Federal-Mogul preia o divizie Honeywell. Tranzacția de 155 milioane de dolari include fabrica de la Ploiești

Federal-Mogul preia o divizie Honeywell. Tranzacția de 155 milioane de dolari include fabrica de la Ploiești
Federal-Mogul va prelua divizia Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacția de aproximativ 155 milioane dolari incluzând și o fabrică de plăcuțe de frâne, inaugurată anul trecut la Ploiești, potrivit datelor anunțate marți de cele două grupuri industriale americane.
Publicat: 07/01/2014, 17:36
Actualizat: 31/07/2014, 14:07

Federal-Mogul va prelua divizia Honeywell specializată în sisteme de frânare auto, tranzacția de aproximativ 155 milioane dolari incluzând și o fabrică de plăcuțe de frâne, inaugurată anul trecut la Ploiești, potrivit datelor anunțate marți de cele două grupuri industriale americane.

„Honeywell a ajuns la un acord definitiv pentru a vinde divizia de materiale de fricțiune pe care o deține către Federal-Mogul Corporation pentru suma de aproximativ 155 milioane de dolari. Se preconizează ca tranzacția, ce face obiectul aprobărilor necesare în baza reglementărilor și cerințelor de informare și consultare aplicabile, să fie finalizată în a doua jumătate a anului 2014”, se arată într-un comunicat al Honeywell.

La rândul lor, reprezentanții Federal-Mogul Corporation au anunțat, în alt comunicat, că subsidiarele europene ale companiei au început procedurile pentru semnarea unui acord definitiv de achiziționare a unor active Honeywell Friction Material – divizia auto de componente de frânare, cu sediul în Germania și peste 2.000 de angajați în întreaga lume. Tranzacția include două unități de producție recent înființate, în România și China.

Honeywell Friction Materials produce plăcuțe de frână și componente pentru sisteme de frânare destinate producătorilor de echipamente originale și pieței pieselor de schimb pentru autoturisme, camionete, vehicule comerciale, căi ferate, precum și alte aplicații industriale.

„Deciziile inteligente de investiții din ultimii ani au îmbunătățit în mod semnificativ poziția competitivă actuală a diviziei de materiale de fricțiune, mai rapid decât ne-am planificat inițial. Deși activitatea este mult mai puternică în prezent, ea nu corespunde atenției pe care Honeywell o concentrează asupra tehnologiilor de bază diferențiate și planurilor de dezvoltare pe termen lung. Operațiunile consolidate pe care Federal-Mogul le desfășoară în domeniul componentelor pentru industria automobilelor corespunde mai bine din punct de vedere strategic dezvoltării continue a diviziei materialelor de fricțiune pe termen lung”, a declarat, în comunicat, Dave Cote, președintele și CEO Honeywell.

Compania precizează că își va continua activitatea legată de materiale de fricțiune în mod normal, fără schimbări planificate în ceea ce privește angajații sau producția până la finalizarea tranzacției.

„Honeywell își menține angajamentul față de România (având aproximativ 2.000 de angajați în afara unității din Ploiești), unde este prezentă de peste 15 ani, prin fabrica de turbosuflante (cea mai mare din lume) și operațiunile în cadrul diviziei strategice Soluții de Automatizare și Control. Honeywell a demarat investiții semnificative nu numai în procesul de fabricație, ci și în centre de cercetare și dezvoltare, precum și în capacitățile de inginerie, transformând România într-un contribuabil și un beneficiar cheie al investițiilor sale”, arată reprezentanții Honeywell.

La rândul său, președintele Federal-Mogul, Carl C. Icahn, afirmă că achiziția accelerează strategia Federal-Mogul pe termen lung, de consolidare a principalelor linii de produse, inclusiv portofoliul global de materiale de fricțiune pentru echipamente originale și pentru clienții aftermarket.

„Credem că această tranzacție va aduce beneficii semnificative tuturor partenerilor”, a spus reprezentantul Federal-Mogul, citat în comunicatul remis de companie.

Honeywell este un grup industrial din Statele Unite, cu activități în domenii precum industria aerospațială și apărare, auto, energie, sectorul chimică sau cel petrolier.

Grupul american Federal-Mogul operează prin două divizii de afaceri independente, Federal-Mogul Powertrain, care proiectează și produce componente pentru sisteme de propulsie pentru echipamente originale și sisteme de protecție pentru automobile și vehicule grele, industriale și de transport, respectiv Federal-Mogul Vehicle Components, care vinde și distribuie produse pe piața de aftermarket, asigurând totodată producătorilor de echipamente originale produse de frînare, direcție-suspensie, ștergătoare sau alte componente auto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
Boala RARĂ care îl face să pară 'însărcinat' tot timpul. Nici măcar medicii nu se...
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Daniel Pavel se pregătește de nuntă. Detalii legate de marele eveniment
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii