Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România

Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sebeș, la punerea pietrei de temelie a unei fabrici de cutii de viteză a Daimler, că își dorește ca, de la cutii de viteză, să se ajungă la un autoturism Mercedes fabricat în România și atunci le va permite miniștrilor să folosească aceste autoturisme.
Publicat: 04/04/2014, 19:07
Actualizat: 10/02/2019, 17:17

Premierul Victor Ponta a spus că își dorește să vină la Sebeș și în momentul în care va fi inaugurată noua unitate de producție a cărei piatră de temelie a fost pusă vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În mod sigur, sper să fiu în 2016 la momentul în care prima din acele cutii faimoase de nouă viteze va fi produsă și în mod sigur, ca orice român, îmi doresc ca la un moment dat de la cutii de viteză să ajungem poate și la un autoturism Mercedes fabricat în România. În felul acesta, miniștrii mei, cărora le-am cerut să circule doar cu autoturisme fabricate în România, vor putea să se întoarcă la Mercedes-urile pe care înaintașii lor le aveau în funcție. Până atunci, merg cu mașini made in România. Eu voi fi foarte fericit să știu că în lume sunt mașini Mercedes cu cutii de viteze fabricate la Sebeș”, a spus Victor Ponta.

Premierul a afirmat, în discursul ținut la ceremonia de punere a pietrei de temelie a noii investiții Daimler, că România a redevenit și trebuie să rămână o țară competitivă, o țară care a trecut prin momentele cele mai grele și acum poate să își folosească adevăratul potențial.

„Acest lucru se poate întâmpla doar dacă avem parteneri excepționali și cred că proiectul pe care astăzi (vineri – n.r.) îl pornim aici, la Sebeș, cu Daimler este, de fapt, o carte de vizită pentru capacitatea României de a avea investiții serioase, de a avea investiții de viitor, de a crea și locuri de muncă, dar și performanță și calitate (…) Eu cred foarte mult că toți cei care, într-un fel sau altul, au avut curajul de a investi în România pe termen mediu și lung și-au dovedit că este o investiție bună și că România merită să fie considerată o țară în care poți să dezvolți proiecte importante, cu oameni foarte bine pregătiți, cu o capacitate de adaptare extraordinară”, a spus Victor Ponta.

El a amintit și de ajutorul de stat acordat de Guvern concernului Daimler pentru acestă investiție, spunând că nu este „un cadou dat de statul român”, ci este, de fapt, „o participare la o investiție care aduce atât de multe beneficii”, iar acest ajutor de stat se va întoarce în final în bugetul României.

Ponta, oficialii Daimler și primarul din Sebeș, Alexandru Dăncilă, au introdus simbolic într-o primă piatră care va fi pusă la temelia noii fabrici un tub în care au pus un plan al construcției, o roată dințată, un breloc cu simbolul Mercedes, o diplomă, un ziar local de vineri și câteva monede.

Premierul a fost cel care a pus ultimul o punguță cu mai multe monede, iar apoi fiecare s-a semnat pe o placă amplasată pe piatra de temelie. Ulterior, invitații au vizitat una dintre halele pe care Daimler le-a construit deja la Sebeș și unde se asamblează alte modele de cutii de viteză.

Filiala Daimler din România, Star Transmission, a fost înființată în 2001, iar în prezent are în fabricile de la Cugir și Sebeș aproximativ 1.200 de angajați.

Noua fabrică de la Sebeș va purta numele Star Assembly și își va începe producția în 2016, urmând ca în cadrul acestei unități să se asambleze cutiile de viteze automate în nouă trepte 9G-TRONIC.

Investițiile de la Sebeș se ridică, potrivit oficialilor Daimler, la peste 300 de milioane de euro și vor fi create peste 500 de locuri de muncă.

La evenimentul de la Sebeș au fost prezenți și ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, ministrul Transporturilor, Dan Șova, ministrul Economiei, Constantin Niță, omul de afaceri Ion Țiriac, Ioan Rus, precum și numeroase oficialități locale și județene, dar și reprezentanți ai concernului Daimler.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Ea este noua iubită a lui CRBL! Și-a găsit alinarea în brațele unei puștoaice, după...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Vremea 20 mai - 17 iunie 2024. Val de ploi, vijelii și grindină în mai...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Marele actor a încetat din viață din cauza unui stop cardio-respirator. Moartea lui a îndoliat...
Exclusiv: Florin Spătaru întâlnire de taină în Capitală. Ce face fostul ministru al economiei când...
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Un tablou de Monet, vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație
×