Peste 100.000 de români au petrecut Revelionul în stațiunile din țară. PLUS. care au fost destinațiile externe preferate

Peste 100.000 de români au petrecut Revelionul în stațiunile din țară. PLUS. care au fost destinațiile externe preferate
Publicat: 03/01/2014, 18:16
Actualizat: 29/07/2014, 00:17

Aproape 111.000 de români au petrecut Revelionul în stațiunile din țară, în urcare cu 15% față de anul anterior, și au cheltuit circa 95 milioane lei, în creștere tot cu 15%, iar numărul celor care au ales destinații din străinătate a fost mai mare cu 30%, respectiv 10.000 de turiști, potrivit FPTR.

„Aceștia au cheltuit în afara țării, numai pentru servicii turistice, aproximativ 5,3 milioane euro, în creștere cu 70% față de anul anterior”, potrivit estimărilor Federației Patronatelor din Turismul Românesc, realizate pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări www.RezEx.ro și a unui sondaj aplicat în rândul operatorilor din turism.

Evoluția a fost influențată de „puntea” zilelor libere dintre Crăciun și Revelion, menținerea tarifelor, atât în țara cât și în străinătate, ofertele propuse de agenții, hoteluri, pensiuni, restaurante și cluburi, respectiv faptul că românii au început să renunțe la economii în ceea ce privește cheltuielile aferente vacanțelor, arată FPTR.

În România, cele mai mari creșteri s-au înregistrat pentru zonele montane, acestea atrăgând 25.000 de turiști. Totodată, 30.000 de persoane au plătit pentru ofertele de Revelion ale hotelurilor din marile orașe ale României, în creștere cu aproximativ 20% față de anul anterior.

„În zonele rurale, turiștii au fost în număr de 29.000 anul acesta, în timp ce 26.000 au ales să petreacă sărbătorile în stațiunile balneare, pentru litoral au optat doar 600 de persoane, iar pentru Delta Dunării doar 100. (…) În ceea ce privește tarifele percepute în perioada sărbătorilor, se constată că acestea nu s-au modificat față în anul anterior, cu excepția Deltei Dunării și a zonelor rurale, unde se constată o creștere a tarifelor de 3%”, conform FPTR.

În ceea ce privește destinațiile externe, cele mai solicitate au fost, ca și la finalul anului 2012, Austria, Bulgaria, Grecia și Turcia.

„Anul acesta se constată o creștere a cererii pentru destinațiile exotice, datorată unui număr mare de zile libere ce permite deplasări în destinații îndepărtate și a schimbării mentalității românilor, care au început să renunțe la economii în ceea ce privește vacanțele. O mare parte dintre românilor și-au cumpărat servicii turistice folosind sisteme de rezervări online, de aceea numărul turiștilor individuali, care nu apelează la servicii de turism organizat prin agenții, este în continuă creștere, însă numărul acestora nu poate să fie apreciat”, notează reprezentanții federației.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ