angajare pentru cercetare și producție va continua și în anul 2014.

„Bosch lucrează la soluții durabile pentru producerea și utilizarea energiei electrice din surse regenerabile. În acest scop, inginerii Bosch din Cluj implementează soluții embedded inovatoare pentru invertoare fotovoltaice, folosind în premieră mondială o combinație a tehnologiei RFID, a comunicației Ethernet și a senzorilor de mișcare non-contact pentru controlul dispozitivelor. Pentru asigurarea calității Bosch, produsele noi, cu o complexitate crescută, sunt testate în noul laborator prin probe de anduranță ale prototipurilor, în condiții de îmbătrânire accelerată și prin analize fizice ulterioare ale dispozitivelor testate. În viitor, domeniile de activitate vor fi extinse”, se mai arată în comunicatul Bosch.

De asemenea, în comunicat se menționează că aspirația majoră a grupului Bosch, realizabilă în cadrul echipelor internaționale de cercetare și dezvoltare, este de a contribui la îmbunătățirea calității vieții, iar pentru atingerea acestui obiectiv „Bosch și-a ales cu grijă portofoliul de cercetare din România, astfel încât să atingă zonele de dezvoltare cruciale în noul său centru de cercetare”.

„Prin dezvoltarea de algoritmi de procesare a imaginilor pentru sistemele avansate de asistență pentru șoferi, inginerii români vor contribui la realizarea viziunii Bosch de conducere automată și fără accidente. Această viziune presupune, de asemenea, activități în domeniul sistemelor de asistență la parcare, de frânare automată și de manevrare a autovehiculelor”, se menționează în comunicatul Bosch.

Din punct de vedere organizațional, noul centru din comuna Jucu va face parte din divizia Automotive Electronics, care dezvoltă și produce unități electronice de comandă, semiconductori și senzori pentru industria auto și alte domenii.

Compania Bosch a investit 77 de milioane de euro în centrul din comuna Jucu.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în patru orașe – București, Blaj, Cluj și Timișoara. având la începutul anului 2013 un număr total de circa 1.400 de angajați și urmând să ajungă la sfârșitul anului la peste 2.000 de angajați.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A murit una dintre cele mai mari voci din România. Moartea sa a îngrozit toată...
Victoraș Micula, mașini de sute de mii de euro. Dani Mocanu aproape că l-a lăsat...
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
MESAJE de PAȘTE 2024. Impresionează-ți rudele și prietenii de Sărbătorile Pascale