Concert – eveniment la Sala Radio din Capitală. Andreas Janke și Gilad Karni, invitați speciali

Concert - eveniment la Sala Radio din Capitală. Andreas Janke și Gilad Karni, invitați speciali
Publicat: 10/02/2014, 15:30
Actualizat: 29/07/2014, 20:13

Opt muzicieni, rezidenți la Zürich sau la București, cu o importantă carieră internațională, vor concerta marți, 11 februarie, la Sala Radio din Capitală. Începând cu ora 19.00, cei patru violoniști, doi violiști și doi violonceliști vor interpreta „Sextetul nr. 2 în sol major”, de Johannes Brahms, și „Octetul op. 7 în do major”, semnat de George Enescu.

Află mai multe știri despre evenimentele viitoare pe pagina de Facebook „Unde mergem”.

Așadar, iată care sunt artiști care vor urca pe scenă în cadrul evenimentului:

Andreas Janke, în prezent concert maestru al Orchestrei Tonhalle din Zürich, a concertat alături de mai multe ansambluri de prestigiu ca Orchestra Regală din Londra, London Symphony și în instituții cu o bogată istorie muzicală ca Sala Barbican din Londra, Palais des Beaux-Arts din Bruxelles, Sala Dvořák din Praga. Și-a urmat studiile de specialitate la Universitatea Mozarteum din Salzburg, iar talentul său a fost răsplătit prin premii obținute la concursurile internaționale Regina Elisabeta, Fritz Kreisler, Benjamin Britten, Sendai și Prague Spring.

Violonistul George Cosmin Bănică a fost aplaudat de publicul român în primăvara anului trecut în cadrul festivalului „Viori de colecție la Sala Radio”. A susținut numeroase recitaluri în București la Ateneul Român, Studioul Mihail Jora sau Muzeul George Enescu, prezentând și recitaluri alături de Radu Lupu și Julia Fischer, în cadrul stagiunii camerale a Orchestrei Tonhalle Zürich.A concertat alături de Orchestra Națională Radio, Orchestra Filarmonicii George Enescu, susținând totodată concerte și în țară alături de Filarmonicile din Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara și Craiova.

Violonistul Gabriel Gheorghe este concertmaestru al Orchestrei Simfonice București și șef al partidei de vioara a II-a a Orchestrei Filarmonicii George Enescu din București. Alături de concertele susținute în țară Gabriel Gheorghe a realizat și numeroase turnee în Europa și Asia. A fost membru al Orchestrei Academica, al Orchestrei Naționale Radio, precum și al ansamblurilor Millenium Arts String, Traffic Strings, KLASIKVM Ensemble, Camerata Klasika.

Violist principal al Orchestrei Tonhalle din Zürich, Gilad Karni a concertat alături de Orchestra Filarmonică din Malaysia, Orchestra de Cameră din Stuttgart, Orchestra Simfonică din Roma, Orchestra Filarmonicii din Belgrad etc. Totodată, Gilad Karni este și profesor de violă la Conservatorul din Lausanne. A fost distins cu numeroase premii dintre care amintim Premiul I la Concursul Lionel Tertis (1994), Premiul al III-lea la Concursul Internațional ARD, Premiul al III-lea la Concursul Internațional Bryan (1992), Premiul I la Concursul Societății de Radiodifuziune din Israel (1991).

Talentul tinerei violoniste Simina Croitoru, pregătită sub îndrumarea tatălui său, violonistul Gabriel Croitoru, a fost apreciat în cadrul multor concursuri fiind distinsă cu Premiul I la Concursul internațional Giovani Talenti – Rovere d’Oro, Premiul I la Concursul internațional Jeunesses Musicales, Premiul I la Concursul internațional Città di Stresa. A susținut concerte cu orchestrele din Ploiești, Târgu-Mureș, Botoșani, București, Cluj-Napoca, Sibiu, Bacău, Arad, București etc. Simina Croitoru a efectuat turnee în Germania, Italia, Austria, Cehia, Italia, Ungaria.

Carol Măi-Antal este șef al partidei de violă în cadrul Orchestrei Naționale Radio. Alături de activitatea din orchestră, Carol Măi – Antal susține numeroase recitaluri în diverse ansambluri camerale. Artistul s-a format sub îndrumarea maestrului Ștefan Gheorghiu, dar a frecventat de asemenea și cursuri de măiestrie interpretativă susținute de Vladimir Spivakov, Wolfgang Marschner și Petre Munteanu.

Octavian Lup este absolvent al Universității Naționale de Muzică București (UNMB), unde a studiat violoncelul cu marele muzician român Marin Cazacu. Și-a continuat perfecționarea la Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, iar în prezent este doctorand al UNMB. A fost adesea aplaudat de public în cadrul evenimentelor susținute de cvartetul Cellisimo.

Membru al Orchestrei Naționale Radio și al Orchestrei Virtuozii, violoncelistul Bogdan Postolache are o frumoasă experiență internațională: a fost membru al Philharmonie der Nationen, Berner Symphonie Orchester, Orchestre de Chambre de Laussane și a fost invitat al Orchestrei Simfonice din Cipru și al Orchestrei Thuner Seespiele din Elveția. A susținut recitaluri pe scena Sălii Radio, la Ateneul Român, a efectuat turnee alături de cvintetul Justus Frantz and Friends, iar ca solist Bogdan Postolache a concertat cu Orchestrele Filarmonicilor din Sibiu și Chișinău.

„Unde mergem” oferă două invitații duble la acest concert. Pentru a intra în posesia lor trebuie să participați la concursul desfășurat pe pagina de Facebook Gândul luni, 10 februarie, până la ora 18:00.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Din ce sunt făcuți mititeii de la „Gusturi românești” din Mega Image. Ce conțin, de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Ce a făcut CRBL imediat după divorțul de Elena: „E bine ca bărbat singur”. Artistul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
E total obligatoriu privind banii de pensii. Anunț de la Guvern azi, 30 aprilie: Nu...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
„Apocalipsa plantelor”: bacteriile decimează culturile și provoacă pagube de milioane de euro