AURA ION, studenta care a murit „cu lacrimile înghețate pe obraz”, înmormântată cu onoruri militare

Publicat: 28/01/2014, 21:52
Actualizat: 30/07/2014, 19:23

Sute de oameni s-au adunat în joi dimineață la Cimitirul Ghencea Militar III pentru a-i aduce un omagiu Aurei Ion, studenta de la Institutul Medico-Militar din București care a murit în accidentul aviatic din Munții Apuseni. Colegi de facultate, prieteni, rude, militari, dar și oameni veniți din alte orașe, care nu au cunoscut-o niciodată, au venit să participe la cermonia de înmormântare care a avut loc joi. Alături de Aura, s-au aflat și cei care i-au fost alături în ultimele sale clipe: Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif și Argentin Todea, cei trei localnici din Horea care au ajuns primii, înainte echipelor de salvare, la locul accidentului.

În timpul funeraliilor, fosta sa colegă și prietenă, Simona Bălășescu, i-a adus un ultim omagiu, ținând un discurs emoționant în fața mulțimii.

„Aura era vocea rațiunii. Era cuvântul care te alina, te dojenea, dar totdeauna era inima care era alături de tine, printr-o sinceritate simplă, deși cuvântul care o caracteriza era complexitatea. Iubea să cunoască, să știe și să cuprindă, să pună întrebări și să primească răspunsuri care să-i hrănească setea de cunoaștere. Iubea liniștea, iubea iubirea și visa la o iubire ca-n povești. Când simțea că oboseala și stresul își făceau simțită prezența, când era plină de îndoieli și de semne de întrebare, se retrăgea din atenția publicului. Așa cum îi plăcea să spună, suntem înconjurați de frumos, de muzică, de familie și de cărți. Și-a slujit cu devotament patria, încununându-și parcursul cu jertfa supremă. Prin jertfa făcută, Aura nu este doar un exemplu demn de urmat ce se va pierde în neant în timp, ci eroina unei națiuni care ne-a arătat ce înseamnă sacrificul suprem”, a spus, printre lacrimi, fosta colega a Aurei.

„Dumnezeu s-o ierte, nu te vom uita niciodată!”, au fost ultimele cuvinte transmise de colegii ei.

Aura Ion, care urma să împlinească 24 de ani la sfârșitul lui martie, a fost condusă pe ultimul drum cu onoruri militare, de familie, de prieteni, dar și de oameni care n-au cunoscut-o. „Era un îngeraș! Am văzut tragedia la televizor și am venit s-o văd și eu, că am și eu o fată”, spunea, vizibil afectată, o femeie venită din Mehedinți pentru a aduce o floare la mormântul tinerei care a murit cu lacrimile înghețate pe obraz.

Printre participanții la ceremonie s-a numărat și ministrul Apărării Mircea Dușa. Aura Ion a fost avansată post mortem la gradul de locotenent.

Originară din Merișani, județul Teleorman, Aura Ion a crescut într-o familie cu patru copii, surorile ei alegând facultatea de Arte. Și-a dorit de mică să devină medic și să îmbrace haina militară, așa că, în 2009, a fost admisă la Institutul Medico-Militar București în 2009. Din devotament și pasiune pentru profesia de medic, a petrecut un an într-o unitate militară pentru a se acomoda mai bine cu rigorile domeniului pentru care a optat. Nu era forțată să facă această alegere, având în vedere că avea locuință în București, spun apropiați ai tinerei pentru gândul.

Era genul de persoană care nu trecea neobservată, dar care știa să se retragă atunci când avea îndoieli și semne de întrebare. Devotată și silitoare, Aura Ion a participat, ca voluntar, la numeroase activități medicale, operația de prelevare de organe de la Oradea urmând să fie a doua de acest tip.

Aura Ion și pilotul Adrian Iovan au murit luni, în accidentul aviatic produs în Munții Apuseni. Deși necunoscută până în urmă cu patru zile, studenta la medicina a stârnit un val de emoții și reacții pe rețelele de socializare, toate de susținere și de apreciere.

MEDIAFAX FOTO// SILVIU MATEI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
ROMÂNII, VERIFICAȚI chiar în ziua de Paște. Ordinul care se aplică DEJA în toată România
Cu cine petrece Violeta Bănică de Paște: „Abia aștept”
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice