Vladimir Putin spune că este un fan al lui Elton John

Vladimir Putin spune că este un fan al lui Elton John
Publicat: 20/01/2014, 18:03
Actualizat: 20/03/2014, 14:27

Vladimir Putin a afirmat într-un interviu că homosexualii nu sunt supuși discriminărilor în Rusia și că rușii îl îndrăgesc pe cântărețul Elton John, care a criticat legislația locală privitoare la minoritățile sexuale, în timpul unui concert pe care l-a susținut, recent, la Moscova.

Potrivit contactmusic.com, Vladimir Putin, președintele Rusiei, unde a fost adoptată recent o lege controversată ce interzice „propaganda” homosexuală, înainte de Olimpiada de Iarnă de la Soci, a susținut, într-un interviu acordat realizatorului TV britanic Andrew Marr, că în Rusia nu există prejudecăți împotriva persoanelor gay și că este un fan al lui Elton John.

„Elton John este o persoană extraordinară, un muzician distins. Și milioane de oameni din țara noastră îl îndrăgesc, indiferent de orientarea sa sexuală”, a declarat Putin pentru realizatorul emisiunii „Andrew Marr Show” de pe postul BBC One.

Președintele Rusiei, în vârstă de 61 de ani, a mai spus că homosexualii nu sunt discriminați în Rusia și că are prieteni în rândul persoanelor gay.

„Cunosc și eu persoane gay, suntem în relații de prietenie. Nu am niciun fel de prejudecată. Persoanele homosexuale nu au cum să se simtă inferioare (în Rusia, n.r.), fiindcă nu există nicio discriminare profesională sau socială împotriva lor”, a declarat Putin.

Interzicerea „propagandei” homosexuale înseamnă împiedicarea oferirii de informații despre homosexualitate persoanelor cu vârsta sub 18 ani, iar adoptarea acestei legi a atras apeluri din partea unor personalități în vederea boicotării Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, care vor debuta pe 6 februarie.

Grupurile de activiști pentru drepturile omului spun că noua lege rusă a alimentat agresiunile violente comise împotriva homosexualilor.

Homosexualitatea a fost depenalizată în Rusia după prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991, însă sondajele realizate de cabinetul independent Levada Center indică faptul că majoritatea rușilor aprobă noua lege și aproape 40% dintre ei consideră că persoanele gay au nevoie de tratament.

Elton John a condamnat legea care incriminează „propaganda gay”, în timpul concertului pe care l-a susținut, pe 6 decembrie 2013, la Moscova.

Artistul britanic Elton John, una dintre cele mai proeminente celebrități gay din lume, locuiește cu partenerul său de viață David Furnish, într-o uniune civilă, și cresc împreună doi copii adoptați.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reușit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea și a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreți ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu șapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite și șase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop și a condus la creșterea popularității pianului în rock’n’roll.

El continuă să fie un simbol al vieții publice și a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârșitul anilor ’80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 și a fost numit cavaler în 1998.

Elton John a concertat la București de două ori, în 2003 și 2010.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
Credincioșii au primit INTERZIS. Anunț pentru români în noaptea de Înviere
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii