Mesajul liderului Jobbik către Băsescu și Ponta: Ori sunteți dezinformați, ori faceți un joc antimaghiar

Mesajul liderului Jobbik către Băsescu și Ponta: Ori sunteți dezinformați, ori faceți un joc antimaghiar
Publicat: 13/03/2014, 16:19
Actualizat: 14/02/2016, 02:01

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook și adresat președintelui Traian Băsescu și premierului Victor Ponta, Vona Gabor își exprimă „nedumerirea” față de intenția autorităților române de a-i interzice prezența pe teritoriul țării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vona se întreabă ce ilegalitate a comis, în condițiile în care nu a făcut altceva decât să mărșăluiască în mod pașnic la manifestarea de luni seară, de la Târgu Mureș.

„Dacă pentru acest lucru sunt interzis, atunci ce se va întâmpla cu miile de participanți? Vor fi interziși din țară și liderul belgian, catalan și basc, care la fel au participat? Ei nu doar au mărșăluit în liniște, ca mine, ci au susținut și discursuri remarcabile”, arată Vona.

El precizează că, potrivit emisiunilor de știri, membrii Jobbik și ai Gărzii Maghiare ar fi provocat incidente la Târgu Mureș, însă acest fapt este „o minciună mare”, subliind că aceștia au respectat recomandările organizatorilor și au mărșăluit pașnic și nu au avut nici steaguri de partid.

„Acest lucru s-a întâmplat. Pentru asta se dorește interzicerea noastră? Domnule președinte, domnule premier, să nu vă faceți de râs! Înțeleg eu că voturile sunt importante, fiind și eu președinte de partid, dar totuși există un nivel sub care nu merită să cobori. În cazul în care dumneavoastră aveți o problemă pentru că eu și partidul meu, consecvent și în orice împrejurare, suntem alături de problema autonomiei secuiești, atunci să spuneți cinstit. Să nu îmbrăcați intenția dumneavoastră reală într-o haină așa de transparentă! (…) Dacă aveți o problemă cu programul Jobbik sau cu mine, fiți bărbați și spuneți clar: problema cu mine este că sprijin autonomia secuilor. Atunci voi înțelege acest lucru, dar această încercare puerilă pentru interzicerea mea, este nedemnă și de compătimit”, susține președintele Jobbik.

El mai susține că în acest caz există două posibilități: ori cei doi politicieni români au fost dezinformați, ori aceștia duc un joc politic antimaghiar de nivel scăzut.

„Sunt două posiblități. Ori sunteți dezinformați, ori duceți un joc politic antimaghiar de nivel scăzut”, menționează Vona Gabor.

Președintele Traian Băsescu declara, marți, că cere Guvernului și Parlamentului emiterea unui act normativ prin care să se interzică prezența membrilor partidului Jobbik în România, pe care l-a catalogat drept „extremist”.

Premierul Victor Ponta a afirmat, miercuri, că Ministerul de Interne îl poate declara pe liderul Jobbik drept persoană indezirabilă pe teritoriul României dacă președintele Traian Băsescu, ca șef al Consiliului Suprem de Apărare a Țării, avizează procedura.

Ulterior acestei declarații, Guvernul a transmis adresa, datată 12 martie, prin care premierul Victor Ponta i-a trimis președintelui Traian Băsescu nota de informare redactată de vicepremierul Gabriel Oprea, ministru de Interne, privind activitățile pe teritoriul României ale președintelui partidului Jobbik din Ungaria, Vona Gabor, „cu impact în planul securității naționale și siguranței publice”, și îl roagă, în acest sens, să avizeze, în calitate de președinte al CSAT, concluziile și măsurile propuse în nota de informare.

Ulterior, șeful statului a declarat că nu a citit încă nota Guvernului pe subiectul Jobbik, adăugând că el vizează un spectru mai larg de activități extremiste pe teritoriul României, menționând și Garda Maghiară.

Luni seară, aproximativ 4.000 de persoane au participat la comemorarea secuilor uciși în 1854, organizată la Târgu Mureș, CNS cerând autonomia Ținutului Secuiesc, dar și începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a ajuns „Regele Cripto” al Canadei, care trăia în vile de lux și conducea...
Casa Regală a Marii Britanii ascunde un secret total neașteptat de peste 90 de ani
FOTO. Apariția incendiară a cele mai sexy jucătoare de volei din lume
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Bizara poveste a lui Kaitlin. Logodnicul ei a făcut infarct în ziua nunții, iar apoi...
Șoc în România! O mireasă s-a îndrăgostit de artistul care i-a cântat la nuntă și...
Care este cea mai sănătoasă carne din lume, potrivit experților în nutriție. Surpriza de pe...
O turistă din Marea Britanie, şocată de cât costă o cafea în Cluj-Napoca. "Doamne, e...
O cunoscută influenceriță și-a pus sora geamănă să o înlocuiască la serviciu pentru a putea...
Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Rusia a câştigat mai mult teritoriu în 2024 decât a pierdut în timpul contraofensivei ucrainene....
A fost GĂSIT un alt PĂMÂNT? Cât de aproape se ASCUNDE PLANETA?
Avertisment pentru toți cei cu telefoane mobile. Acest lucru este total interzis
Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație:...
Cine este celebrul artist care s-a iubit cu femeia căreia i-a cântat la nuntă?! Cântăreţul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
De ce vrea cea mai bogată femeie din Australia ca portretul ei să fie eliminat...
×