Mii de turiști, pe Valea Prahovei; în lipsa zăpezii, ei aleg plimbările prin stațiuni sau pe munte

Mii de turiști, pe Valea Prahovei; în lipsa zăpezii, ei aleg plimbările prin stațiuni sau pe munte

Mii de turiști se află în stațiunile de pe Valea Prahovei, unde vor petrece noaptea dintre ani, în lipsa zăpezii oamenii alegând plimbări prin stațiuni, drumeții pe Platoul Bucegi sau să meargă la patinoar, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe Valea Prahovei se schiază doar la Bușteni, unde pârtia Kalinderu 1 este acoperită cu un strat de zăpadă artificială de aproximativ 20 de centimetri și la Azuga, unde pârtiile sunt acoperite doar parțial cu zăpadă artificială.

La Sinaia, stațiunea cu cel mai mare domeniu schiabil de pe Valea Prahovei, nu se schiază, temperaturile ridicate din ultima perioadă făcând imposibilă punerea în funcțiune a tunurilor care produc zăpadă artificială. La baza Pârtiei Noi, în zona stației de plecare a telegondolei, este o porțiune acoperită cu un strat de zăpadă artificială, bună de dat cu sania, dar nu pentru schiat.

În lipsa zăpezii, mulți dintre turiști au ales plimbări prin stațiuni sau drumeții montane. Astfel, sute de turiști au urcat, în ultima zi a anului, cu telecabina sau cu telegondola pe Platoul Bucegi sau la Cota 1400, unde este soare, iar termometrele arată temperaturi pozitive.

Potrivit ofițerului de presă al Primăriei Sinaia, Mădălina Roșu, telegondola funcționează marți după programul normal, iar în prima zi a anului își va începe programul de la ora 10.30. Foarte mulți turiști au urcat cu telecabina pe platoul Bucegi, unde este soare, iar termometrele înregistrează temperaturi de peste 5 grade Celsius. Cei care vor să patineze pot merge la patinoarul de 600 de metri pătrați amenajat în centrul stațiunii Sinaia, în parcul „Dimitrie Ghica”.

După ce, timp de două zile, traficul rutier pe Valea Prahovei, între Comarnic și Azuga a fost aglomerat, formându-se coloane de mașini, marți după amiază pe DN 1 se circulă fără probleme, atât pe sensul de urcare către munte, cât și pe cel de coborâre, au declarat reprezentanții Poliției Prahova.

Zeci de mii de mașini au tranzitat, zilele acestea, DN 1 în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei. Astfel, camerele de supraveghere amplasate pe acest tronson de drum au înregistrat, duminică, 9.500 de autovehicule pe sensul București – Brașov și aproximativ 11.000 de autovehicule pe celălalt sens de mers. Luni, 12.000 de autovehicule care au urcat către munte pe Valea Prahovei și aproximativ 11.000 de mașini au circulat pe acest tronson pe sensul de coborâre dinspre Brașov către București.

Mii de turiști petrec noaptea dintre ani în stațiunile de pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a locurilor de cazare fiind, în medie, de aproximativ 98 la sută. Prețul pentru o vacanță de Revelion la munte în stațiunile de pe Valea Prahovei pornește de la 1.000 de lei de persoană într-o pensiune de trei stele și poate ajunge la 2.000 de euro pentru două persoane în hotelurile de lux. Cele mai căutate au fost și anul acesta vilele care s-au închiriat grupurilor de turiști, prețurile pentru închirierea unei astfel de vile variind în funcție de numărul de camere și de numărul nopților de cazare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
Facerea de bine este... știți voi ce! O bucureșteancă i-a donat canapeaua unei femei. Ce...
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
EXCLUSIV. Florin Piersic, mesaj emoţionant de pe patul din spital: "Să ştiţi că nu vreau...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
O persoană a murit după ce avionul Londra-Singapore s-a confruntat cu turbulenţe
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
Minorii sub 18 Ani au strict interzis. S-a dat ordin în România. Nu mai este...
Schimbare uriașă pentru toții pensionari. Vor putea face asta pentru prima dată
„Suflete pereche, zic eu”. Jador, fermecat de frumusețea unei tinere din Corbu. „Viitoarea mea soție”....
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
„Acord istoric” anunțat între Airbus și Arabia Saudită
×