Federal-Mogul preia o divizie Honeywell. Tranzacția de 155 milioane de dolari include fabrica de la Ploiești

Federal-Mogul preia o divizie Honeywell. Tranzacția de 155 milioane de dolari include fabrica de la Ploiești
Federal-Mogul va prelua divizia Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacția de aproximativ 155 milioane dolari incluzând și o fabrică de plăcuțe de frâne, inaugurată anul trecut la Ploiești, potrivit datelor anunțate marți de cele două grupuri industriale americane.
Publicat: 07/01/2014, 17:36
Actualizat: 31/07/2014, 14:07

Federal-Mogul va prelua divizia Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacția de aproximativ 155 milioane dolari incluzând și o fabrică de plăcuțe de frâne, inaugurată anul trecut la Ploiești, potrivit datelor anunțate marți de cele două grupuri industriale americane.

„Honeywell a ajuns la un acord definitiv pentru a vinde divizia de materiale de fricțiune pe care o deține către Federal-Mogul Corporation pentru suma de aproximativ 155 milioane de dolari. Se preconizează ca tranzacția, ce face obiectul aprobărilor necesare în baza reglementărilor și cerințelor de informare și consultare aplicabile, să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014”, se arată într-un comunicat al Honeywell.

La rândul lor, reprezentanții Federal-Mogul Corporation au anunțat, în alt comunicat, că subsidiarele europene ale companiei au început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziționare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de frânare, cu sediul în Germania și peste 2.000 de angajați în întreaga lume. Tranzacția include două unități de producție recent înființate, în România și China.

Honeywell Friction Materials produce plăcuțe de frână și componente pentru sisteme de frânare destinate producătorilor de echipamente originale și pieței pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, căi ferate, precum și alte aplicații industriale.

„Deciziile inteligente de investiții din ultimii ani au îmbunătățit în mod semnificativ poziția competitivă actuală a diviziei de materiale de fricțiune, mai rapid decât ne-am planificat inițial. Deși activitatea este mult mai puternică în prezent, ea nu corespunde atenției pe care Honeywell o concentrează asupra tehnologiilor de bază diferențiate și planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operațiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfășoară în domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltării continue a diviziei materialelor de fricțiune pe termen lung”, a declarat, în comunicat, Dave Cote, președintele și CEO Honeywell.

Compania precizează că își va continua activitatea legată de materiale de fricțiune în mod normal, fără schimbări planificate în ceea ce privește angajații sau producția până la finalizarea tranzacției.

„Honeywell își menține angajamentul față de România (având aproximativ 2.000 de angajați în afara unității din Ploiești), unde este prezentă de peste 15 ani, prin fabrica de turbosuflante (cea mai mare din lume) și operațiunile în cadrul diviziei strategice Soluții de Automatizare și Control. Honeywell a demarat investiții semnificative nu numai în procesul de fabricație, ci și în centre de cercetare și dezvoltare, precum și în capacitățile de inginerie, transformând România într-un contribuabil și un beneficiar cheie al investițiilor sale”, arată reprezentanții Honeywell.

La rândul său, președintele Federal-Mogul, Carl C. Icahn, afirmă că achiziția accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung, de consolidare a principalelor linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricțiune pentru echipamente originale și pentru clienții aftermarket.

„Credem că această tranzacție va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor”, a spus reprezentantul Federal-Mogul, citat în comunicatul remis de companie.

Honeywell este un grup industrial din Statele Unite, cu activități în domenii precum industria aerospațială și apărare, auto, energie, sectorul chimică sau cel petrolier.

Grupul american Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, Federal-Mogul Powertrain, care proiectează și produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale și sisteme de protecție pentru automobile și vehicule grele, industriale și de transport, respectiv Federal-Mogul Vehicle Components, care vinde și distribuie produse pe piața de aftermarket, asigurând totodată producătorilor de echipamente originale produse de frînare, direcție-suspensie, ștergătoare sau alte componente auto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Mărturia sfâșietoare a văduvei lui Sorin Anghel, bărbatul măcelărit de interlopi: „Au venit după el...
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere...
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Shannen Doherty, ultima DORINȚĂ înainte de a muri. „Pe mine cancerul m-a făcut să... ”
Meseria tot mai căutată de angajatori. Se poate practica în orice colţ al lumii şi oferă...
Cuvintele înfiorătoare ale unui criminal înainte de a împinge un băiat de 10 ani de...
„Vând cireșe cu 2 lei kilogramul” Anunțul viral al unui român. Acesta are, însa, o...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cea mai agresivă Dacia DUSTER de la expoziția MILITARĂ din București - VIDEO
Ungaria vorbeşte despre al Treilea Război Mondial. Ce trebuie să evite Occidentul
Instrument REVOLUȚIONAR, la un pas de a SCHIMBA LUMEA pentru totdeauna!
APARTAMENTE GRATIS în România. A venit vestea cea mare chiar acum: Este un sprijin
Marele secret al dulceții de căpșuni. Ce trebuie să faci pentru a deveni mai rezistentă
Simona Gherghe, mesajul emoționant de ziua fiicei sale. Ce i-a transmis și în ce ipostază...
Creatura cu aspect înfricoșător găsită pe o plajă. Ce au descoperit oamenii de știință care...
Tavi Colen, mărturisiri despre situația financiară după ce a plecat din trupa Talisman. „Ne dădeam...
Alin Oprea, confesiuni cu lacrimi în ochi: ”Nici nu mă născusem când deja nu mai...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Astronomii au observat pentru prima dată coliziunea dintre două găuri negre din Universul antic
×