Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România

Ponta: Îmi doresc ca de la cutii de viteză să ajungem la un autoturism Mercedes fabricat în România
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Sebeș, la punerea pietrei de temelie a unei fabrici de cutii de viteză a Daimler, că își dorește ca, de la cutii de viteză, să se ajungă la un autoturism Mercedes fabricat în România și atunci le va permite miniștrilor să folosească aceste autoturisme.
Publicat: 04/04/2014, 19:07
Actualizat: 10/02/2019, 17:17

Premierul Victor Ponta a spus că își dorește să vină la Sebeș și în momentul în care va fi inaugurată noua unitate de producție a cărei piatră de temelie a fost pusă vineri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„În mod sigur, sper să fiu în 2016 la momentul în care prima din acele cutii faimoase de nouă viteze va fi produsă și în mod sigur, ca orice român, îmi doresc ca la un moment dat de la cutii de viteză să ajungem poate și la un autoturism Mercedes fabricat în România. În felul acesta, miniștrii mei, cărora le-am cerut să circule doar cu autoturisme fabricate în România, vor putea să se întoarcă la Mercedes-urile pe care înaintașii lor le aveau în funcție. Până atunci, merg cu mașini made in România. Eu voi fi foarte fericit să știu că în lume sunt mașini Mercedes cu cutii de viteze fabricate la Sebeș”, a spus Victor Ponta.

Premierul a afirmat, în discursul ținut la ceremonia de punere a pietrei de temelie a noii investiții Daimler, că România a redevenit și trebuie să rămână o țară competitivă, o țară care a trecut prin momentele cele mai grele și acum poate să își folosească adevăratul potențial.

„Acest lucru se poate întâmpla doar dacă avem parteneri excepționali și cred că proiectul pe care astăzi (vineri – n.r.) îl pornim aici, la Sebeș, cu Daimler este, de fapt, o carte de vizită pentru capacitatea României de a avea investiții serioase, de a avea investiții de viitor, de a crea și locuri de muncă, dar și performanță și calitate (…) Eu cred foarte mult că toți cei care, într-un fel sau altul, au avut curajul de a investi în România pe termen mediu și lung și-au dovedit că este o investiție bună și că România merită să fie considerată o țară în care poți să dezvolți proiecte importante, cu oameni foarte bine pregătiți, cu o capacitate de adaptare extraordinară”, a spus Victor Ponta.

El a amintit și de ajutorul de stat acordat de Guvern concernului Daimler pentru acestă investiție, spunând că nu este „un cadou dat de statul român”, ci este, de fapt, „o participare la o investiție care aduce atât de multe beneficii”, iar acest ajutor de stat se va întoarce în final în bugetul României.

Ponta, oficialii Daimler și primarul din Sebeș, Alexandru Dăncilă, au introdus simbolic într-o primă piatră care va fi pusă la temelia noii fabrici un tub în care au pus un plan al construcției, o roată dințată, un breloc cu simbolul Mercedes, o diplomă, un ziar local de vineri și câteva monede.

Premierul a fost cel care a pus ultimul o punguță cu mai multe monede, iar apoi fiecare s-a semnat pe o placă amplasată pe piatra de temelie. Ulterior, invitații au vizitat una dintre halele pe care Daimler le-a construit deja la Sebeș și unde se asamblează alte modele de cutii de viteză.

Filiala Daimler din România, Star Transmission, a fost înființată în 2001, iar în prezent are în fabricile de la Cugir și Sebeș aproximativ 1.200 de angajați.

Noua fabrică de la Sebeș va purta numele Star Assembly și își va începe producția în 2016, urmând ca în cadrul acestei unități să se asambleze cutiile de viteze automate în nouă trepte 9G-TRONIC.

Investițiile de la Sebeș se ridică, potrivit oficialilor Daimler, la peste 300 de milioane de euro și vor fi create peste 500 de locuri de muncă.

La evenimentul de la Sebeș au fost prezenți și ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, ministrul Transporturilor, Dan Șova, ministrul Economiei, Constantin Niță, omul de afaceri Ion Țiriac, Ioan Rus, precum și numeroase oficialități locale și județene, dar și reprezentanți ai concernului Daimler.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai